podravec :)
Član
- Tu od
- 18 Ruj 2011
- Poruka
- 492
Razmišljam o čistom tovu, znači od 150 do 650kg i onda prodaja. Na farmi nema ni jedno tele, njih bih uvezao. Računam da dva radnika to mogu raditi. Veterinarska služba je tamo dobro organizirana. Taj iznos od 1,5 milijun kn je približno odvaljen ali i uz njega ta proizvodnja bi imala računicu. S vremenom bih od susjednih OPGova kupovao viškove hrane ali bitno mi je da imam računicu u najgoroj varijanti.
ako nemaš riješeno preko nekih veza za prodaju na brod (ovo kaj ide v istočne zemlje) samo kupovati teliče i hraniti ti je neisplativo, a kamoli i za njih kupovati hranu
i kad kreneš imal budeš velike gubitke jer nemaš iskustva, a kad ti veterinari počnu pisati račune budeš završil v bolnici na aparatima, jer veterinari samo čekaju ljude koji si neznaju sami liječiti, a kad se uvozi često, gotovo uvjek se javljaju bolesti radi stresa pod kojim su životinje, a na velikoj količini ih i puno oboli
hrana ti je preskupa za kupovati, pogotovo jer su se i kod nas počela otvarati bioplinska postrojenja koja isto nemaju dovoljno svoje zemlje ili je ni nemaju pa nabijaju cijenu (meni to osobno paše) ali tebi nebude odgovaralo
tu imaš računicu samo u najboljoj varijanti (ona je ostvariva samo slučajno)
moj savjet ti je da ako več imaš tolko novac da uložiš u nekaj drugo