Svako ima svoje potrebe. Evo lično ja imam trimer marke emix, vjerujem da ga kod vas nema. Dakle sto bi rekli forumaši KINEZ... Ali ja to ne gledam sa te strane. Ja taj trimer imam evo skoro 10 godine. Ne radim za pare s njim, ali taj trimer je do sad potrosio dvije glave, svjecica nije mijenjana, filter zraka takodje. Kazu za vecinu kineskih da potrosi jedan rezervar, ugasis ga, posle nece da upali. Ja npr potrosim jedan (dbr znate koliko staje u njihove rez.dakle duplo vise nego u npr jednu dzonsericu koju mi ima stric) naspem drugi povicem kurblu trimer lagamo pali i nastavim kosit, treci rez nisam nikad sipao jer nisam imao snage da radim. Potrosnja mu je takodje dobra. Treba shvatiti da ni te renomirane marke nisu sto su bile. Ponavljam, ne kosim za novac, ali sa njim svake godine pokosim masu imanja, i raskrcim dosta plotova, zivice, pajasena s trokrakim nozem. U potpunosti sam zadovoljan. Drugo, jedan ukak mi ima viladzerov, kupljen prije pet godina, top ga sluzi, drugi ujak ima ziperov radi kao singerica (takodje, jedan ziperov mu je zastekao, vratio ga dobio novi) brat od strica isto ima ziper , taj nema sto nije radio s njim, eto ga jos uvijek ziv. Necu pricati o MTD trimerima kojih sad ima za 140e dvije god garancije... Isto tako znate da i sege i trimeri pozmatih marki se oštete a da ga niste upalili dva tri puta.Zaključak, niko ne kaze da su gore navedeni bolji od Štila, Husvarne... ali zasto bih ja, ili iwanho davali 400-500e za trimer ako ne namjeravamo da se prof bavimo košenjem, a mozemo za 150e kupiti trimer za svoj posao plus dvije tri god garancije 😊 on ce za vrijeme garancije da oduzi novac koji si dao za njega.Takodje želim naglasiti da ko umije da cuva i odrzava alat on ce i da traje, koje god marke bio.
Nadam se da nisam bio dosadan, samo sam iz iznio svoje mišljenje 😊