• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Tegljenje drveta iz sume

21yes

Član
Tu od
22 Ožu 2008
Poruka
436
Stvarno Bosilje mlatiš ti tu šumu samo tako, nisam ni skužio kolika je ona zelena prikolica čeza dok nisam vidio čovjeka iza nje kako je mali, inače koliko vidim imate jednog prerađenog manjeg catovog dozera, umjesto ripera iza ima vitla jel? Slažem se da je dozer najmočniji stroj za povući, s njim dupla korist dobro napravi put kud treba vući a može i dobro povuć, sad ne znam koliko više troši od lkt-a (pretpostavljam)?

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,145
evo i ja ovih dana ne izlazim iz šume
ova kombinacija za moje terene se fantastično pokazala , vrlo vjerovatno da ću napraviti još jednu ovakvu prikolicu sa tandem bagi osovinom i kačati je za T40, za sledeću sezonu

image0019m.jpg

Bosilje

Član
Tu od
4 Stu 2009
Poruka
90
Stvarno Bosilje mlatiš ti tu šumu samo tako, nisam ni skužio kolika je ona zelena prikolica čeza dok nisam vidio čovjeka iza nje kako je mali, inače koliko vidim imate jednog prerađenog manjeg catovog dozera, umjesto ripera iza ima vitla jel? Slažem se da je dozer najmočniji stroj za povući, s njim dupla korist dobro napravi put kud treba vući a može i dobro povuć, sad ne znam koliko više troši od lkt-a (pretpostavljam)?

hehehe,, hvala vam svima! :)
e da, ona prikolica (homemade), na nju se slozi i do 12 metara drveta. kacim je za 577, a po tezim terenima vuce je lkt. aha, preradeni dozer, ima vitlo nazad. pa potrosnja je sasvim realna, naravno, veca od potrosnje lkt-a, ali kad uzmes u obzir da sporije ide,na vecem brovu obrtaja i da vuce vise od lkt-a, shvatis da je jako koristan i isplativ. veliki pozdrav! :)

pele

Član
Tu od
23 Kol 2010
Poruka
793
Jesi maximalno opteretio prikolicu novu koju si napravio jel ruda drži ili ima vibracije, koliko metara ide?

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386
stala bi jos koja metrica, ali ne puno. blizu 6metara je gore. za sada nema nikakvih problema. vozim se koliko traktor ide, bez skakanja ili ljuljanja prikolice. :)

evo jos koja snimka:

[YT]http://www.youtube.com/watch?v=FOpYHWkun0c[/YT]

[YT]http://www.youtube.com/watch?v=7VXrZf4_paE[/YT]

na ovom izlazu sam prvo vukao covjeka sa starim 560. prerano je poceo skretat i nije izvukao prikolicu nego ju je krenuo vuci bocno po jarku a zatim je i traktor krenuo kliziti na bok prema njemu. malo je falilo da ju iskrene.
zatim sam vukao tatu s malim ferkom, nije niti traktor izasao iz jarka, dok je sa drugom turom izasao bez problema..

Posljednje uređivanje:

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386
ma 533 i 539 mogu cuda napravit, samo kad je pravi sofer za volanom..
ali mislim da mu je ovo idealno. nisam mjerio prikolicu ali trebala bi voziti 4 metra. bas cu ju sutra premjerit ako se sjetim
prikolica prati njegov trag, nije prevelka, nije premala, moze stat s njom, netreba puno razmisljat sta i kako.. samo gas :D

vinogradar

Član
Tu od
27 Velj 2007
Poruka
437
ovisi kakvih drva ....ovih drva 1 m3 nema niti 500 kg natovari mu cijepani grab po 750 kg ....onda je druga prića.....

zwer

Dobro znana faca
Premium
Tu od
15 Ožu 2010
Poruka
1,713
Grab je najteže drvo kod nas."mokro" čak do 1300kila kubik ;)

LOL

tako mokar nemože bit da bi potonul u vodi što znači da nema preko 1000 kg/m3....

V

Vjerni983

Guest
Milno blato...:toimonster: Slažem se s Vinogradarom! Natovari ti njemu 4 m graba ili bukve pa da vidiš pjesme:gitarist::gitarist::gitarist:

puki22

Član
Tu od
27 Ruj 2007
Poruka
890
LOL

tako mokar nemože bit da bi potonul u vodi što znači da nema preko 1000 kg/m3....

Ma nemoj!
Igra tu i drugo ulogu nego samo kg/ccm da bi tonulo!
Ima tu i celuloze i zraka tak da drvo i pliva iako je teže od vode!

LOL:finga:

zwer

Dobro znana faca
Premium
Tu od
15 Ožu 2010
Poruka
1,713
Ma nemoj!
Igra tu i drugo ulogu nego samo kg/ccm da bi tonulo!
Ima tu i celuloze i zraka tak da drvo i pliva iako je teže od vode!

LOL:finga:

da, upravo tako! Da je drvo idealno homogrno možda bi i mogao neke naše sorte drva navuć i preko 1T/m3, ovako ti isto tako tovariš upravo to nepravilo i kvrgavo drvo sa šupljinama koje pliva a to znači da teži manje od tone po m3!!!

Najteža sirova drva u našem podneblju su (i to bez kore - piljena/rezana dok je s korom već druga situacija...)
-jela - do max 1100kg/m3
-hrast - 1050kg/m3
-bukva 1020kg/m3
.
.
.

Najnoviji postovi

Na vrh