ZJ kaže:
A kam to ugraditi na Sameov motor? Glave su gusane i hlađene uljem. :scratch
Vidim da imaš i drugih indikatora. Imam VDO pokazivač temperature vode, no treba mi davač. Bi se našlo kaj takvoga?
Isto na glavu,valjda ima kakva rupa viška. Ili staviti na neki nosač pa nek puše zrak s vrha cilindra na senzor. Ako se ugrije na 200 stupnjeva - spoji kontrolku :mrgreen:
Možda bi bilo najbolje staviti sat za temperaturu ulja,ovakav (označen crvenim okvirom) :arrow:
A senzor temperature ulja staviti na neki slobodni čep/priključak na motoru. Kod VW Bube se može staviti na T priključak kod indikatora ulja,na čep za ispust,na poklopac uljne pumpe,ima čak i senzor koji se stavi umjesto mjerača ulja.
Što se tiče VDO pokazivača temperature,može slika pa da vidim koji je tip,i treba mi koji je navoj u glavi.... ili napravite redukciju.
A ovi moji indikatori pregrijavanja motora su baždareni na 210 C .... valjda Nijemci znaju :scratch zašto je to baš ta temperatura.... a ne 170 ili čak manje. Na kraju,bolje i to za kontrolu temperature nego baš ništa.
@ DF&Torpedo - možeš li pogledati na svom kombajnu da li ima samo jedan indikator na jednom cilindru ili su ipak 2 komada: sat i lampica. Ili na nekom većem/novijem traktoru Deutzu?