• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Tehnički pregled i registracija motokultivatora

Zagi82

Član
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
508
da hahaha... jer mi ne dozvoljavaju da ga neregistriranog dovozim do tehnickog...

Posljednje uređivanje od moderatora:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
Radije za tih 800kn plati nekom da ti napravi posel ili ga prevezi na auto prikolici. Možeš i na vozičku. Njega ne treba registrirati.

Zagi82

Član
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
508
Idem danas malo po osiguranjima prejti da vidim kakve su cijene polica. Nekako mi se tih 800 kuna cini totalno previse :icon_scratch:

Zagi82

Član
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
508
Eto, 780kn osiguranje + oko 400 kuna tehnicki i + neznam koliko da na policiji sve sredim. Totalno previse. Ako me uhvate cu platit kaznu, na isto dode. :icon_hang:

Philby

Član
Tu od
21 Tra 2014
Poruka
530
Ili počastiš policajca koji te zaustavi, neće valjda svaki put da prave sačakušu. :)

Zagi82

Član
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
508
Ovi na osiguranjima nit sami nisu mogli vjerovati kako je skupo. Pa to je izvan svake realnosti :icon_confused:

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Ja sam danas bio na tehničkom za auto i polica mi je došla 100 kn više od navedene cifre, sa 50% popusta.:icon_confused:
Tih 780 kn koje su ti predložili za policu su vjerojatno bez popusta, jer je prva reg.

Zagi82

Član
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
508
Da, bez popusta je bila. Ali je svejedno previse. Ja sam jucer odvozio tih 15 kilometara sa privatnom "patrolom" ispred mene i sve pet. I sada vise necu izlazit na prometne ceste nego samo sumski putevi i njive.

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Čini mi se da manji poljoprivredni strojevi i manji traktori, se ne moraju registrirati za cestovni promet ako imaju kotače manje od 16 cola. Raspitaj se u tom pravcu. Nepotrebno si me citirao jer si odgovorio odmah poslije mog posta.:(handshake):

Zagi82

Član
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
508
Ma nisam. Preskupo mi je.

5abb1f0e2dfb99d9bffea6d4b1089c79.jpg

Danas već odvozio 2 prikolice drva iz šume.

Via Tapatalk

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,622
Budi oprezan ako na većoj uzbrdici imaš oštriji zavoj. Visoko natovarena prikolica može odići mtk kod jačeg skretanja.

Nek te dobro i dugo služi.

ChykaKure

Aktivni član
Tu od
4 Velj 2013
Poruka
284
Ajd provjerim ti ja kod ove svoje za osiguranje, rekla mi je 200-tinjak kuna da bi trebala bit polica za mtk. Jedino ako se promijenilo.... Za vožnju neregistriranim ti je 700 + 5-50000 za neosiguran...

Zakon o obveznim osiguranjima u prometu
»(1) Novčanom kaznom u iznosu od 5.000,00 do 50.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj pravna ili fizička osoba ako kao vlasnik vozila, odnosno korisnik u svojstvu posjednika brodice, odnosno jahte prije uporabe vozila, brodice, odnosno jahte u prometu ne sklopi ugovor o osiguranju te ga ne obnavlja dok je vozilo, brodica, odnosno jahta u prometu sukladno odredbi članka 4. stavka 1. ovoga Zakona.«. Zakon o obveznim osiguranjima u prometu

Članak 238.

(1) Motorna i priključna vozila smiju sudjelovati u prometu na cesti ako su registrirana i ako imaju važeću prometnu dozvolu, a vozila registrirana u Republici Hrvatskoj ako imaju i važeću knjižicu vozila.
(8) Novčanom kaznom u iznosu od 700,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač koji upravlja traktorom i radnim strojem koji nije registriran ili mu je isteklo važenje prometne dozvole, vozači drugih motornih ili priključnih vozila kojima je isteklo važenje prometne dozvole do 15 dana.

ChykaKure

Aktivni član
Tu od
4 Velj 2013
Poruka
284
Upravo se čuo sa svojom agenticom za osiguranje. Polica za motokultivator snage motora do 18kW, BEZ bonusa, znači startna cijena, 230,00HRK. Namjera mi je pomoći da nas ne deru ;)

Zagi82

Član
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
508
E hvala... Jbt pa nije mi jasno kak deru tu 800 a tvoja 200...

Via Tapatalk

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
Kojih ljutih 800 kn !!?? Mene toliko za traktor ne dojde.

Zagi82

Član
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
508
Pa u tome je štos. Sad vozim neregistriranog. Pa prva registracija sa svima skup i tehničkim i policom, i papire kod policije, oko 1300-1400 kn

Via Tapatalk

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
Ade si ti raspitaj malo ! Pa u koju ti kategoriju spadaš ?? Pa da je i s prikolicom, previše je ! Pogotovo ta prva kaj si rekel. Ja sam za traktor prvu registraciju sa svim popratnim sadržajem i sa policom bez bonusa platil oko 800 kn.

Najnoviji postovi

Na vrh