Naravno, ako misliš i ponuda je, uzmi FS450. Strašan stroj. Ali ako se izjalovi, pogledaj si Stiga trimere. Ja sam zadovoljan snagom i momentom, 1,5kW 50ccm je moj. Platio oko 2000HRK prije 2 godine. Što se potrošnje i učinka tiče, teško je reć, svi smo različiti, ali dosta radi i sa cirkular nastavkom. Trokraki nož mi nije zadovoljavao, ovo mi se pokazalo bolje, učinkovitije, brže za zaraslo. Stiga je bio Švedski brand, sad je pod Talijanima, ista firma kao i prijašnja Alpina. Ne sviđa mi se dizajn ručki, to je baš loše jer sam navikao na drugačiji dizajn, ovo treba cijeli prsluk oblačit. Njihovi leđni trimeri su oko 550, 600 eura, 1.7kW i to je ergonomski ono što bi meni pasalo, međutim to je već malo skuplje. Teži su proizvodi, moja je čak i do 10kg puna, što je zamjetna masa.Pozdrav iz prijasnjih postova sjecam se da si imao i FS 450.Po usporedbi sa FS461 za koju smatras da je dugotrajniji i bolji stroj.Imam FS450 ali radi lokacija bi uzeo jos jednu(kupio kineza za probu to je smijeh za sarafit i slagat nesto a ne za radit).Imam opciju nabavit i FS450 iz BIH novu.Ovu koju imam je uzeta nova mislim 2009 i do sad radi bezprijekorno.
Imam ih još. Oba su odlična. Odlučio bih se za noviji model zbog rezervnih dijelova i bolje ergonomije. FS450 je dosta star model i kod nas se ne prodaje već dosta dugo. Koliko mi je ostalo u pamćenju proizvođač je dužan 7 godina od datuma prodaje osigurati rezervne dijelova....Pozdrav iz prijasnjih postova sjecam se da si imao i FS 450.Po usporedbi sa FS461 za koju smatras da je dugotrajniji i bolji stroj.Imam FS450 ali radi lokacija bi uzeo jos jednu(kupio kineza za probu to je smijeh za sarafit i slagat nesto a ne za radit).Imam opciju nabavit i FS450 iz BIH novu.Ovu koju imam je uzeta nova mislim 2009 i do sad radi bezprijekorno.
Nema, antivirbaricijski sustav u 4 točke...Gledam FS261.
To je, po snazi, nekaj između.
Uzeo sam kasnije još 2 komada 545RX jer sam ih dobio po odličnoj cijeni... Jedan je kod oca a drugi sam uzeo sebi...Ak si z magarca prešel na konja, zakaj si se opet vrnul na magarca? Ili sam ja kaj krivo pročital?
Meni ovo nije jasno, da li ti flaksaš / kosiš, ili držiš flaksericu na ler gasu???
Ako flaksam, stisnem gas, napravim košnju i potrošim gorivo, ali da bi mi jedan rezervoar trajao skoro vuru i pol, za mene je to nekaj nestvarno, ma čista utopija.
(S motornom leđnom špricom potrošim jednu flašu coca-cole, znači 2 lit, mešunga, dok špricam gorice, kak ipak ti to flaksaš skoro vuru i pol? Kolki ti je taj rezervoar, v litrama?)
Ccc, samo tražiš izgovore...Taman sam krenuo natočiti gorivo da vidim ja taj pun gas pol gasa i pukne mi pipac.
Pakiraj kući, dusta posla. Nema košenja dok iz trgo agencije ne dođe novi...
View attachment 63646
Hm da, kada sam montirao onaj trokraki nož, glava trimera počne tako jako vibrirati da se cijeli trimer trese i nemoguće ga je koristiti. Ne znam zašto se to događa, nisam se baš uspio posvetiti detaljnije tome...To ti je glupost najveca..
Nema posla koji struna, trokraki noz, zakrivljeni noz i cirkular ne mogu da zavrse, sa tim ces pre da se povredis nego da uradis nesto..
Kako s guštom nebi tio radit sa tim trimeron.Stup ručke izgleda kao da nema gumu.
Nisi ga dobro montira, pogledaj u uputama ili negdi po internetu redosljed onih podloški. Ako ti je žnj kvaliteta noža moguće da nije dobro izbalansiran. Koje marke ti je trimer i nož.Hm da, kada sam montirao onaj trokraki nož, glava trimera počne tako jako vibrirati da se cijeli trimer trese i nemoguće ga je koristiti. Ne znam zašto se to događa, nisam se baš uspio posvetiti detaljnije tome...