• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Tokarski strojevi

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Hrđavi švicarac?..kaj je to neka kopirka na suportu?..to prodaš na otpad i odmah vratiš pola uloženog

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,142
Ništa vitalno nije hrđavo , sve je u dobrom stanju.
Čudi me da nisi prepoznao pristroj na suportu za izradu konusa i konusnih navoja .
Može da uradi i onaj špic za najgrdniji cjepač na svijetu.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Pa nisam..nisam ga nikad vidio u živo..i vjerojatno ga nikad neš koristio...a cisto sumnjam da bi išle špice za kalač na to

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,552
Rendisaljka zanimljiva. Koliko je hod.
Me nek je primitivna, nepraviš za svemirske letelice,. Za naše krpaže odlično. I ja sam bio našao neku manju rendisaljku upravo za kajle sam mislio, međutim nemam trenutno prostora pa odustao ali tragam za štoš glavom na glodalicu.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Mi to zovemo šeping..hm.

I tak ja naivno krenem na tome strugati lastin rep za banzek....e da je to bilo snimati.stružem,brusim nož,brusim nož,stružem...brzo sam odustao..

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,809
Jedan mali ,majstor je sebi njega doradil kak njemu paše,malo je u neredu al nema veze pare on okrene svakak

Prilozi

• IMG20231106122127.jpg
    IMG20231106122127.jpg
    60 KB · Pregleda: 37
  • IMG20231106122119.jpg
    IMG20231106122119.jpg
    63.9 KB · Pregleda: 37

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,809
Neznam nisam nikad gazdu pital a ni mjeril al onak odokativno 200- 250mm. Sad kad bolje pogledam sliku za oko dva reda cigle ga je dignul :hahah:

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,142
Rendisaljka zanimljiva. Koliko je hod.
Me nek je primitivna, nepraviš za svemirske letelice,. Za naše krpaže odlično. I ja sam bio našao neku manju rendisaljku upravo za kajle sam mislio, međutim nemam trenutno prostora pa odustao ali tragam za štoš glavom na glodalicu.
Hod je daleko veći nego meni treba , mislim da ima 400mm , možda čak i više nisam mjerio . Podešen je na oko 100mm hoda i sve mi obavlja na tome.
Kupio sam ga za veoma malo novaca sa ovom stegom na sebi koja je veoma masivna i jaka i koristim je kao običnu stegu jer je mašina teška i stabilna.

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,552
Neznam nisam nikad gazdu pital a ni mjeril al onak odokativno 200- 250mm. Sad kad bolje pogledam sliku za oko dva reda cigle ga je dignul :hahah:
I ja sam par puta gledao i još uvjek kontam da podignem osu za 7cm. Tad bi dobio obradu 600 mm.Međutim problem imam oko prenosa posmaka. Ima kućište i zubčanika a ako razmaknem onda moram da pravim sve nove zubčanike, sa istim prenosnim odnosom a većih prečnika.

Najnoviji postovi

Na vrh