• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Torpedo traktor

2301986

Član
Tu od
21 Ruj 2010
Poruka
311
Nema, dobru 75-icu je teško naći, jedino ovi zadnji 95.g. i mlađe.
mislim da su po kvaliteti najbolja godista 86,87,88 i prije toga,, samo ga tesko nac u dobrom stanju

vedrankc

Aktivni član
Tu od
10 Kol 2007
Poruka
1,193
mislim da su po kvaliteti najbolja godista 86,87,88 i prije toga,, samo ga tesko nac u dobrom stanju

Nebi se složio s tobom, u Bjelovarskoj šumariji, Adriatici 93.g. su se najbolji pokazali. Na motoru su dok je bila ex YU ugrađivali MOTINS klipove i cilindre (motorna industrija Novi Sad), a kasnije su original KHD. Ima i neke izmjene na hidraulici, tako da je sigurno bolji od starijih. Sinhroniziran mjenjač, isto produljuje vijek uzubljenju na zupčanicima.

torpedo 7506

Član
Tu od
6 Pro 2010
Poruka
135
vedrankc ovaj kakav je bio od tvojeg kolege torpedo 7506 97godina takav je isti bio moj sve je bilo istapicirano sve za pet nikada nisam imao nikakav kvar na njemu do tog dana kad je izgori traktor je za mene bio jako dobar udoban kod mene je radio sve po malo malo šuma pa polje i nikada kvara i u 5minuta 3000eura

2301986

Član
Tu od
21 Ruj 2010
Poruka
311
Nebi se složio s tobom, u Bjelovarskoj šumariji, Adriatici 93.g. su se najbolji pokazali. Na motoru su dok je bila ex YU ugrađivali MOTINS klipove i cilindre (motorna industrija Novi Sad), a kasnije su original KHD. Ima i neke izmjene na hidraulici, tako da je sigurno bolji od starijih. Sinhroniziran mjenjač, isto produljuje vijek uzubljenju na zupčanicima.

ma u motoru nema razlike (motins, 27 mart, petar drapšin, tam, ks, dogan, khd) idu gotovo jednako. Šta su sinhronizirali 56.10?

vedrankc

Aktivni član
Tu od
10 Kol 2007
Poruka
1,193
ma u motoru nema razlike (motins, 27 mart, petar drapšin, tam, ks, dogan, khd) idu gotovo jednako. Šta su sinhronizirali 56.10?

Da, na TX 75, TX 80, i adriatici TD 75 i 90 ali mlađi od 92.g..
Sinhroniziran mu je desni mjenjač, svih četri brzine.

Mjenjač 55.4 ima sinhroniziranu treću i četvrtu na svim modelima traktora na koje je taj mjenjač ugrađivan, znači TD 7506 special, TX 65, TD 65.

J

john66

Guest
Ne prodajem ja svoj, možda će bit na prodaji ovaj TX 65, bez prednjeg pogona

DSC08986.jpg

DSC09000.jpg
Koliko bi cjeni TX,i odakle si ako se smije znati...????

vedrankc

Aktivni član
Tu od
10 Kol 2007
Poruka
1,193
Koliko bi cjeni TX,i odakle si ako se smije znati...????

Nije još na prodaji, ali već je rezerviran, cijena će bit iznad 7000 €.
Iz okolice Koprivnice sam.

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294
Ko proizvodi Torpedo traktore?Zemlja porekla???

Pravilno bi pitanje glasili: "Tko je proizvodio traktore Topredo?"

Jer je naša vlada uništila tvornicu 2000 i neke ako se ne varam.
Proizvodili su se u Rijeci (Hrvatska) nedaleko od obale,
pa je to atraktivna lokacija za tajkune i sl....

zwer

Dobro znana faca
Premium
Tu od
15 Ožu 2010
Poruka
1,713
TX55A.jpg

jeli ovo fiat prednji most? Koji je bolji, ovaj ili? Na koje serije i od kad do kad se ugrađivao?

O

Odessa88

Guest
Pravilno bi pitanje glasili: "Tko je proizvodio traktore Topredo?"

Jer je naša vlada uništila tvornicu 2000 i neke ako se ne varam.
Proizvodili su se u Rijeci (Hrvatska) nedaleko od obale,
pa je to atraktivna lokacija za tajkune i sl....

Ma da...Sta ce nam traktori???!!!Znaci i kod vas ista prica kao i kod nas:mad:

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Zanima me usporedba IMT i Torpedo proizvodnje, koja je tvornica napravila veci broj traktora, kja je vise izvozila vani, usporedba kvalitete.

Nemogu da shvatim da ljudi ovako unistavaju strojeve,http://www.youtube.com/watch?v=ljVKL82mYSw&feature=related
nije to strašno kako izgleda , ima vitlo iza ..a vitlo ima visoko izvod sajele .
I kad dovitlaš do sebe probaš dalje povuč s traktorom ..na primjer IMT diže komad promjera 20 cm , dužine 4 metra ..realno takav komad povalči kineski skuter pa i pravi šumski radnik ..ali traktor diže ..
Fizika , obična stara fizika ...ništa trganje:mrgreen:

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,912
Odgovorio sam Bosonoga, a za torpedo nisam znao da je u pitanju vitlo, ja mislio da ga drzi cijelo vrijeme na kuplungu.

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
Torpedo

idemo sa znanjem dobri poznavaoci Torpeda,koje su još razlike između td 75 i onog od 90 osim u snazi,koja je prednost jednog a koja drugog,jer po oglasima imaju gotovo identične cijene?

M

Miško 007

Guest
Zanima me usporedba IMT i Torpedo proizvodnje, koja je tvornica napravila veci broj traktora, kja je vise izvozila vani, usporedba kvalitete.

Nemogu da shvatim da ljudi ovako unistavaju strojeve,http://www.youtube.com/watch?v=ljVKL82mYSw&feature=related

Evo ovo je o IMT ukratko a ima i flim za gledat ...
1947
Osnovna je Centralna livnica. Kapacitet livnice 9000t godišnje.

1949
Sa Centrlnom livnicom i još četiri preduzeća sa iste lokacije formirano je novo preduzeće Metalski zavodi Aleksandar Ranković.

1954
Metalski zavodi Aleksandar Ranković presrasta u INDUSTRIJU TRAKTORA I MAŠINA - ITM

1955
Posle dvogodišnjeg ispitivanja različitih tipova traktora, izabrana je licenca MASSEY FERGUSON.

1959
Prva rekonstrukcija fabrike, izgrađeni su kapaciteti za proizvodnju 4000 traktora/godišnje

1964
Započeta je proizvodnja traktora IMT 555 prema sopstvenoj dokumentaciji.

1965
Fabrika dobija današnje ime, INDUSTRIJA MAŠINA I TRAKTORA - IMT

1967
Druga rekonstrukcija fabrike, izgrađeni su kapaciteti za proizvodnju 26000 tona odlivaka/godišnje

1970
Treća rekonstrukcija fabrike, izgrađeni su kapaciteti za proizvodnju 10000 traktora/godišnje.
Započeta je serijska proizvodnja traktora IMT 575.

1976
Četvrta rekonstrukcija fabrike, izgrađena nova fabrika traktora, visokog nivoa opreme i tehnologije, kapacitet proizvodnje 40000 traktora/godišnje (puštena u rad 07.03.1976).

1982
Puštena u rad nova fabrika traktora snage motora veće od 75 kW (100KS) klasične i zglobne konstrukcije, godišnji kapacitet 2000 traktora.

1988
Rekordni godišnji proizvodni rezultati u istoriji IMT. Proizvedeno je 42.000 traktora i 35000 mašina, vrednost proizvodnje je bila veća od 600 miliona nemačkih maraka.

1990-2000
Period promene geo-političkih okolnosti koje su u celom regionu dovele do bitnih promena u proizvodnji. Obzirom na značajne proizvodne rezultate u prethodnom periodu, IMT je opstao kao brend na tržištu.

2000
Promovisana je nova serija traktora IMT 2000, koja je uzimajući u obzir odnos karakteristika proizvoda i cene koštanja u određenim segmentima tržišta uporedno konkurentna sa drugim proizvođačima

2005
Uspostavljena dugoročna saradnja sa firmom PERKINS, ugrađeni prvi motori koji ispunjavaju propise EU 2000/25/EC.

2007
Traktor IMT 550.10 homologovan prema Evropskoj direktivi 2003/37EC. Dobijen EC sertifikat tipa traktora. U traktor je ugrađen motora Perkins 1103C – Stage II.

2009
Traktor IMT 550.11 homologovan prema Evropskoj direktivi 2003/37EC. Dobijen EC sertifikat tipa traktora. U traktor je ugrađen motora Perkins 1103D – Stage IIIA.

2009/10
Vlada Republike Srbije uvela podsticaje za proizvodnju i prodaju traktora IMT. Značajan rast obima proizvodnje i prodaje traktora na tradicionalnim tržištima IMT.

Najnoviji postovi

Na vrh