• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Tokarski strojevi

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
7,301
Ja bi još samo dodal da ako i obradi sebi neko lamelnim diskom isto nek kupi novu ili nek ga proda ako nezna čemu služi i ruke mu smetaju za posel :ppozdrav:
Mogu se složiti s ovom tvrdnjom.

(Dobro možda sam se nepotrebno ubacio u forumsku raspravu, a "nisam po profesiji strojobravar".
Bio sam čak i višegodišnji valjda uspješan "organizator" popravaka i remonta, jako puno tokarilica u našoj radionici na poslu. Imao sam zadovoljstvo koga pitati i dobivati sve odgovore. Tamo je par stotina tokarilica svih mogučih vrsta. Tamo sam upoznao i plastike u trakama za popravak kliznih površina, tamo smo i nalijevali plastiku na pojedine klizne površine, pa obradili do potrebnih standarda i toleranci. Nije bilo prostora za rađenje pogrešaka i bili smo uspješni u svemu tome. Sada su tamo mlade snage, više i ne rade sve takve remonte, prije im vlasnici kupuju i dovoze nove i/ili modernije iz Njemačke.)

Očekivao sam da bude @smilan ljudima objasnio zašto je predložio šaber, grecalo. No krivo sam se nadao, neda si on remetiti svoj mir dok intenzivno radi, evo ne budem više gurao nos u to, ne treba mi još i to 🙃

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
32,198
Nemam ni ja neko iskustvo, ali sam ovdje bil minimalno 100 puta po drugom poslu i razgovaral s ljudima koji su imali neke čudne alate u rukama, ali to nisu bili šmirgli ni alati na struju....

Nakon njih klizne staze su ogledalo, a stroj točan.

Najnoviji postovi

Na vrh