CK1
Novi član
- Tu od
- 30 Lis 2021
- Poruka
- 18
Jedno pitanje u svezi izrade mješavine. Na ovaj zanimljivi tekst od kolege naišao sam prije nekih mjesec dana listajući starije postoje u drugoj temi i baš me zainteresiralo.Kad sam ubacio sve parametre u formulu ispalo je 2.5 posto .
Radimo mješavinu 2%.
Znači udio ulja u mješavini mora biti 2 posto a ne +2%
4.9 litara benge + 0.1 litara ulja = 5 litara mješavine u kojoj je 2 % ulja.
Svi koji na 5 litara benge stavljaju 1 deci ulja a žele 2 % mješavinu rade grešku jer im nedostaje 0.01 litara ulja.
Danas navratio u našu Stihl trgovinu, bio u blizini pa bacio pogled i usput uzeo neke sitnice, još planiram novu svjećicu za Einhell uzet, imaju Bosch i NGK ali su bile različitih dužina, pa rekoh budem to drugi put riješio dok donesem svoju Champion.
I pitam ja trgovca kako miješaju gorivo sa uljem i pojasnim ovo što je gore kolega napisao i trgovac mi objašnjava 1L + ulje što onda iznosi 1.02L ili 1020ml u postotku od 2% ili 50:1 (gorivo : ulje). Pitam da li imaju napismeno od Stihla da vidim, kaže nema, pa rekoh da pitam i ovdje onda kako radite mješavinu, ovako kako je kolega gore naveo ili kako trgovac kaže?
I jedno dodatno za vlasnike Stihl trimera, radite li baš striktno 2% ili malo više, ako je recimo sintetika u pitanju Stihl HP Ultra, a kako kod HP Super semisintetike i mineralnog Stihl ulja?