I ja se čudim svemu ovome....ali baš čudim!!!!
Svaki stvavak bilo kojeg zakona je toliko NE definiran da je to strašno!!!
Sva priključna vozila (konstruirana kao prikolica ili poluprikolica) moraju biti registrirana, ona bez papira prvo atestirana, Traktorski priključak (je zamjenjivo oruđe za obavljanje poljoprivrednih i drugih radova koje vuče, gura ili nosi traktor) nemora biti registrirano..berač, balirka,cisterna.
Znači, treba znati, i poznavati zakon i njegove pojmove i onda si miran na csesti od policije i ak se nešto desi i pred sudom,a ne iznosit nešto što neznaš.
Znači, pojam prikolica ili poluprikolica mora biti registrirana, a sve ostale prikolice (za gnoj, za drva, za sijeno, pa čak i cisterna spada "pod prikolicu" jer i ona prevozi nešto) nebi trebale biti registrirane...ja i dalje tvrdim da je svaki članak zakona totalno nedefiniran!
Ako čemo več nešto nazivati Traktorskim priključkom, onda svaka prikolica ili poluprikolica spada u tu kategoriju, a jedino se prema "njoj" zakon drugačije odnosi...opet nebuloza nekog kretena foteljaša!
Sad idem malo u prošlost.
Svi ste nekad nešto kupili kod švercera, samoutovarnu, đubretaru, cisternu....mogli ste na svim tim strojevima uveženim iz njemačke ili austrije vidjeti iza njihove registarske pločice, malene, kockaste, a slova gore ko rukom ispisana s kistom i bojom?? Ajde sjetite sa malo, siguran sam da se sječate toga!!
Što to govori? Govori da je u tim uređenim zemljama svaki taj traktorski priključak bio tehnički ispravan i upisan u neku evidenciju i siguran sam da nikog nisu plašili s velikim kaznama i sudovima jer su se takve strvari uredno i jeftino odrađivale!
Ali kod nas u lijepoj našoj se uvjek rade scene oko zakona koji nisu definirani, naši zakonodavci valjda moraju biti VEČI I OD BOGA da bi se nekome nešto dokazalo, što je več davno dokazano i sprovedeno i zato sve je to jedno veliko sra** kod nas i nevidi se kraja tome!