Mislim da ispod 2,5 kvadrata nebi trebalo biti,3 je najbolje.
Upravo tako!
Još možda ako ih imaš na rešetkastom podu,to prolazi,neznam jer nemam iskustva sa tim.
Ali ako ih imaš na dubokoj stelji,kao ja,i ako ih je puno na malo prostora,moraš im jako često čistit,upravo zbog zraka,jer se jako osjeti amonijak,i onda oboljevaju na pluča.
Upravo tako!
Još možda ako ih imaš na rešetkastom podu,to prolazi,neznam jer nemam iskustva sa tim.
Ali ako ih imaš na dubokoj stelji,kao ja,i ako ih je puno na malo prostora,moraš im jako često čistit,upravo zbog zraka,jer se jako osjeti amonijak,i onda oboljevaju na pluča.
jel zna iko oce li cijena bikova narasti u 2-3 mjesecu? kolika je sad? el je 15 kn/kg?
gledam na njuskalu al tamo stave cijene kak se sjete; od samo 12 .pa čak sve do 16
malo sam čital po forumu da se dosta tovom bavite ,al mene zanima da li je cijena i koja ako ste u koperant pr.belje te do koje kilaže se hrane,te ko pokriva cijepljenje.a i kolika je zarada na jednom komadu bika bilo to težine do 250-300kg ili od 550-600kg.Da li je istina na nekih 50 komada bikova ima se pr.tri izlučenja da li ima kakve zarade.
malo sam čital po forumu da se dosta tovom bavite ,al mene zanima da li je cijena i koja ako ste u koperant pr.belje te do koje kilaže se hrane,te ko pokriva cijepljenje.a i kolika je zarada na jednom komadu bika bilo to težine do 250-300kg ili od 550-600kg.Da li je istina na nekih 50 komada bikova ima se pr.tri izlučenja da li ima kakve zarade.
pa to je danas katastrofa ak je tak.pa ti ne dobiješ ništa pa ne isplati se zabadava radit.ja imam nekih desetak bikova malih kupim male al crni su uglavnom većina njih,planiram it na malo više.Prodam ih do nekih 170-190kg.a cijena opet nije baš ista svaki put al je nekih 20-22kn/kg kupac je zadovoljan pa se neću ni ja žaliti previše.ovo kaj ste rekli da je 9kn+pdv pa tu ne smiješ imat ni jedno izlučenje,a kamoli da bude bolesno tele i pitanje dal si na nuli.
šta je to cijena u mesnicama ili???
Juneča polovica prosjek 35 kg?35 x 0,55 =19,5 kn; 19,5-14= 5,5kn ; 5,5x600= 3300kn
ima nekoliko sheeta, ima cijene u mesnicama, na stočnim sajmovima, po regijama..