• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Traže se moderatori

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

danek

Aktivni član
Tu od
18 Pro 2008
Poruka
1,001
ŠANANA kaže:
400+ ili misliš 4000+ postova :?: :scratch
minimum ti trebal biti 4158 postova :mrgreen:

daniel2356

Član
Tu od
14 Svi 2009
Poruka
550
mislio sam 400+, al 4000+ je jedna puno bolja solucija. evo prijedlog za MARIA, kad skupiš sve prijave, razmotriš potecijalne kandidate, ako nemožeš sam odlučiti, daj na glasanje. Ja mislim da ŠANANA sa svojih 4000+ postova bi bio jedan od najboljih kandidata, ako se odluči za to. koliko uopče trebaš moderatora?

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
daniel2356 kaže:
mislio sam 400+, al 4000+ je jedna puno bolja solucija. evo prijedlog za MARIA, kad skupiš sve prijave, razmotriš potecijalne kandidate, ako nemožeš sam odlučiti, daj na glasanje. Ja mislim da ŠANANA sa svojih 4000+ postova bi bio jedan od najboljih kandidata, ako se odluči za to. koliko uopče trebaš moderatora?

ja i dalje stojim kod svoje ponude :D

V

VTZ

Guest
ZJ kaže:
Mario, jedan savjet, da se ne ponovi povijest.

Moj potpis do neba za ovaj savjet, valjda ste (smo) već izvukli neke pouke iz prošlosti?

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
VTZ kaže:
ZJ kaže:
Mario, jedan savjet, da se ne ponovi povijest.

Moj potpis do neba za ovaj savjet, valjda ste (smo) već izvukli neke pouke iz prošlosti?

moderator bi kao prvo treba u služiti da uređuje forum, znači da se poslože podforumu, jer u njima je živi kaos, te da se na kraju krajeva obrišu suvisle teme i komentari, a toga be se nakupilo na forumu za obrisati!

moje mišljenje!

V

VTZ

Guest
ŠANANA kaže:
moderator bi kao prvo treba u služiti da uređuje forum, znači da se poslože podforumu, jer u njima je živi kaos, te da se na kraju krajeva obrišu suvisle teme i komentari, a toga be se nakupilo na forumu za obrisati!

moje mišljenje!

Slažem se sa tvojim mišljenjem, teme bi se mogle obrisati od suvišnih komentara, pa makar su neki od tih postova u tom trenutku imali neki smisao.. Ali ako netko na pr. godinu dana kasnije čita neku od tema, primjetit će da mnogi postovi više nemaju nikakvi značaj..

Najvažnije je da svi forumaši brisanje i uređivanje ne dožive kao osobnu uvredu ili napad na nekoga, jer tada bi opet mogle početi razne rasprave. Ja sam za to da se forum uređuje i moderira, i nastojat ću se držati svih pravila foruma.

B

Bobo

Guest
Decki ne znam sto da kazem... Alen je onaj puta radio tocno ono sto sam mu ja rekao. neki su trazili izlike da naprave kaos na forumu i onda se njega okrivilo.

Poznam covjeka u stvarnom zivotu, i daleko je od lose osobe, vjerujem da lose namjere nema, a "onda" ih uopce nije imao.

Uostalom, ne znam, kako se izglasa, ali za njega mogu reci samo dobre stvari. I Bogec ga dobro pozna, pitajte njega ak mi ne vjerujete.

Sananu podrzavam i ja u svakom slucaju, ali se posao mora ozbiljno shvatiti. Kojekakve provokacije, reklame, duple postove, treba brisati i to bez upozorenja. Slike ako mogu biti 800x600, napraviti da takve i budu, slike koje trebaju biti velike (el sheme, presjeci nekih strojeva gdje se trebaju i detalji vidjeti) ostaviti u thumbnails.

Psovanje sam brisao sve do nedavno, jer nas citaju i mladji narastaji, al i to je sastavni dio nasih zivota, pa sam i to poceo tolerirati...

Znam i ja da ima previse off topica i to u 90% tema, ali kad se u poljoprivredi jedan posao veze za drugi. U temi oranje ima i rasprava kakvi lemesi, kakve daske, koliko koji traktor u oranju trosi, pa kakve dodatke tko ima na plugu... Sve je to jedna cjelina i to razdvajati mislim da nema smisla, nego samo od sad pa na dalje odvajati nove komentare, jer ce stari izgubiti smisao.

Ovo je samo moje misljenje, a ako se nekome stvarno da 100 000 postova prelistavati u 500-600 tema, sretno mu bilo!

danek

Aktivni član
Tu od
18 Pro 2008
Poruka
1,001
ja bi predložil puknutog za modernatora jer i tak ako kaj obriše nema mu se kaj zameriti jer je on ipak puknuti. :mrgreen: :partyman:

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
danek kaže:
ja bi predložil puknutog za modernatora jer i tak ako kaj obriše nema mu se kaj zameriti jer je on ipak puknuti. :mrgreen: :partyman:

:lol: :lol:

@Bobo
nije problem tema oranje, treba posložiti forum traktori - ostali traktori... tu su komplikacije :mrgreen:

A

Alen

Guest
VTZ kaže:
Slažem se sa tvojim mišljenjem, teme bi se mogle obrisati od suvišnih komentara, pa makar su neki od tih postova u tom trenutku imali neki smisao.. Ali ako netko na pr. godinu dana kasnije čita neku od tema, primjetit će da mnogi postovi više nemaju nikakvi značaj..
Probano "onda" i propalo a zašto to svi stariji forumaši znaju.
VTZ kaže:
Najvažnije je da svi forumaši brisanje i uređivanje ne dožive kao osobnu uvredu ili napad na nekoga, jer tada bi opet mogle početi razne rasprave. Ja sam za to da se forum uređuje i moderira, i nastojat ću se držati svih pravila foruma.
Ovdje svi to shvačaju kao napad na sebe. Kad shvate da to nije napad na nijh onda če se našto moći napraviti.

Bobo kaže:
Decki ne znam sto da kazem... Alen je onaj puta radio tocno ono sto sam mu ja rekao. neki su trazili izlike da naprave kaos na forumu i onda se njega okrivilo.

Poznam covjeka u stvarnom zivotu, i daleko je od lose osobe, vjerujem da lose namjere nema, a "onda" ih uopce nije imao.

Uostalom, ne znam, kako se izglasa, ali za njega mogu reci samo dobre stvari. I Bogec ga dobro pozna, pitajte njega ak mi ne vjerujete.
:partyman: :supz:

Bobo kaže:
Sananu podrzavam i ja u svakom slucaju, ali se posao mora ozbiljno shvatiti. Kojekakve provokacije, reklame, duple postove, treba brisati i to bez upozorenja. Slike ako mogu biti 800x600, napraviti da takve i budu, slike koje trebaju biti velike (el sheme, presjeci nekih strojeva gdje se trebaju i detalji vidjeti) ostaviti u thumbnails.
Slažem se. Ali opet kažem neizvedivo! Možda sada kad su novi ljudi tu ali.......

Dam vam ideju da je vuk sit i ovca na broju.
Otvoriti novi podforum i tamo kopirati neke teme značajne za poljoprivredu. Teme npr. gdje Bogec objašnjava kako i što sa sirkom i sličnim stvarima. Taj dio ostaviti edukativni i kada dođe nešto novo samo nadopunjavati.
Ima još ideja da forum bude pregledan i edukativan a opet sa druge strane da se vode rasprave i polemike van tih tema jer onda postaju totalno nepregledne.

Koliko vam značilo da vi odlučujete o moderatorima to je vaša stvar. Ja jesam malo zajeban oko pridržavanja pravila, ali pravila bi trebala biti tu da ih se pridržava jer ako nema pravila ode sve u ku... . Svaka pravila se mogu malo rastegnuti ali sve ima svoje granice.

B

Bobo

Guest
Sanana: temu oranje sam naveo kao primjer kako se u jednoj temi moze otici u jos 4-5 drugih rasprava koje su usko vezane jedna za drugu.

Alene, i prosli puta se "starijim" forumasima nudilo da budu moderatori, niti jedan nije htio. Kad se postavila tema da forumasi nekoga predloze, predlagali su sve clanove kojima je mjesto moderatora i nudjeno, da bi vecina njih na drugom forumu svi bili osobe s "funkcijom". Nije mi jasno zasto se tako situacija razvila, ali tako je valjda moralo biti.

A

Alen

Guest
I sad imaju dva foruma sa sličnim ak ne i istim sadržajem. Puno toga govori što su ljudi kao Bogec ostali ovdje.
A ja sam prvi koji je vozio Bogecovog novog masseya kad je stigao.... :oops:

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386
evo da i ja nesto kazem..

svidja mi se alenova ideja o jos jednom podforumu u koji bi se trpale korisne i poucne stvari tipa bogecove trave, sta i kako s njima. a bilo je tu sigurno jos dosta toga samo to treba iskopat. vidjao sam to po drugim forumima i funkcionira dobro. nema rasprava i postanja, samo se stavljaju tekstovi koji stvarno nekome mogu koristiti i iz kojih se da nesto nauciti.

dalje, mislim da nebi trebalo brisati postove, bilo bi dovoljno kada se skrene s teme upozoriti na to pa da se nastavi dalje sa temom. jedino ako bas rasprava krene u drugom smijeru i dobro se razvija, onda ju mozda prebaciti u za to predvidjenu temu.
popravljanje slika, brisanje duplih postova i prekomjerno reklamiranje i ostalo sto je spomenuto to je ok.
ali opet nebi trebalo previse pretjerivati u tome da nebi dobili kontraefekt. da ljudi pocnu manje pisati posto se sve brise.
ZJ je u pravu da treba pronaci nekoga od starijih clanova. nemora biti stariji po godinama, nego po stazu na forumu. da se zna sta je i kakav je, ta da zna kako forum "dise"..

treba ostaviti mjesta za zajebanciju u nekoj mjeri i za pokoji offtopic jer bez toga bi forum postao dosadan i previse krut.. a vjerujem da to nitko ne zeli ;)

i da jos dodam, svaka cast deckima koji su sada zaduzeni za to. nemam nista protiv njih, ali mislim da nema smisla da i dalje ostanu na toj poziciji posto mi se ne cini da su previse aktivni. jasno mi je da se nemoze tu stalno visit, da imaju i drugog posla.. ali ako nemozes i nestignes, objasnis sta je u pitanju i trazi se dalje tko ce to raditi.

(nekako mi je post prazan bez smajlica, pa da ubacim jos kojeg..
a022.gif
)

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
2,939
Nema smisla da se radi posebna tema za korisne stvari, nego forum treba biti uredan i ionda s nadje sve što je korisno.

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,155
Alen kaže:
Eto i ja se javljam :oops: .......znanja i volje imam......

Mario??
Bobo??

ja neznam meni skoro pa i da nije bitno ko je moderator , boli me ona stvarka

samo ocu da kazem da ako Alen se kandiduje da cu drage volje da ga podrzim , upoznao covjeka licno i lik sasvim ok
ima dovoljno i godina a ima i postova ;)

i u proslim vremenima kada je bio moderator ja to skoro nisam ni primijetio , meni nije pravilo probleme njegovo moderiranje , vjerovano zbog toga sto pisem nekim tonom koji je prihvatljiv sam po sebi na forumu :oops:

JA DA SAM MODERATOR , a hvala bogu da nisam niti bi bio
ja bih pola postova obrisao , izdao par zutih kartona za ponasanje ovdje , mozda podijelio i koju bananu
to bi bio Staljinizam :lol:
'ocu da kazem da su moderatori PREblagi pa samim tim mislim da je i alen bio preblag

i jos da dodam da je ON gore pomenuti :lol: bio malo i isflejmovan i malo je nasjeo i na to ali ali jebat ga covjek se uci dok je ziv

i jos da dodam nesto osim lizanja dupeta alenu :mrgreen:
bilo ko da bude moderator ili ko predlaze sebe za moderatora nek' zna da je to posao koji mora da se obavi volonterski a ne neka titula koja sluzi za kurcenje nad sirokim masama
biti moderator znaci samo obaveza vise a ne cin , cinovi se dobijaju kvalitetnim postovima ;)

A

Alen

Guest
mario kaže:
Nema smisla da se radi posebna tema za korisne stvari, nego forum treba biti uredan i ionda s nadje sve što je korisno.

Eto prva prepreka. Mario moraš shvatit da ako hočeš napraviti edukativni forum i pregledne teme moraš pol foruma obrisat a to znači zamjeranje forumašima.A i kad bi to napravio više nebi imali o čemu pisati. Da se razumijemo odmah..... Skoro pa sve je rečeno i napisano što je bilo za reči.....ništa novo u agrokulturi nije smišljeno a da nije na forumu. Znači neophodno je otvoriti podforum u kojem bi se cjelokupno znanje i savijeti skupili i bili pregledni. Mario ti sam kočiš ovaj forum u napredovanju i preglednosti a mislim da se i Bobo samnom slaže.

Pravila oko slika su jasna i dobro zamišljena a opet Mario neda da se slike brišu i tu se stvara pometnja i preglednost foruma.
Spreman sam "podlegnuti" Mariovim zahtjevima oko slika i nemješati se puno u rad cijelokupnog foruma ali ako stvarno želite imati pregledan podforum u kojima je sadržan cijelokupni edukativni dio foruma onda trebam otvorene ruke i suradnju Bobe i Bogeca da se to napravi.

Savo :partyman: :drinkers: :supz:

B

Bobo

Guest
Cujte, ja se slazem sa asvime recenim, ali ne mogu si u glavi stvoriti sliku kako bi taj "pametni" podforum trebao izgledati. Opet bi tu trebalo biti odvojeno, ratarstvo, stocarstvo, vinogradi, vocari i ostali, pa onda jos podteme u ratarstvu, stocarstvu... To je, ljudi moji, forum u forumu, kako sam ja to shvatio (vjerovatno nisam shvatio kako treba)...

Svi bi pisali u te podforume koji sluze necemu konkretnom, a ovaj "stari" dio foruma nitko ne bi posjecivao. Opet postoje razlike u misljenjima za svaki posebni slucaj, jer nije isto oranje u posavini i podravini, tako da nekih pametnih savjeta, po meni, tu nema nit ih moze biti.

Sto o Alenu mislim, to sam gore i napisao, pod nickom alen28 je sudjelovao u forumu i to dosta aktivno, u temi Tomo Vinkovic sesjecam da je savjete djelio sakom i kapom i da je bio dobrodosao. takodjer se sa Savom slazem da je bilo fjelmanja i da je zato i doslo do nereda. Slike kao takve ja jos uvijek brisem koje nisu postavljene po uputama i novim clanovima jos donekle i gledam kroz prste, al stari clanovi nemaju isprike.

Evo, novih clanova koliko hoces koji se interesiraju kako PRAVILNO postaviti sliku na forum i njima se pomaze i upucuju ih stari clanovi na upute koje na forumu imamo. par slika se ne postavi kako treba, al vec 4. 5. su postavljene kako treba i tu nema posla.

Ako netko postavi thumbnail a slika je ipak u 800x600 formatu, to se lako prepravi, i te slike prepravljam. kazem, kojekakve sheme ostavljam u thumbnails, jer tamo se trebaju detalji svi vidjeti i sto veca slika to bolje.

Takodjer se slazem da novi moderator(i) bude netko tko je dugo clan nase "zajednice" i tko zna kako funkcioniramo. U izbor moderatora se ne bih htio mjesati, jer prosli puta kad sam to napravio, nastao je DAR-MAR i sveopci kaos, i kroz to vise ne bih htio prolaziti.

A

Alen

Guest
Hehe..... nisi skužio..... nebi se razdvajale postoječe teme nego kopirao tekst koji je primjeren naravno u suradnji sa prvotnim tvorcima tog teksta. U svakoj edukativnoj temi bi bio link na izvornu temu u kojoj bi se postavila eventualna pitanja o tome jer bi edukativni dio bio zaključan za postanje.... To je jedini način da ostane pregledno.

Puno posla al ja sam spreman to napravit,a na mariu je da odluči.

Status
Nisu omogućeni daljnji odgovori.

Najnoviji postovi

Na vrh