• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Trešnja

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
Nemam iskustva, ali eto znam tko ima ;)

Obrisan neispravan link.

Mislim da ti oni mogu puno pomoći, pošto već 01. travnja imaju trešnju za prodaju. Ako misliš da je to biznis...
 

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
Re: TREŠNJA U PLASTENIKU

Jel si što raspitivao u svezi trešanja?
 
S

Smixy

Guest
Hajde budi drug pa postavi ako nije problem. plz

Trenutačno sam u fazi planiranja i odlučivanja što i kako pa bi mi svaka informacija dobro došla.
Btw, imam namjeru saditi trešnje u dogledno vrijeme, a trenutačno nemam nekog iskustva na tom polju.
Hvala u svakom slučaju.
 
S

Smixy

Guest
Ok, poznata mi je ta brošurica.
Imam namjeru da je nabavim i još štošta, nešto sam i počeo nabavljati.
Kao što rekoh, trenutno sam na samom početku početaka pa sam zainteresovan za svaku informaciju,
što je i razlog zašto sam te zamolio za podatke.
Također ako netko ima vlastitog iskustva, ne samo o uzgoju, nego konkretno koje sadnice, od koga, cijene sadnica i sl...

I naravno kad za koju godinu postanem iskusni i prekaljeni proizvođač naravno da ću rado podjeliti informacije
svakom zainteresiranom. :D
 
S

Smixy

Guest
Zna li itko makar i okvirne cijene sadnica na podlozi gisela 5 i gdje bi se mogle naručiti?

(Inače, ja sam iz okolice Osijeka)
 

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
Imaš sadnice kod Horvata Donji Kraljevec, tamo je ujedino bio i sajam voćarstva. Bio je nizozemski predavač, to si trebao čuti ;)

Ovo ti je top topova, trešnje u plasteniku ;)
Obrisan neispravan link.

A ovdje sam se raspitivao za Gisele 5.

http://www.horvat.hr/sadnice.html

Vidiš da sam iz Osijeka, ali nekako mi se ne mili da kupujem sadnice kod Poljoprivrednog instituta Osijek :( Kraš ako ime Giselu 5 podlogu sumnajm da ima u ovim količinama, jedino još PMT, oni čudo mogu nabaviti. Cijena je mislim oko 16-18 kn + pdv.
 
S

Smixy

Guest
Kontam kaže:
Smixy jel imaš osigurane berače?

Sorry što kasnim sa odgovorom, ali vrijeme je za sjetvu.

Kao što napomenuh ranije još uvijek sam u fazi planiranja i učenja, da budem iskren
nisam ni 100% siguran da ću saditi u skorije vrijeme.
Ako se "zvijezde poklope" moguće je da će se nešto raditi dogodine.
A što se tiče berača već će se nahvatati koji kad za to dođe vrijeme. Baš zbog te faze posla (berbe) su mi i interesantne sadnice na gisela 5 podlozi.

Hvala na brizi ;)
 

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,558
a jel za trešnje imaju neki barači za traktor ili samohodni???kako toradi?
 
D

Duro

Guest
Kontam kaže:
...
jedino još PMT, oni čudo mogu nabaviti. Cijena je mislim oko 16-18 kn + pdv.

Molim ako možete odgovoriti:
- je li PMT Poljopskrba međunarodna trgovina ?
- na što se navedena cijena (16-18kn+PDV) odnosi ? ( npr. minimalna količina sadnica, virus free sadnice, podloga GISELA 5, ...)
Hvala !
 

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
Duro budem se raspitao pa napišem. Inaće PI Osijek kaže da je bolja podloga max ma nego Gisela 5 i pozvao me njihov voćar da dođem viditi kao je to sađeno i kakova obrada tu treba biti. Napomenu je da dođem vidit i u vegetaciji :) Vjerovatno na razmaku 4x2m bude grmolika šuma :)
 
D

Duro

Guest
Hvala. Inače za podlogu GISelA 5 kažu kako je ne vole baš sve sorte. Dok za podlogu GISelA 3 čak i nositelj licence ( udruženje u Njemačkoj...) kaže da je samo za pokuse i izrazito zahtjevna ali daje odlične rezultate u intenzivnim nasadima (i jedna i druga GISelA na 4x1,5 pa čak do 4x1). Kontaktirajući s pojedinim rasadničarima u Austriji (loš njemački ali se osnovno sazna) shvatih da je kod njih pravilo ne žure s novostima, ali ako prodaje npr. Regina na GISelA 5 onda će sadnica biti OK u uzgoju i neće biti problema (uz određenu tehniku), te ako navede da će sazrijeti u tom i tom tjednu tada je to podatak za njihov kraj i normalnu godinu. Trenutno preferiraju GISelA5,Weiroot158 (slična GISelA5) Maxma14 i Colt (tim redosljedom). Prate oni sve novosti i znatno su ispred nas ali cijene su paprene (količinski popusti tek nakon 500 kom), npr. maloprodajne cijene -1 kom za hobiste- sorta ne baš neki hit (hit sorte: one s boljim karakteristikama i novije te pod licencom): devet pa do dvanaest eura (bez PDV).
 

cabage

Aktivni član
Tu od
1 Ožu 2008
Poruka
2,463
Da, začudila me čak ona cijena od 16-18 kn po komadu, kad ja čuo da je 50 sa pdv. Nisam htio reagirati da ne ispadnem blesav...
 
D

Duro

Guest
Re: Trešnja - sadnice - cijene

Cijena je uvijek problem :) , ne želeći skrenuti s teme naveo bih dvije prednosti stranih rasadničara: informacije ne daju na kapaljku kao naši i profesionalni odnos prema svima (i onome tko kupuje jednu sadnicu i onome tko se raspituje da kupi 1000 komada), te ono najvažnije: dok kod nas cijene padnu za 1000 kom max 10% kod npr. boljih rasadničara u Austriji to ide i do 40% na cijene koje navedoh za pojedinačnu prodaju hobistima(ovo boljih znači duža tradicija, plaćaju licencu po svakoj sadnici, ...)
 

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
18 kn + pdv je cijena Krašove sadnice na veliko. PI Osijek ima cijenu 22 kn + pdv, a privatnici imaju tu cijenu od 16 do 18 kn. Samo moraš se najaviti ranije jer nitko nema neke veće količine. MPC za trešnju kod Kraša je 35 kn!!! I ja sam izbečio oči kad sam čuo, onda sam objasnio da bi trebao preko 2000 sadnica i onda se druga cijena formira. Ima još jedan rasadnik negdje u dalmaciji, izašli su kontakt podaci u Agro Glasu prije 2 broja, ali nemrem ga naći. Držite fige da ga nađem, oni imaju brdo sadnica čini mi se i za ovu sezonu.

Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
 
J

jellena

Guest
Vidiš da sam iz Osijeka, ali nekako mi se ne mili da kupujem sadnice kod Poljoprivrednog instituta Osijek :(

pozdrav, zašto ne kupiti sadnice kod instituta u Osijeku? Ako smijem znati jer planiram od njih kupiti veću količinu (oraha ne trešnje)...
 

Najnoviji postovi

Na vrh