L
lovrenčić
Guest
Izgleda da je riknul turbo :shock: ...po treči put :shock: ...sad sam odlučio eliminirat turbo :?: ...ima li ko kakvih iskustva u pogledu eliminacije :scratch !? Hvala na odgovorima i pozdrav!
ROKI kaže:Griješiš, tu je tek problem jer ako nema dobro podmazivanje ili ako je ulje lošije turbo zna i zbog toga otići. No zna i zbog čestog naglog gašenja traktora tjekom "težih" poslova kad je traktor dobro zagrijan, a zna otići i kad se traktor često pali na način da baja čim upali ošine gas do daske i dobro ga isturira, a ulje još nestigne odmah do turbine i ona se onda u početku zavrti na visoke okretaje na suho. Ima još puno caka oko tog, danas gotovo neizbježnog, turba.
bogec kaže:ideš pa el taj turbo tolki bauk :?: :axe: :madmana: :madmana: :madmana:
ja nisam nikad radio sa traktorom koji ima turbo , a šta kod novih traktora koji se moraju razrađivat :?: koja je tu procedura :?: mislim prije neg ga skurim zbog neznanja :scratch
bogec kaže:ROKI kaže:Griješiš, tu je tek problem jer ako nema dobro podmazivanje ili ako je ulje lošije turbo zna i zbog toga otići. No zna i zbog čestog naglog gašenja traktora tjekom "težih" poslova kad je traktor dobro zagrijan, a zna otići i kad se traktor često pali na način da baja čim upali ošine gas do daske i dobro ga isturira, a ulje još nestigne odmah do turbine i ona se onda u početku zavrti na visoke okretaje na suho. Ima još puno caka oko tog, danas gotovo neizbježnog, turba.
ideš pa el taj turbo tolki bauk :?: :axe: :madmana: :madmana: :madmana:
ja nisam nikad radio sa traktorom koji ima turbo , a šta kod novih traktora koji se moraju razrađivat :?: koja je tu procedura :?: mislim prije neg ga skurim zbog neznanja :scratch
da ali opet se vrti u nekom lezaju ...eventualno u tom slučaju je klizni ležaj kao i kod radilice i bregaste na automobilu.....ili ima košuljice kao i klipnjača kod klipa.....sve kaj se vrti ima neki ležaj ....nemoj ništa zamjerit ali ispravak netočnog navoda.... ispričavam se agrotehničar....ovo nije išlo tebi nego rokiu krivo sam citirao .....agrotehničar kaže:Eto, još gore :!: Tu tek nema šta otić, osim ak ostane bez ulja :roll: :roll:
Mata imt 540 kaže:da ali opet se vrti u nekom lezaju ...eventualno u tom slučaju je klizni ležaj kao i kod radilice i bregaste na automobilu.....ili ima košuljice kao i klipnjača kod klipa.....sve kaj se vrti ima neki ležaj ....nemoj ništa zamjerit ali ispravak netočnog navoda.... ispričavam se agrotehničar....ovo nije išlo tebi nego rokiu krivo sam citirao .....
branko kaže: