Kod ove Stihl boce u čep se nalije ulja koliki omjer želiš jer ima oznake 10ml, 20ml i 40ml, to ulje prebaciš u posudu, staviš benzin u nju do oznake i onda promućkaš, pa se i sam čep ispere od ostataka ulja. Time se dobije vrlo precizan omjer ulja u benzinu i nema potrebe za menzurama. Ja sam to kemijao sa posudama koje koristim kod lakiranja jer imaju točnu oznaku u 10ml ali onda isperi benzinom ovu malu u kojoj je bilo ulje, stavi u veliku od 1.1L, pa prebaci u drugu koja ima čep i to me izluđivalo, tako da je ova boca prva liga, a velike količine ne trebam. Ćale je to miksao u kanisteru od 5L, a omjer onako uvijek malo više jer ostane u onoj posudi kad se prelijeva i taj ostatak mješavine stajao preko zime i onda u trimer, pa sam to prekrižio i od sad radimo po litru.
Ako sam dobro preračunao to bi onda na 4,5L benge + 0,1L ulja bilo cca. 4% ulja u benzinu ili omjer 25:1. Taj omjer osobno koristim i nemam problema sa polusintetikom, preporučio susjed koji ima servis i trgovinu, a na UMO-ićima se učio, pa ga poslušah, iako proizvđać navodi da se miješa u postotku od 2,5% ulja.