Upravo tako Zac kako Ratarko kazei ja se u potpunosti slazem sa njim.Da se bavim poslovima u sumi definitivno bi trazio rusa ali onaj stari model sa malom kabinom,za sumu nema boljeg.Jos naprijed napravis da mu neke nosace da stane 0.5-1m drva i nema gdje on tada nece proci sa cezom.Mislim da su oni puuuunnooooo bolji od ovih novi.Osobno sam vidio takvog rusa u radu na vrlo losem terenu kojeg je svladavao bez problema.Traktor je visok i bez problema prolazi kroz vagase po sumskom putu,nema da negdje nasjedne.A za ostale poslove nebi ga ni da mi pokloneRatarko kaže:zac kaže:
Malo mi je kasno a i pilo se nešto večeras ali ne želim propustiti odgovoriti na ovo .
Po mojem Rus je jedino dobar za šumu , govorim o ovim starijim modelima Rusa koji bi se dali ugurati u one novce o kojima si pričao . U mojoj okolici većina šumarskih traktora su Rusi , dobar dio su Torpedo traktori a ostatak su specijalni šumski traktori .
Kažem da se Rus kvari jer mislim da je to istina . ROKI je već pisao o stvarima koje je popravljao na svom Rusu , mislim da je taj post u temi o Rusima pa si odi pogledati ali koliko se sječam traktor mu ima 4500 sati a pokvarilo se sve i svašta na njemu . Za usporedbu bih krenio od sebe i mog Hurliman traktora . Platio sam ga 30.000 € i ništa mu se nije pokvarilo u 1500 sati ili tri i pol godine . Drugi takav Hurliman je kod moga prijatelja i ima više od 4500 sati također bez kvarova . Zar sada nije bolje kupiti takav traktor i ne briniti se za kvarove nego u tih 3-4 godine imati kvarove na Rus traktoru i davati novce na dijelove i mehaničare ?
Naravno da je odlučujući faktor cijena i da ti uopće ne kupuješ novi traktor nego polovni ali ako nije valjalo dok je bilo novo , neće biti dobro niti polovno i po mojem je jedino za šumu dobro . U šumi ga nitko neće vidjeti kada se pokvari , jel tako ?
Kažem je sam malo popio večeras ali donekle sam i u pravu , jedno 20 % , hik :mrgreen: :blackeye
Ratarko kaže:Slažem se da si ti svoga isforsirao ali zašto si ? Znam da ga nisi forsirao samo da možeš reći na forumu , moj rujo ovo - moj rujo ono ali opet nekako stojim iza tvrdnje da uz normalno korištenje traktor mora dati normalne rezultate . Tu ne bi smjeli biti svi oni kvarovi koje si ti nabrojao , makar pola njih je višak , bez obzira što tvoj traktor radi sa plugom a moj ne . Ako on ima onoliko brazdi koliko može vući i na miru tuče svoje radne sate sa njima onda i kvarovi ne bi trebali biti čest gost , zar ne . Malo o mom neradničkom Hurliju :mrgreen: . Istina da on radi samo površinske poslove ali istina je da u 3 godine ima 1600 sati , pomnoži to sa 4 i dobiješ slične radne sate kao i tvoj Rus . Hurli od prijatelja gdje si danas bio ima 4500 sati a 4 godine je star , taj traktor je i orao i tanjurao i vukao Dondi rovokopač !!! Taj traktor RADI ali ne kvari se . Recimo potrošio je tri rezervoara goriva sa Dondi rovokopačem a da nije Hurlija gasio !!! Dondi je SMRT stroj , plug i oranje su mačji kašalj za traktor u odnosu na Dondi . Moglo bi se tu još štošta napisati ali nisam ovo pisao sa nekom posebnom idejom u glavi , ma dosadno mi je sada kada sam došao kući , mislim da ću još jednom otići do velikog MF-a , otac mi je još tamo :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
mario kaže:Ratarko, daj stavi ako imaš sliku od tog rovokopača.
Imaš iza punih sati one male dvije znamenke? Netrebaš čekati cijeli sat.Ratarko kaže:@ZJ
Sutra ide na test ovo tvoje zadnje pisanje !
Ne kažaem da je tako niti da nije , jednostavno ne znam ali imam priliku provjeriti .
Znači samo trebam dati kontakt i vratiti se sat-dva kasnije da prekontroliram radne sate ?
ZJ kaže:Imaš iza punih sati one male dvije znamenke? Netrebaš čekati cijeli sat.Ratarko kaže:@ZJ
Sutra ide na test ovo tvoje zadnje pisanje !
Ne kažaem da je tako niti da nije , jednostavno ne znam ali imam priliku provjeriti .
Znači samo trebam dati kontakt i vratiti se sat-dva kasnije da prekontroliram radne sate ?
Bar je na mojem traktoru tak.
mario kaže:Kod mene ima decimala, iprobat ću kako meni broji sate.
Ratarko i Zj, vaši se traktori gase na crvenu veliku tipku STOP?
Moj se lambo gasi na ključ tako da nema straha da ostane kontakt uključen, mislim da od kad ga imamo nije nijednom ostao uključen kontakt.