• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Trimeri

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,679
Velečasni, priznajem grešil sam, štel sam najbolše, a zišlo je kak je zišlo.... bum se od zutra probal popraviti, to bu teško, vjerojatnost je mala, ali nada uvijek umire zadnja.....

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,879
Taman sam krenuo natočiti gorivo da vidim ja taj pun gas pol gasa i pukne mi pipac.

Pakiraj kući, dusta posla. Nema košenja dok iz trgo agencije ne dođe novi...
207406.jpg

cvajko997

Iskusan lik
Tu od
29 Tra 2020
Poruka
751
Pozdrav iz prijasnjih postova sjecam se da si imao i FS 450.Po usporedbi sa FS461 za koju smatras da je dugotrajniji i bolji stroj.Imam FS450 ali radi lokacija bi uzeo jos jednu(kupio kineza za probu to je smijeh za sarafit i slagat nesto a ne za radit).Imam opciju nabavit i FS450 iz BIH novu.Ovu koju imam je uzeta nova mislim 2009 i do sad radi bezprijekorno.
Naravno, ako misliš i ponuda je, uzmi FS450. Strašan stroj. Ali ako se izjalovi, pogledaj si Stiga trimere. Ja sam zadovoljan snagom i momentom, 1,5kW 50ccm je moj. Platio oko 2000HRK prije 2 godine. Što se potrošnje i učinka tiče, teško je reć, svi smo različiti, ali dosta radi i sa cirkular nastavkom. Trokraki nož mi nije zadovoljavao, ovo mi se pokazalo bolje, učinkovitije, brže za zaraslo. Stiga je bio Švedski brand, sad je pod Talijanima, ista firma kao i prijašnja Alpina. Ne sviđa mi se dizajn ručki, to je baš loše jer sam navikao na drugačiji dizajn, ovo treba cijeli prsluk oblačit. Njihovi leđni trimeri su oko 550, 600 eura, 1.7kW i to je ergonomski ono što bi meni pasalo, međutim to je već malo skuplje. Teži su proizvodi, moja je čak i do 10kg puna, što je zamjetna masa.

aag14v

Dobro znana faca
Tu od
4 Kol 2011
Poruka
717
Pozdrav iz prijasnjih postova sjecam se da si imao i FS 450.Po usporedbi sa FS461 za koju smatras da je dugotrajniji i bolji stroj.Imam FS450 ali radi lokacija bi uzeo jos jednu(kupio kineza za probu to je smijeh za sarafit i slagat nesto a ne za radit).Imam opciju nabavit i FS450 iz BIH novu.Ovu koju imam je uzeta nova mislim 2009 i do sad radi bezprijekorno.
Imam ih još. Oba su odlična. Odlučio bih se za noviji model zbog rezervnih dijelova i bolje ergonomije. FS450 je dosta star model i kod nas se ne prodaje već dosta dugo. Koliko mi je ostalo u pamćenju proizvođač je dužan 7 godina od datuma prodaje osigurati rezervne dijelova....

Susjed ima FS460 i jako puno kosi s njime i dosad nikad nije imao problema, a pokosio je sigurno više od mog FS450...

To su profi serije i svi trimeri serije 3, 4, 5 su vrhunski.

Gledam FS261.
To je, po snazi, nekaj između.
Nema, antivirbaricijski sustav u 4 točke...

Čitam puno iskustava ljudi s FS460 i FS460c jer su se u srbiji i bosni prodavali i bez m tronica, dosta ljudi kaže da su s mtronicom dosta življi i jači...
Tako da to uzmi obavezno u obzir.

Nije drastična razlika u cijeni, a 461 je puno bolji. Probao sam 261 i nije mi se dopao...

Ak si z magarca prešel na konja, zakaj si se opet vrnul na magarca? Ili sam ja kaj krivo pročital?
Uzeo sam kasnije još 2 komada 545RX jer sam ih dobio po odličnoj cijeni... Jedan je kod oca a drugi sam uzeo sebi...

@drazenhonda 545 i je jedino za vitrinu, ZJ ima iskustva s time 335 dok je u vitrini traje. čim krene paliti neće

domy_os

Iskusan lik
Tu od
18 Lip 2021
Poruka
902
Gledam malo i ne mogu naći koji je promjer cijevi kod Stihla i koliko zubi ima šipka? Imam svakakve nastavke za trimmer, a Scheppach mi je nekako preslab, mislim da je 33 ccm i 1 kW. Kod njega je cijev 26 mm i šipka 8 mm sa 9 zubi.

zoran89

Iskusan lik
Tu od
16 Lip 2015
Poruka
3,879
@aag14v

Imao ja 335 i radio je savršeno. Nikakvih problema.

Imam 535 i uvjetno sam zadovoljan. Nisam zadovoljan jedino što je trebao biti nasljednik 335,a nije. U radu je slabiji i lošije kvalitete.

545 ima komunalno i kažu da su nepoderivi

aag14v

Dobro znana faca
Tu od
4 Kol 2011
Poruka
717
@aag14v

Imao ja 335 i radio je savršeno. Nikakvih problema.

Imam 535 i uvjetno sam zadovoljan. Nisam zadovoljan jedino što je trebao biti nasljednik 335,a nije. U radu je slabiji i lošije kvalitete.

545 ima komunalno i kažu da su nepoderivi

Dobar je 545RX... Ali nije u rangu FS461c ima puno finesa koje rade veliku razlku.

meni se sviđalo što je bio klasičan karburator zato sam ga i kupio ponovno... ali eto nije išlo :)

spawn

Član
Tu od
24 Tra 2022
Poruka
35
Meni ovo nije jasno, da li ti flaksaš / kosiš, ili držiš flaksericu na ler gasu???
Ako flaksam, stisnem gas, napravim košnju i potrošim gorivo, ali da bi mi jedan rezervoar trajao skoro vuru i pol, za mene je to nekaj nestvarno, ma čista utopija.
(S motornom leđnom špricom potrošim jednu flašu coca-cole, znači 2 lit, mešunga, dok špricam gorice, kak ipak ti to flaksaš skoro vuru i pol? Kolki ti je taj rezervoar, v litrama?)

Ja uglavnom kosim veliku i gustu travu..
Pa kosim samo sa desna na levo.. ( otkos u tom smeru ) u kontra smeru je prazan hod.. to radim jer je trava dugacka i gusta i da bi padala samo na levu stranu da mi ne gusi trimer vec pokosena trava..
Znaci pun gas otkos sa desna na levo, pa pustim gas dok odem sa tog levo na ponovo desno i onda opet pun gas.. Jer nema svrhe da drzim pun gas non stop kada svakako vracam sa leva na desno bez opterecenja i ne kosim nista...
Na taj nacin Kawasaki TJ53e izgura sa rezervoarom od 1 litar oko 1 sat i 25 min, dok je Stihl FS 460 sa rezervoarom od 750 ml nekih 50 minuta..

Evo kao sa ovog video snimka samo sto ja nemam ovaj dodatak za otklanjanje trave i ja kosim sa strunom..

Posljednje uređivanje:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,426
Taman sam krenuo natočiti gorivo da vidim ja taj pun gas pol gasa i pukne mi pipac.

Pakiraj kući, dusta posla. Nema košenja dok iz trgo agencije ne dođe novi...
View attachment 63646
Ccc, samo tražiš izgovore...
Može se i bez toga točiti.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,426
Znam da 261 nema AV na ručkama, ali 461 mi je pretežak.
Ima jednako dugačku cijev i reduktor kao 361/461, a zapreminom i snagom je izmedu njih. Nekak mi je najsličniji 335-ici (zapravo FS240 joj je ekvivalent).

335Rx je dobar i lagan stroj, nije baš za vitrinu ...ali 16,5 godina čini svoje.
Na njemu mi se sviđa visok stup i uske ručke, kao i AV na cijevi, . Naravno, nije kao 4 točke ali nije loš. Kad bi te ručke s AV-om pasale na FS261...

Rekoše da FS261 isto ima M-tronic, sad nisam siguran kaj je istina.

Ferrero Rocher

Novi član
Tu od
16 Velj 2023
Poruka
3
Pozdrav ekipa!

Ispričavam se ako je već bilo razgovora o ovoj temi, a vjerojatno jest, no stvarno ne vidim načina kako pregledati 280 stranica na brzinu :)
Uglavnom, malo sam zapustio jedan dio okućnice pa je narasla dosta visoka i jaka trava koju baš i ne uspijevam riješiti običnim flaksom. E sad, vidio sam dosta oglasa za ove tzv. "terminator glave" sa lancem, ali neki tvrde da one uništavaju trimer.

Ima li netko konkretnih iskustava?
Unaprijed hvala!

6fe8f106d0367c37a7dc51454339d8a8.jpeg

spawn

Član
Tu od
24 Tra 2022
Poruka
35
To ti je glupost najveca..
Nema posla koji struna, trokraki noz, zakrivljeni noz i cirkular ne mogu da zavrse, sa tim ces pre da se povredis nego da uradis nesto..

pila

Aktivni član
Tu od
10 Srp 2023
Poruka
211
261 ima antivibraciju ali samo na ruckama. Bolje ista nego ista. Nema m tronic, to je samo na profi trimerima. 461 je tezak 8.7 kg bez opreme ali radim s villageron (kopija 411 po snazi i izgledu oko 9-10 kg s opremon) koji je jos tezi i antivibracija mu je realno losa, ali ima one velike naramenice pa se i ne osjeti. Prije san ima onu slabiju verziju stihlovih, ove villagerove su kopija husqvarna x balance i stvarno "skidaju" kile, ali pod uvjetom da kosis na ravnini, kad triba pod kosinom ili neke finese di tribas dizat trimer je pokora.

pila

Aktivni član
Tu od
10 Srp 2023
Poruka
211
Daj nemoj me j... da su na onoliki trimer stavili samo na motoru.

Ferrero Rocher

Novi član
Tu od
16 Velj 2023
Poruka
3
To ti je glupost najveca..
Nema posla koji struna, trokraki noz, zakrivljeni noz i cirkular ne mogu da zavrse, sa tim ces pre da se povredis nego da uradis nesto..
Hm da, kada sam montirao onaj trokraki nož, glava trimera počne tako jako vibrirati da se cijeli trimer trese i nemoguće ga je koristiti. Ne znam zašto se to događa, nisam se baš uspio posvetiti detaljnije tome...

pila

Aktivni član
Tu od
10 Srp 2023
Poruka
211
Stup ručke izgleda kao da nema gumu.
Kako s guštom nebi tio radit sa tim trimeron.
Hm da, kada sam montirao onaj trokraki nož, glava trimera počne tako jako vibrirati da se cijeli trimer trese i nemoguće ga je koristiti. Ne znam zašto se to događa, nisam se baš uspio posvetiti detaljnije tome...
Nisi ga dobro montira, pogledaj u uputama ili negdi po internetu redosljed onih podloški. Ako ti je žnj kvaliteta noža moguće da nije dobro izbalansiran. Koje marke ti je trimer i nož.

Najnoviji postovi

Na vrh