hahaha jesu bolje su, prije dvije godine uzeo sam galaxy zadnje gume, dobre su zadovoljan sam s njima,, bolje su od rekorda koje su bile na njemu prije galaxy..
drago mi je da nemaš gumenih problema i da si njima zadovoljan jer gume nisu mali izdatak a bez njih ne vrijedi ni traktor
13,00 R20 14,75/80/R20 malo me buni dimenzija ovih guma, sto znace ovi brojevi
Bolje da su ti gume naprijed malo veće nego malo manjeMa jasno mi je ako je tako napisano, ali na oglasu stoji ovako
13,00 R20 14,75/80/R20, cini mi se kao jedna dimenzija oynacena na dva nacina, i otkud sad ovamo 13 cola sirina a za istu gunmu opet 14,75 ili taj broj oznacava nesto drugo. I ovo /80 ali od cega kojeg broja, mene samo zanima koji je obim te gume zbog prijenosnog odnosa.
Ili je mozda oglasivac stavio greskom velicinu.
Možeš i 10%, jer im se omjer jače mijenja s trošenjem ripni nego kod zadnjih.apsolutno se slayem sa tobom, oe i trebaju da vuku prije nego yadnje proklizu, jer imaju manje optertecenje i lakse proklizu, a ne da ih zadnje stalno guraju, i da jos ukoliko su prednje vece onda kosd motanja to ide u prilog, jer kotaci prave duzi put.
Ako si otvarao ovaj link priej sto sam slao to su gume sa vojnih vozila vojske USA. Malo me dimenyije bune, ali nema mi druge nego da mi izmjere vanjski promjer ili jos bolja opseg pa cu ih uporediti sa trenutnim koje imama, mada mislim da i ove sto su na traktoru nisu bas odgovarajuce, jer kad iskljucim prednju vucu osjetim da traktor otpusti i lkase se krece, pogotovo ako je volan okrenut u jednu stranu.
Inace sam mjerio prijenosni odnos, digao jednu stranu ubacio u sporu i pustio da se okrecu prednji i zadnji, te broja i nabrojao da je odno zadnje/prednje = 1/1.44
tako da cu izracunatai na osnovu poznatog opsega zadnjih, prijenosnog odnosa, dobiti koji je optimalan opseg prednjih guma, uvayavajuci opet ovo da budu nekih 5% vece od iyracunatog.