vlč.puknuti
Iskusan lik
- Tu od
- 14 Svi 2008
- Poruka
- 23,636
Hrđavi švicarac?..kaj je to neka kopirka na suportu?..to prodaš na otpad i odmah vratiš pola uloženog
Ti se smiješ!!!!A mudraca..haha...
Nije kosilica, to je za prekrupač. Pa će ići između keder da ne izlazi prašina. Iako su limovi na mjere sječeni kad se vari to pobegne i dodje do deformacija. Nije bitna tolerancija ali je lijepo kad se sklopi da pridje i da to ima smisla.Ti se smiješ!!!!
Pa kučište kosilice treba biti u stotu, da trava.....
Hod je daleko veći nego meni treba , mislim da ima 400mm , možda čak i više nisam mjerio . Podešen je na oko 100mm hoda i sve mi obavlja na tome.Rendisaljka zanimljiva. Koliko je hod.
Me nek je primitivna, nepraviš za svemirske letelice,. Za naše krpaže odlično. I ja sam bio našao neku manju rendisaljku upravo za kajle sam mislio, međutim nemam trenutno prostora pa odustao ali tragam za štoš glavom na glodalicu.
I ja sam par puta gledao i još uvjek kontam da podignem osu za 7cm. Tad bi dobio obradu 600 mm.Međutim problem imam oko prenosa posmaka. Ima kućište i zubčanika a ako razmaknem onda moram da pravim sve nove zubčanike, sa istim prenosnim odnosom a većih prečnika.Neznam nisam nikad gazdu pital a ni mjeril al onak odokativno 200- 250mm. Sad kad bolje pogledam sliku za oko dva reda cigle ga je dignul
Viđao sam neke snimke na youtubu.Dali je kod takve obrade najvažnija optimalna brzina?Jeste možda primitivan ali meni radi radnju.
View attachment 67614 View attachment 67615 View attachment 67616