kruno1601
Član
- Tu od
- 8 Sij 2015
- Poruka
- 91
Bikove ne tovis?30ak krava,10ak junica,rasplodni bik + telad..
Bikove ne tovis?30ak krava,10ak junica,rasplodni bik + telad..
Ako nije neka subvencija vezana na rasu, krave koje su 'škart' u mliječnoj proizvodnji mogu posve dobro poslužit.Jel ima ko da prodaje zensku telad ili steone junice za sustav krava-tele?.
Nitko se naucen nije rodio, bitna je voljaOprosti ako neznas odgovore na ta pitanja nemoj ni početi se 'baviti' tim poslom.
Treba 'živjeti' taj posel.
Odi kod nekog gazde koji to radi i dobit ćeš uz malo volje sve odgovore i više od toga.
Svaka Ti čast.Nitko se naucen nije rodio, bitna je volja
Hvala ljudino, Jel dolazis na otvorenje farme kad bude na pijacu i klopu 😁🍻Svaka Ti čast.
Volim takav stav. Dao ti bog zdravlja i sreće da uspiješ.
Hvala ljudino😁👋🍻Ja budem dao komentar sa strane mesarske struke.
Simentalac je broj 1, a svi ostali su daleko iza simentalca.
Holstein, slab randman. Meso za preradu dok za prodaju na pultu nije. Ja ne znam jel netko imal priliku vidjeti ramstek od holsteina. Cvarak mesa sa velikom kosti. Ko bu to kupil??
Belgijski plavi je kao i pietren. Hrpa vodenastog mesa slabe kvalitete.
Ove "pasarske" pasmine i iskljucivo tovne pasmine imaju problem sa slabom prodjom kod nasih ljudi jer imaju tamniji(zuci) loj i tamnije meso od simentalca. To ljude asocira na meso starijeg goveda, tj na govedinu. Za preradu super, a za pult slabije.
A simentalac nema mane. Jos ako nije bil na silazi nego na djetelini, sijenu i smjesi, nema bolje junetine na svijetu. I to da je u vezanom tovu,onda je najmekaniji. I do godinu dana starosti, da nije spolno zrel.
Malo starije čokle ili june do 400-420 kg, mlađe od godinu dana, pa udri za stejkove, mlado a mekano...nema boljeg...Ja budem dao komentar sa strane mesarske struke.
Simentalac je broj 1, a svi ostali su daleko iza simentalca.
Holstein, slab randman. Meso za preradu dok za prodaju na pultu nije. Ja ne znam jel netko imal priliku vidjeti ramstek od holsteina. Cvarak mesa sa velikom kosti. Ko bu to kupil??
Belgijski plavi je kao i pietren. Hrpa vodenastog mesa slabe kvalitete.
Ove "pasarske" pasmine i iskljucivo tovne pasmine imaju problem sa slabom prodjom kod nasih ljudi jer imaju tamniji(zuci) loj i tamnije meso od simentalca. To ljude asocira na meso starijeg goveda, tj na govedinu. Za preradu super, a za pult slabije.
A simentalac nema mane. Jos ako nije bil na silazi nego na djetelini, sijenu i smjesi, nema bolje junetine na svijetu. I to da je u vezanom tovu,onda je najmekaniji. I do godinu dana starosti, da nije spolno zrel.