• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Traktorske gume

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,978
Đabe ovim novijima bilo kakvo pumpanje kad ona sprhne nakon 10-tak godina
Susjed je u 3 mjesecu moral baciti Cultor pogonske gume stare 11 godina,potrošene tek koji milimetar ali trule da su se plugovi vidjeli.

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
2,403
Pa nije bezvezna rasprava, jer na mojem 539, zadnje gume jos imaju solidne ripne ali su tak neravnomjerno potrosene, i dok se vozim po cesti, hice me lijevo desno ko ludo...i kak sam.napisal pred neko vrijeme, rekel mi vulkanizer da je netko vukel jednoosovinku sa slabo napumpanim gumama i ripne se potrosile nejednako..znaci da tlak u gumama ima veze...druga je stvar kaj smo svi mi lijeni provjeriti tlak u gumama...tek dok vidis na oko da je prazna guma ides provjeriti ili napumpati...bez brige i ja sam takav...

Axial

Aktivni član
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
125
Ja se nadam da će ova mala diskusija nekome barem pomoći da pravilno izmjeri tlak u gumama. Poslije će taj isti možda početi razmišljati - kada već može pravilno izmjeriti tlak - koji bi to tlak trebao biti....

Axial

Aktivni član
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
125
Đabe ovim novijima bilo kakvo pumpanje kad ona sprhne nakon 10-tak godina
Susjed je u 3 mjesecu moral baciti Cultor pogonske gume stare 11 godina,potrošene tek koji milimetar ali trule da su se plugovi vidjeli.
Torpedo (TX 75) došao je iz tvornice sa ruskim gumama 18.4-30, bacio ih dole nakon 3-4000 sati - a bile su potrošene tek možda 50%. To je bilo takvo gov*o od gume da je traktor ostajao svuda gdje se žaba popišala. Barum radijalne (iste dimenzije) daleko bolje su radile, a danas je 13.6-38 guma na tom traktoru i sada ne ostaje nigdje, da sam znao koja je to razlika - one ruske gume bi išle dole prvi dan. Izbor gume može napraviti nevjerovatnu razliku kod traktora. Dobro, priznajem, da je i +35 godina rada sa traktorom dalo malo iskustva pa je i to možda malo kumovalo što sam ostajao svuda gdje se moglo i nije moglo ostati u blatu, ali one ruske gume bile su drek.

4340

Iskusan lik
Tu od
2 Ožu 2018
Poruka
542
Ja gume obavezno kontroliram barem 2 puta godišnje istina i bog možda ne sa adekvatnim manometrom(dali ste mi mislit) , ali barem ne vozim na praznim tj. polupraznim . Inače ovi kaj nikad ne kontroliraju i još se time hvale kak je to dobro dao bi im bicikl sa polupraznim gumama pa neka probaju koja je to razlika. Bome sam tasta prošli petak natjeral da napumpa gume na prikolici u šumi jer se meni neda imat okupacije kad pukne guma na cesti zato što je poluprazna. Nije mu se dalo, ali i punica je stala na moju stranu. Meni je totalna nepojmljivo da imaš gume 15, 20 godina stare i da nikad ne prekontroliraš tlak????????? Onak kolko moraš biti lijen???? Par minuta posla????

Najnoviji postovi

Na vrh