Kinezi se vrte sporije (villager navodi u uputstvu oko 6500 obrtaja), dok husqvarna recimo ide i do 9000 kad su trimeri u pitanju.
Inače, bar koliko je meni poznato mašine koje se više vrte koriste posniju mješavinu koja ide i do 1%.
Najbolje ono što je propisao proizvođač.zaključak?koga da slušam?:fiery:
Kinezi se vrte sporije (villager navodi u uputstvu oko 6500 obrtaja), dok husqvarna recimo ide i do 9000 kad su trimeri u pitanju.
Inače, bar koliko je meni poznato mašine koje se više vrte koriste posniju mješavinu koja ide i do 1%.
1:50 koristim i kod husqvarna i oleo mac masina i nikakvih problema.Kupio sam polusintetiku od Husqarne.trimer i motrona prskalica imaju preporuku koristiti omjer goriva 1:40.na bočici Husq. ulja piše 1:50.
serviser kod kojeg sam kupio ulje također preporučuje taj omjer bez obzira što strojevi nisu od husqarne.
koji omjer koristiti?
hvala
Sthilovo bazno ulje je losije od dvotaktola (FB vs FC) i za tu cijenu se moze uzeti puno bolje ulje.Oko ulja: veliki proizvođači poput Stihl-a ili Husqvarne imaju 3 vrste ulja: bazno osnovno, malodimno i potpuno sintetsko.
Dati ću primjer Stihl-a koji u Njemačkoj ima:
1) crveno bazno HP - link,
2) malodimno zeleno ulje HP Super - link i
3) potpuno sintetsko jako zeleno ulje HP Ultra - link.
O svakom je sve napisano, no ja osobno koristim malodimno od Husqvarne jer Stihl u Hrvatskoj koliko vidim nudi samo bazno ulje koje je na razini INA dvotaktola ST Plus... Razlog je mala čađa tj. čistiji motorni prostor te auspuh i ono najbitnije da se puno ne nagutam uljnog dima. Mješavina je postojanija.
danas izvadio na zrak Makita EM2600U, napunio rezervoar sa friškom mješavinom,namotao flaks u glavu B-02945,pritisnem pumpicu 5 puta, stisnuo čok i povukao špagu za paljenje, i... nije upalila na prvi trzaj, probam ponovno, opet neće, isključim čok, povučem kurblu i upali, upali od trećeg pokušaja tj. prvog bez čoka, flaksao iduća 4 sata obješenom Makitom EM2600U na duplim naramenicama, radi ko nova a kupljena prošle godine-radila samo jednu sezonu,uređenje dvorišta/grabe uz kuču/oko voćki/oko čempresa, zadovoljan više nego sa prijašnjom stihl fs36 korištenom dugi niz prijašnjih godina-nju 36icu upaliti nakon zimskog sna je bilo moguće ali nakon bogovskog kurblanja koje je fakat već na početku čovjeku uzimalo volju za rad,za Makitu garancija je još dvije godine (original 3 godine) i ako ovako nastavi sa služenjem stihl u ovoj klasi bum svakom rekao da izbjegava u širokom luku