Re: Hurlimann
Kolega iz sela isao mijenjati zadnje gume na 539, i odlucio se za malo bolje gume od Rekorda i njemu slicnih no-name proizvoda, pa uzeo Barum...
Kako po ljetu ima dosta transporta na silos i nazad, gume su u prve dvije ture bile odlicna i nije se pokajao sto je odlucio dati malo vise novaca za gume, NO kad je treci puta isao na silos, gume se pocele raspadati i pucati, da bi na kraju ljeta imao gore gume na traktoru, nego vecina ljudi u selu, koji kupuju neke najjeftinije gume... Tom "raspadanju" doprinosi i cinjenica da nismo imali skroz asfaltiranu cestu, pa je bilo i makadama...
Vjerujem da je naletio na neke s greskom ili nesto, ali ono je bilo gadno za gledati na sto je to licilo, a koliko se IMT 539 moze opteretiti sa 1-osovinskom prikolicom, na nasim brdima? Jako malo... Sad i on ima neke jeftine gume i zadovoljniji je s njima nego sto je bio sa barumom...
Ja na 539 imam jednu stomil, jednu rekord nazad i dvije barumke naprijed. Prednje gume su mi se pokazale kao dobre, jer se dosta sporo trose, ali ove godine su izgubile grip po asfaltu (postale plasticne). Danas sam isao u 3. brzini na pola gasa i motao full lijevo, full desno i prednji kraj samo proklizava, sto prije nije bio slucaj, tako da je red da se mijenjaju i prednje gume...
U barum sam izgubio povjerenje od incidenta s kolegom, ali meni su se prednje pokazale kao vrlo dobre gume... Vjerovatno je ono jedan od milijun sansi da se takvo sto dogodi, no ipak se dogodilo...