• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Tokarski strojevi

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,552
20221202_095535.jpg
Danas sam se našao sa jednim čovjekom koji je radio u firmi gdje je bio moj strug. Gnjavio sam ga da mi se raspita zna li gdje je završio mehanizam malog poprečnog pomaka, za koji sam čuo da je imao u stotim podelu. Meni je došao sa polugom za brzo odsijecanje, i koristio patrone za serije. 20221202_095308.jpg

cloos

Iskusan lik
Tu od
19 Sij 2021
Poruka
793
Pozdrav... Vidim, da ste tuzni.... 😇

Prilozi

• IMG_20230114_142634.jpg
    IMG_20230114_142634.jpg
    42.8 KB · Pregleda: 40

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,552
Ma radi se, ne baš profesionalno, stare mašine zastareli rezni alati, pa onda ne postavljamo. Uglavnom im posla. Ja sam radio podosta godina dok nisam imao mašine, kod kolege koji ih ima nekoliko. Vremenom sam uvideo da nema rada bez njih, da sebi nabavim. 20230114_141140.jpg
Neke pripreme, varenje a onda i obrede rezanjem. 20230114_140956.jpg
Kućišta, osovine, remenice, koloture, poneki bolcn šaraf itd.
Dosta toga pripremim za sklapanje, kad mi zatreba sklapanje nekg mog proizvoda iz kikiriki garaže onda imam potrebna komponente . Nije mi kompletan podeoni aparat da radim i lančanike.
Imam slobodnog vremena uvjek pa zimu provedem u garaži a i popravi budzet.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,781
Ma kak neprofesionalno . Ne radi si antireklamu.xd..potpuno profesinalno i odgovorno
.evo peimjer...
Jedva sam našel tu u svojoj okolici tokara koji mi je htel nekaj obrusiti na tokarskom.
Večina ih ima pripremu ali vele da ta špena uništava stroj do bola, nikak je se riješiti nakon takvog zahvata.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Tokari su se pogospodili..neće brusiti..neće drejati gus...rekel je "moj mentor"..dok nema sitne špene u bačvi nema ni love ..

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,781
Bar u tvojem kraju ima tokara.
U mojem kraju ima strojeva po podrumima, po garažama, štagljima, radionama....., tokar koji je majstor je još samo jedan. Njega čuvam za specijalne radove poput ovog posla.

Tokari su se pogospodili..neće brusiti..neće drejati gus...rekel je "moj mentor"..dok nema sitne špene u bačvi nema ni love ..
Svi čuvaju kak da ga budu sa sobom u grob odnesli umjesto da naprave posel, naplate ga i kroz koje leto zarade za boljeg, novijeg, naprednijeg....

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
U mojem kraju ima strojeva po podrumima, po garažama, štagljima, radionama....., tokar koji je majstor je još samo jedan. Njega čuvam za specijalne radove poput ovog
Zajdi skartami van, naj tak na drobno govoriti, če te ja primem mam ti sopunica na oči pe.

Na vrh