• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Tegljenje drveta iz sume

hrvoje01

Aktivni član
Tu od
7 Pro 2010
Poruka
1,362
možda povući da ali iz brdske šume izvesti 7 m to je umjeće pogotovo u prorijedi kad je prije nas prošao lkt ili nedaj bože ekipaža

mataz.17

Član
Tu od
29 Sij 2009
Poruka
183
možda povući da ali iz brdske šume izvesti 7 m to je umjeće pogotovo u prorijedi kad je prije nas prošao lkt ili nedaj bože ekipaža

da mogo bi povuc..sad sam dobio jedan odjel.di je bila sjeca i sve se radi s lkt..a mi imamo 577 bez prednje vuce i rusa..

josix

Aktivni član
Tu od
8 Stu 2010
Poruka
1,167
malo danasnje akcije..

dsc00101800x600.jpg

ovako odokativno gledano:

ovo su metrice, naslagane oko
1.20m u visinu
prikolica ima oko 3m maximalno

znaci da nema sanse da ima preko 4 metra drvi, oko 3m ima

Kosjerac

Član
Tu od
1 Lis 2010
Poruka
167
Ove kanđe dobra stvar za šumu kada zatrebaju samo ih preklopiš na gume kada završiš vratiš na svoje mesto i gotova stvar, a ujedno služe kao tegovi.

Evo ga i vitlo home made.

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021
ja sam radio sa 539 jedan dan u sumi,sa orginal imt prikolicom,oan sto je teska 1600kg,uz vrlo jebeno brdo izvlacio bez lanaca 3 metra drva,a plus prikolica koliko je teska,po mojoj procjeni 539 u sumi u nekim normalnim uslovima sa sumskom lakom prikolicom,moze vuc 5m drva...

mataz
masinerija za desetku,kako sluzi 540,kod mene kum ima 542 hiljade i hiljade sati u sumi i radi dan danas ko doxa, nekako su ti premalene ove gume u 577,jel ova prikolica napravljena od nekog kamiona od njegove sasije,koliko je drva na njoj

mataz.17

Član
Tu od
29 Sij 2009
Poruka
183
mataz
masinerija za desetku,kako sluzi 540,kod mene kum ima 542 hiljade i hiljade sati u sumi i radi dan danas ko doxa, nekako su ti premalene ove gume u 577,jel ova prikolica napravljena od nekog kamiona od njegove sasije,koliko je drva na njoj

540 je pilaa..ima i on bome sati i sati.snjim smo prvo i krenili radit u šumu,sad on vuce ovu šumsku prikolicu,i cjepac je na njemu...i nikad nikakog kvara..a ovo za 577 se cini da su male gume tu na slici..ove zadnje su normalne ko i na svima..a prednje od kamiona.neke jace malo.jel napred je utovarivac pa su te stavljenje..a prikolica je od kamiona napravljena.od mercedesovog.od šasije da.sad je na njoj oko 12 metara..to smo sebi vozili.al loš je pod na njoj stane tu i više.a kad vozimo za prodaju onda se slaže 10metara.

Posljednje uređivanje:

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021
mataz
bogme dobar poso radite sa njima,kako te sluzi utovarivac na 577 jel to njegov orginal ili je od nekog drugo,nekako mi se cini slabo,ipak je to traktor od 3 tone

mataz.17

Član
Tu od
29 Sij 2009
Poruka
183
mataz
bogme dobar poso radite sa njima,kako te sluzi utovarivac na 577 jel to njegov orginal ili je od nekog drugo,nekako mi se cini slabo,ipak je to traktor od 3 tone

pa utovarivac je solidan služi dobro e sad neznam jel original..to je ujak kupovo..mi snjim i klade utovaramo gore na prikolicu.služi nam i na pilani za klade stavljat na vagon.dobar je.al mislimo ga na rusa stavit.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
To ti je MF utovarivač i teško ga je pripasati na drugi tip traktora, jer se šarafi ispod zvona. Kupil sam takvoga da ga bum ugradil na Štorea, ali nije išlo.

mataz.17

Član
Tu od
29 Sij 2009
Poruka
183
To ti je MF utovarivač i teško ga je pripasati na drugi tip traktora, jer se šarafi ispod zvona. Kupil sam takvoga da ga bum ugradil na Štorea, ali nije išlo.

nebojim se ja za ujaka,da ga nece stavit.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
Ma sve se može, no pitanje ima li mjesta (kardan prednjeg pogona) i kak bu ispalo (znatno niže od traktora). Ostavi ovak kak je, pametnije je.
Eto, Savo misli prodati utovarivač koji je na Rusu...

mataz.17

Član
Tu od
29 Sij 2009
Poruka
183
evo i 577 i mtz-52 i 540 stime mi radimo..

Uploaded with ImageShack.us

od čega je napravljena ova prikolica,odnosno od kojeg vozila.sviđa mi se i volio bi imati takvo nešto!usput jel ima kiper,čini mi se da ne??ja bi sa kiperom

to ti je od kamiona.nekog starog mercedesa.60 godište.mi smo ga kupili od neke udruge branitelja..bio je ispravan i sve.sam niko od nas nije imo položeno za njega..a i trošio je puno.pa smo prikolicu napravili.na nju stane oko 12 metara i više.nema kiper.mi smo htjeli napravit kiper na njoj i nabavili smo sve cilindar i sve,al odustali smo radit ce mo manju prikolicu s kipom.mi smo prezadovoljni prikolicom.

hrvoje01

Aktivni član
Tu od
7 Pro 2010
Poruka
1,362
to ti je od kamiona.nekog starog mercedesa.60 godište.mi smo ga kupili od neke udruge branitelja..bio je ispravan i sve.sam niko od nas nije imo položeno za njega..a i trošio je puno.pa smo prikolicu napravili.na nju stane oko 12 metara i više.nema kiper.mi smo htjeli napravit kiper na njoj i nabavili smo sve cilindar i sve,al odustali smo radit ce mo manju prikolicu s kipom.mi smo prezadovoljni prikolicom.

sve ok samo je visoko za tovariti,i naravno samo sa lagera po trasi s njom

mataz.17

Član
Tu od
29 Sij 2009
Poruka
183
sve ok samo je visoko za tovariti,i naravno samo sa lagera po trasi s njom

bome da je visoka za tovarit....al sad ce mo radit kad bude ljepše vrjeme pod novi i onda ce mo ju spustit mal...i da kad idemo po rupama i tim lošim putevima dobro se pokazala neljulja se previše i dobra je za transport..

Najnoviji postovi

Na vrh