aag14v
Dobro znana faca
- Tu od
- 4 Kol 2011
- Poruka
- 717
Imam isti trimer i nemam problema s ručkama, lagano stegnem i nemam nikad mi se nije desilo da se ručke pomaknu. Kod 545rx mi se to zna dogoditi.Nakon dva dana intenzivnog druženja s FS 461, mogu napisati prve dojmove i usporedbu s Husqvarnom 335Rx.
Odmah da napomenem da se 335 nemre mjeriti po snazi i učinku s FS461, to nisu strojevi iste klase (bolja bi usporedba bila s FS361, jer su oni podjednake snage), a 361 i 461 se razlikuju u 20 dkg mase.
Nakon hladnog starta, čoka i potezanja 10-tak puta, zapali i dimi ko lokomotiva. Kad joj se doda gas (odnosno isključi čok), smanji brzinu i prestane dimiti. Kasnije paljenje cijeli dan ide na prvi potez, bez čoka, dok je još imalo topla. Ne mijenja brzinu vrtnje u bilo kojem položauju, ne gasi se. M-Tronic radi savršeno.
H 335 je tu ćudljivija; teže zapali, kasnije nekad treba polugas, nekad čok...no uglavnom više potezanja, iako je "mekša".
Dakle: FS plus, Hq minus
Snage ima na pretek, osjeti se 0,8 ks više itekak na istom promjeru flaksa. Gas je mekan, osjetljiviji i teško je kontrolirati brzinu vrtnje motora.
Na Husqvarni je gas tvrđi, ima limiter i puno je lakše kontrolirati brzinu vrtnje: H335 puno više voli raditi na srednjem gasu, dok FS odmah "leti" u okretaje. Možda zato kaj joj je 2,7mm flaks premali otpor? Budem probal i s debljim.
Potrošnja goriva: u odnosu na Husqvarnu, FS je pijanac. Znam da kojnje treba hraniti, ali me ipak iznenadila viša potrošnja goriva. Napravi ona, ali 0,75 litri benzina začas izgori.
Dakle: FS minus, Hq plus
AV mehanizam je dobar, nema trnci u rukama, ali na H335 je jednako dobar iako nema 4 točke.
Dakle: jednako
Glava AC 46-2: osjetno manje trga flaks nego Hq T45, no nije tak jednostavna za rastaviti i nema srednji dio na lageru, pa se špula više troši. Osjetno teža i stanje manje flaksa nego na T45. Ima bolje ušice.
Dakle jednako (T45 je jednostavnija, ali više trga flaks).
Štitnik: na H335 je manji, pa više šprica, ali i manje smeta na nagibima nego na FS-u. Kak je isti na H335 dvodjelni (ne treba kupovati drugog za nož), za nož se samo skine rub, a i skida se jednim šarafom. Na FS-u treba najprije skinuti glavu, pa onda otpustiti 3 TX 27 šarafa i montirati drugi štitnik. Osim toga, na FS-u se zna namotati trava oko glave dok na Husqvarni to nije slučaj, radi bolje riješenog prihvata štitnika.
Dakle: FS minus, Hq veliki plus
Masa: u usporedbi ne izgleda neka značajna razlika, ali kad se nosi pol dana, FS je težak ko kamen...i to više prednja strana s glavom, pa se malo teže balansira nego H335. Možda zato kaj je ovaj oj s produženom osovinom (L izvedba).
Dakle: FS minus, Hq plus (znal sam da je veći i jači stroj, samo nisam znal da sam tak slab)
Primjetil sam da na FS-u nemrem fiksirati ručke tak da se uzdužno ne okreću, koliko god da stegnem onaj šaraf; to se na Husqvarni nikad nije dogodilo.
Ovo me najviše živcira: kad god lupim glavom da se produlji flaks, ručke se okrenu prema naprijed.
Jesam li zadovoljan? Jesam, jer mi je trebal jači stroj (a ovaj je jači ne samo od 335Rx, nego i od H545Rx i nešto malo lakši), ali sam za te novce ipak očekival više.
Ovo je više stroj za ravno polje i veliku površinu nego za grabe i slične uske prostore, a ja imam poprilično i jednog i drugog.
Štitnik je puno bolje riješen, pogotovo uz crni dodatak, vjerojatno ga nemaš pa ga kupi .... Problem s balansom nemam ali ja imam standardnu verziju - nije produžen.
Vezano za potrošnju nisam detaljno uspoređivao ali meni se čini da 461 troši otprilike kao i 545...
Nikad mi se nije namatala trava oko glave...
FS461 mi pali na drugo ili treće potezanje hladan, vruć uvijek na pri potez. Imam i FR410 on isto tako pali a nema m-tronic...