• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Tv serije 400

BaTeK

Član
Tu od
20 Pro 2008
Poruka
302
Pozdrav.

Kakve guma za TV, proizvađać?

6.00 R16 8PP

Mitas
Seha
Petlas
Cultur
Speedways
Trayal (naj jeftinija)
Još koji proizvađač?

LP Batek

tomo522

Aktivni član
Tu od
8 Sij 2012
Poruka
699
Ja sam na prošlom tomi 522 imao prednje trayal a zadnje mitas i ove trayal su mi bile puno bolje a jevtinije

Darko123

Član
Tu od
7 Lis 2013
Poruka
380
Na mom tomi su zadnje TRAYL a prednje GALAXY i mogu ti reci da cu obje marke dobre:icon_thumright:

belscak

Član
Tu od
5 Svi 2010
Poruka
78
Danas počeo sa pripremom haube za obnovu.Što mislite dali je potreban špric-kit ili samo temeljna i može boja gore i koju boju preporučate?
r1afds.jpg

2jcixxh.jpg

24qllcy.jpg

wc1dlz.jpg

Darko123

Član
Tu od
7 Lis 2013
Poruka
380
Pripremio si dobro ne mora spric-kit on se stavlja da bolje prione boja,ofarbaj u zutu ili narandzastu:icon_thumright:

belscak

Član
Tu od
5 Svi 2010
Poruka
78
Hm,ja mislio preporuku za koju kvalitetu boje što moram paziti a boja če biti zelena mislim da je ral 6002

Posljednje uređivanje od moderatora:

ARNO

Dobro znana faca
Tu od
10 Sij 2011
Poruka
1,585
Zavisi koliko želiš napraviti kvalitetno ,,,, još nekvalitetnije i naj jeftinije i brže je dikrektno lak boja :icon_e_geek: ali ako si već uložio trud i želiš napraviti najbolje koliko možeš onda prvo temeljna , dobro prekitati gdje treba , tada špric kit i nakon toga boja ,,,, tako urađeno če ispasti nešto skuplje i vremenski duže ali će biti ljepše oku :eek::

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
31,784
Ja bi stavil obavezno špric i to dvokomponentni, usput bude popunil ošečenja od četkanja.
Svaka čast na volji, mada mislim da nije trebalo do lima guliti staru boju. Imaš i sredstva koja skidaju staru boju za kupiti.

tomo522

Aktivni član
Tu od
8 Sij 2012
Poruka
699
Baš tako prijatelju.Uradi kako ti ARNO rekao i odi tamo gdje prave boju za auta i kupi kvalitetnu boju.Obična brzo izblijedi:icon_jook:

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Kad si se več toliko potrudio uradi kak ARNO kaže.Malo če skuplje bit ali to je možda njegovo zadnje farbanje pa zato nek bude kak treba.:icon_thumright:

Plemeniti

Dobro znana faca
Tu od
16 Pro 2008
Poruka
1,725
Danas počeo sa pripremom haube za obnovu.Što mislite dali je potreban špric-kit ili samo temeljna i može boja gore i koju boju preporučate?

@belscak dao si si mnogo truda iako vjerujem da to nije bilo potrebno ili bar ne u toj mjeri,,,
Ako je boja odnosno podloga bila zdrava odnosno bez korozije ispod nema potrebe za skidanjem iste,,,
ukoliko je bilo ulegnuca i neravnina uzrokovanih vanjskim silama ista je trebalo poravnati koliko je najvise moguce te na tim mjestima skinuti boju do lima da bi se kitalo na goli lim,,,
i obrusiti naravno,,,
spric kitje kit u tekucem stanju kojem je uloga da poravna poroznost u kitu koja nastaje kod nepravilnog mjesanja ili nanosenja kita na podlogu,,,
ukoliko rupice nisu previse naglasenje korak sprickita se moze preskociti,,,
Filer za koji mnogi kazu da je spric kit (a nije) trebao bi prekriti sva mjesta na kojima je kitano pogotovo ako je duzi vremenski period od brusenja do farbanja i pogotovo u ovakvim vremenskim uvjetima kad su temperature niske a reltivna vlaznost zraka velika,,,
zasto je potrebno "zatvoriti" kitana mjesta?
kit voli na sebe navlaciti vlagu koja ce kasnije rezultirati korozijom,,,
filer zatvara ta mjesta i ne prima vlagu na sebe,,,
Ukoliko postoji mogucnost bilo bi pozeljno sve staviti u filer jer na taj nacin dobijes ujednaceniju podlogu a samim ti i kvalitetniji zavrsni sloj,,,
filer se brusi pod obavezno,,,
zavrsne granulacije smirgla nebi trebale biti vece od P 320 a jos bi bilo bolje da su od P 400
buduci da filer ide u jako tankom sloju treba paziti da se ne prebrusi,,,

na tako pripremljenu povrsinu stavlja se zavsrni sloj laka
ako postoji mogucnost bilo bi dobro da je boja dvokomponentna (autolakovi) jer ove na nitro bazi vrlo brzo oksidiraju,,,

filer je mnogo bolji od temeljne boje ali i nesto skuplji a i mora ga se, za razliku od temeljne, obrusiti,,,

naravno sve to skupa dade se odraditi i na mnogo jednostavniji i jeftiniji nacin ali ne kaze se uzalud koliko para toliko muzike,,,

pa ti sad vidi gdje ti sebe vidis u cijeloj toj prici,,,

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381
Da mi hoće jednom ovakva hauba doći na popravku. Moj savjet je da povariš one rupe u donjem dijelu ako se tamo ništa ne šarafi, i još ako imaš volje da staviš pojačanje sa strana gdje su nosači farova (pogledaj u mojim obnovama ima slika).
Skidanje stare boje je nekad najbolje rješenje još ako je bilo nekog prefarbavanja lošom bojom, reakcija s filerom ili špric-kitom je neizbježna i tek onda napraviš bespotrebnog posla.
Slažem se s kolegama, prije laka obavezno podloga. Možda je najbolje da odeš u trgovinu i nek ti trgovac ponudi šta ima pa se nađi s cijenom.

ssucur

Dobro znana faca
Tu od
2 Lis 2010
Poruka
1,644
Malo:icon_scratch:Ide to sa lancima.:icon_wink:, a koncesija?

ssucur

Dobro znana faca
Tu od
2 Lis 2010
Poruka
1,644
Koncesiju za održavanje puteva po Mokrom. (Zimska služba):icon_razz:

Darko123

Član
Tu od
7 Lis 2013
Poruka
380
A to evo i jedan snimak al brat lose snimio:cool:
[YT]https://www.youtube.com/watch?v=O3ds496cMj8[/YT]

cevo

Član
Tu od
20 Tra 2014
Poruka
88
koliko je tocan podatak da tomo moze cjeli dan orati sa jednim rezervoarom? :)

i zanima me kakva mu je potrosnja u leru? trebam kupit stroj koji ima svoj motor na struju a moze i bez motora pa na tomeka... pa bi probao izracunati sto je isplativije... a bolje mi je uzet tomeka jer on moze poslužit još svačemu... da li mu moze skoditi ucestali rad u leru?

Najnoviji postovi

Na vrh