• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Traktorske gume

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Zamjena guma je tvoja osobna stvar,samo tako razpucane gume svejedno ak je ripna dobra če te pustit na cjedilu obično daleko od kuče,a tad češ pomislit zašto nisam prije to sredio.

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
Uzeo sam traktor koji je stajao 10-15 godina i gume su na njemu odlične, nisu ispucale i ripna je odlična. Radi se o Rumi gumi nazad na Z3511. Neki mi sad kažu čim traktor stavim pod prvi teret da će gume popucati. Što vi mislite??

FeLiXxX

Aktivni član
Tu od
6 Pro 2010
Poruka
1,037
Mato ova pukotina je sigurno 20 25 cm a ovakva je slicna situacija sa citavom gumom. Sva je ispucala po istom mjestu samo je ovde najvise. Kako mislis d a vulkanizer uradi da stavi fleku i ispece ili?

matozdenci

Dobro znana faca
Tu od
28 Kol 2014
Poruka
1,821
Da ju ispece to je najbolje rjesenje samo sto ce to biti jako skupo jedino ako imas nekog da ti to napravi kao tebi!!!

Uzeo sam traktor koji je stajao 10-15 godina i gume su na njemu odlične, nisu ispucale i ripna je odlična. Radi se o Rumi gumi nazad na Z3511. Neki mi sad kažu čim traktor stavim pod prvi teret da će gume popucati. Što vi mislite??

Prije nekoliko godina sunjo ja po nekom otpadu i vidim gumu a ona se cini nova kad sam bolje pogledo ona pukla na onom djelu gdje sjeda na felgu,bila je rumaguma sav sam se zgrozio kad sam to vdio!!!
Nemora bit da ce ispucat nikad neznas!!!

Posljednje uređivanje od moderatora:

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Ma ta Pireli guma bude tak vozila još dugo, dugo! Takve se više ne prave.

Evo nama na Sameu je prije 2-3 godine nešto probušilo zadnju desnu gumu s unutarnje strane na bočnici, koda bi je s iglom probo, dal sam je vulkanizirati i dalje sve 5.
Još dan danas neznamo uslijed čega se to desilo, na tom mjestu nije bilo nikakve ogrebotine, porezotine, apsolutno nikakvog oštečenja u srednjem dijelu balona.
CONTINENTAL je to pa si nekak mislim da se to nebi smjelo događati, još uvjek je misterij zakaj se to desilo.
Ali guma je odlična, traktor ima sad skoro 3700 rh, a guma je još oko 90%. Zato ne pušim one priče da se radijalne gume tog tipa mjenjaju več na 5000 rh kak tvrde pojedini šverceri :)
Ja odokativno procjenjujem blizu 10.000 rh da se te gume potroše, a možda sam malo i rekao!

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
Sanana da nema netko ljubomoran u selu??
Nama je na velikom nh starom par dana netko nozem probio prednju gumu.
A za par godina tata zapne za neku sipku iz dalekovoda sto je strsala i rasjece zadnju s vanjske strane nekih 15x15 u L. Ni jedan vulkanizer nije htio pokrpat tako da smo uzeli novu. Trosak 10500kn. Mislim da ga i danas svrbi, a i mene [emoji29]

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
A neznam kolega i to je moguće, mada nevjerujem, moji se nikad nikom nisu zamjerili da bi nam netko išao tako napakostiti.
Velim, to je bilo koda bi je iglom piknuo i trebalo je 48-50 sati da se guma isprazni do kraja koliko je malo puštalo, a nikakvog oštečenja nije bilo.

Uh, ti si gadno prošao s tim gumama, ne ponovilo se!

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
@Sanana a da probas vidit na njuskalu ljudi sta prodaju traktore s uskim gumama pa da kontaktiras ih i pitas da se mijenjate za sve mozda bi nekome odgovaralo!!

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Bučo, i o toj opciji razmišljam, da mjenjam moje felge s gumama 14.9-28 za original IMT uske 12.4 ili 13.6-36, ujedino se riješim ovih mojih Trayalki, a kasnije kupim obične felge 28" za "par kuna" i stavim si gore gume po želji :)

Nego kaj velite na ovo, malo prije naletih na to.
http://www.njuskalo.hr/korisnik/ivandelimar
Felga 32" za 565??, jel bi visio iza, ili bi bilo tu negdje u visini ko i sa 14.9-28??

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
To bi ti bilo najlakse a vijerujem da bi lako zamijenio jer tvoje gume su ko nove tak da bi se ovome svidilo to probaj par ljudi cimnut pa vidis reakciju a pitanje jel bi imo i potrebe kasnije uzimat normalne felge!!

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Neznam napamet, moram izmjeriti. Znam samo da je 8 rupa.

I znam da su kompatibilni IMT-Massey Ferguson-Deutz-Tirpedo-John Deere-SDF grupa i možda još neki uglavnom do 100 ks.

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
Neznam napamet, moram izmjeriti. Znam samo da je 8 rupa.

I znam da su kompatibilni IMT-Massey Ferguson-Deutz-Tirpedo-John Deere-SDF grupa i možda još neki uglavnom do 100 ks.

Kod SDF nije ista veličina rupa,ni veličina centralne rupe na felgi,samo je isti razmak rupa..Znači tu treba prerađivat srce felge kak sam ja radio..

Na IMT je centralna rupa 150mm,a razmak rupa 205mm..

Evo kome treba,nije skupo a sve paše na šraf:
http://www.njuskalo.hr/dijelovi-traktore/uski-tockovi-medurednu-obradu-oglas-13466018

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Možda nisi u pravu kolega. Ti si nabavio uske velge od starih tipa SAME traktora, a ja govorim o SDF grupaciji, znači ovi novi traktori.
Mogao bi jednostavno provjeriti, probaj od 577 montirati zadnje felge na malog Hurlimana, 99% sam siguran da paše u šeraf.
Recimo, meni na Same napred original ide felga od 539/540 zadnja. Paše na rupu!

Evo i jedna slika Agrofarma 100 sa IMT felgama.
Ne vidim da bi bilo kakvih prerada na srcu.

Slike su od kolege s Poljoinfo-a

Posljednje uređivanje:

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
@ŠANANA: nemojemo biti deca :(think):

Ajmo redom..
DF agroprima nema neke veze sa današnjim SDF traktorima..

Nemoram probat felge od 577 na mog XA,jer ne paše(i nebi stala pod blatobran),više puta sam mjerio i siguran sam,kakve felge su treba za koji traktor..To možeš i ti probat nije neka nauka ako ne vjeruješ..Uzmi šubler u ruke i odi na Same, izmijeri veličinu rupe šrafa,i izmijeri centralnu rupu pa odi kod IMT i usporedi..Nemoram ja tu ništa dokazivat..

Sve to izgleda jako slično,ali tek kad se pogleda detaljno vide se razlike..

Nje neka nauka preradit felgu da paše k traktoru..

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Kak nebi stala pod blatobran, pak jel nema xa86 30" kotače iza??

A bome ni stari SAME nema nikakve veze s današnjim SDF-om

A kaj onda s ovim slikama gore?, ne vidim da je kaj prepravljano na srcu, eventualno ako su rupe proširene, no tu se dela i milimetrima. Mana i to ne vjerujem, pošto znam kakve su iza debeli šerafi na na IMT-u, tak da nisu nikaj manje rupe na felgama neg i na SDF-u.
Ja sam mjeril na samu napred i na 539, po mjeri bi pasalo, no dok ne probma nebudem znal 100%

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
kaj se tiče prvih guma ne ulazim u raspravu dal paše ili ne,al po viđenom mora pasat na šraf..

577,nosi gume 18.4.30,koju su oko 3cm niže od guma 16.9.34
XA 86 nosi gume 14.9.30,koju su za nekih 10-15cm niže od guma na 577..

Evo slika pa pogledaj,na istom traktoru gume od 577 i original njegove:
20808745.jpg

21155818.jpg

21799836.jpg

21799842.jpg

Sve 3 kombinacije su bile na ovom traktoru,i sve tri su po visini jako iste..

kaj se tiče guma gore na DF..Prepravka može biti da su rupe povečane,i centralnu rupu je treba "smanjiti"..a to se prek slike nemože tako na daleko vidjet..

Najnoviji postovi

Na vrh