I ja ću napraviti "mjenjač" pošto ima 3 brzine, odnosno 3 remenice ili kako da ih već nazovem na osovini od amerikanera.
Iza ima 2 rupe za osovinu 30mm, tu ću staviti osovinu, napraviti nosač motora koji će biti povezan s tim. Na samom nosaču planiram motor staviti na kliznu ploču sa šarafima, ili će biti na ležajevima da se lakše kotrlja i radi brže izmjene brzine, a osiguravat će se sa klinom u jednoj od 3 pozicije kada bude poravnat remen na remenicama.
Izbor brzina ću srediti tako da sa klinom na federu i polugom samo jednim potezom zatežem i otpuštam remen jer ima nekakv sistem koji je očito bio od mjenjača nekakvog za izbor brzina, takoreć poluautomatski španer napraviti, a gore ako bude motor na ležajevima samo klinom izabrati poziciju za poravnati remenice i to je to, trebalo bi šljakat u mojoj glavi jer motor i piramida ne moraju biti poravnati jer je remen u pitanju tako da ga mogu naginjati prilikom špananja remena.
Pošto slažem komplet struju, neću trebati onaj gornji motor za vrtnju u lijevo, jer ću napraviti da ovaj jedan ide u oba smjera. Samo ostaje onaj iza za posmak, ali također će ići za njega nosač, samo ću vjerojatno ubaciti potenciometar da mogu kontrolirati brzinu vrtnje.
Nadalje, za posmak već ima rupe za zupčastu letvu na ramu, samo moram nabaviti osovinu, zupčanik i napraviti ručku za ručni posmak, u samoj ploči već ima priprema tako da mislim da će to sve biti dobro na kraju.
I evo slika te piramide gdje ide remen i tih rupa sa strane koje će poslužiti kao brzi španer.
Primam kritike i komentare ako ima ideja ili savjeta