hvala! to sam ja više generalno postavio pitanje ne nužno kod UMOa. imam jedan moped, oldtimer T12 pa sam mislio staviti mu cilindar od UMO6 da mu na taj način povečam kubikažu da bude malo elastičniji, ima samo 3 brzine. brzina mi nije bitna...al otom, potom...
Kad je o ovaju moped u pitanju ja nebi stavljal LAMO cilindar što je u biti na UMO 6. Kako sam kažeš to je oldtimer pa njega treba držati o oriđiđi stanju !
Neznam kakav ti je sad cilindar na njemu (da li je od aluminija ili od gusa). Kad ti je od aluminija, tu nemaš šta napraviti. A ako ti je od gusa onda ti njega možeš razbušiti na dimenziju npr 39.0, staviti u njega ELKO klip i vidjet češ razliku u snagi. Imam ti ja doma svježe brušen cilindar na 38.5 (još nije bio u pogonu, ljepo je konzerviran i čeka). A 42.0 na ovom motoru ti da preveliku snagu i na običnom klipu pa lomi blajštangu (o tome ti ja imam izkustva iz mladosti, kad smo svaki dan u slobodno vrijeme šarafili). Pogotovo na OLDTIMERU. Jedino ako imaš višak djelova za njega.
A kod tvoje prerade naljetet češ na puno prepravki. A i neoriginalan izgled če ti puno snižiti cjenu ako ga budeš ikad prodavao kao oldtimera.... Malo smo skrenuli ....