• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Tv serije 400

zverinicatv

Član
Tu od
30 Tra 2011
Poruka
42
Pozdrav

Treba mi hitan savjet kako se podmaziva uljem motor Lda 100 kako stiže ulje do klipova uz pomoč crpke ili drukčije.
Hvala

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Napred, jer teži je odspreda i špera mu je na prednje točkove.

stjepko

Aktivni član
Tu od
15 Tra 2010
Poruka
225
Mene nije podugo bilo a evo danas se malo guralo.

149qecn.jpg

Dobro se diže a slabo spušta, naravno mislim na hidrauliku. Kontam da su mi tanka crijeva a gusto ulje pa slab povrat.
Zadovoljan sam sa probnom vožnjom.
Da ujedno i odgovorim, onoliko koliko ja poznajem podmazivanje motora TV. LDA 100 ima ugrađenu uljnu pumpu ili ti crpku koja podmazuje ležajeve radilice, a cilindar (ne cilindre) vjerojatno klipnjča baca i podmazuje. Isto tako koliko ja znam klipnjača nije bušena prema maloj pesnici (osovinici klipa) tako da podmazivanja pod pritiskom nema u maloj pesnici klipnjače. Klackalice isto nemaju podmazivane pritiskom iz uljne crpke već se podmazuju uljem koje na naki način dolazi kroz zaštitnik šipki podizača a u nekim priručnicima stoji i uljnim parama.

tomotraktor

Aktivni član
Tu od
16 Pro 2012
Poruka
412
Koliko se sjećam Stjepko, to je ona ralica, što si pravio na preklop prošle godine ako se nevaram, jeli to u funkciji? pozz

ARNO

Dobro znana faca
Tu od
10 Sij 2011
Poruka
1,585
Moracu praviti lance,

Dok ne rješiš lance , pomoći če i okretanje ripni na točkovima , malo posla a dosta znači ,,, ( ljevi točak na desnu stranu , a desni na ljevu ) :icon_fU:jer ripna je predviđena da vuče samo u jednom smjeru ,, nije kao lanci ali se osjeti ,,,, daj si truda i sva četri točka izmjenjaj :(rofl):

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381
O motorima nastavite u temi Motori

Ja stavljam samo naprijed lance, za moje potrebe netrabaju nazad. Sve ovisi, težište traktora je veće na prednjim kotačima.
Ako je 4x4 (4 točka 4 imaju pogon) onda treba četiri jednake gume, greška je imati dvije nove a dvije istrošene gume, o tome je bilo priče nebrojeno puta. Ako zahtijeva sve četiri jednake gume onda nebi bilo loše, čak obavezno, i četiri lanca. Zašto da jedan pogonski most nosi većinu tereta. Sam traktor na klizavom nije problem, ali u transportu ili oranju najbolje četiri lanca.
S druge strane dva lanca samo naprijed ili samo nazad otvara opet mnoga pitanja, varijante korištenja traktora; s prikolicom, bez, na ravnom na usponu........

tomotraktor

Aktivni član
Tu od
16 Pro 2012
Poruka
412
Jasno mi je o čemu pričaš da ne raspravljam. Rekao sam za moje potrebe prilikom čišćenja snijega, a mislim da mu tada na mekom terenu gdje lako kliže to ne predstavlja problem. Za moje potrebe, a u drugim slučajevima o koijima ti pričaš meni lanci nisu potrebni.

stjepko

Aktivni član
Tu od
15 Tra 2010
Poruka
225
Koliko se sjećam Stjepko, to je ona ralica, što si pravio na preklop prošle godine ako se nevaram, jeli to u funkciji? pozz

Jeste, to je ona prošlogodišnja koja se prošle godine nije mogla probati, nije bilo snijega. Jutros je bilo ponovno čišćenja i mogu reći da sam prezadovoljan, jedini mali problemčić je što sporo spušta dasku, kontam da su mi tanka crijeva a zbog niskih temperatura ulje gusto pa ga teško vraća. Probat ću sa malo širim crijevima. Mogu reći i to da me jutros iznenadio jer je na minus deset kresnuo nakon 5 - 6 sekundi verglanja. Nisam baš bio uvjeren da će kresnuti bez nekih dodatnih pomagala, stoji vani a nije bio čak niti pokriven. Pozz.

Darko123

Član
Tu od
7 Lis 2013
Poruka
380
Odlicno Stjepko vidim ralica radi super,ja sam danas prepravio lance od zastave 101 sjutra ih montiram i da probam cistiti:icon_super:
imag0798.jpg

imag0796.jpg

Darko123

Član
Tu od
7 Lis 2013
Poruka
380
Hvala Abart takodje srecna Nova Godina svim ljubiteljima TV-a puno zdravlja srece i veselja u 2015:drink::drink:

BaTeK

Član
Tu od
20 Pro 2008
Poruka
302
Pozdrav.

Kakve guma za TV, proizvađać?

6.00 R16 8PP

Mitas
Seha
Petlas
Cultur
Speedways
Trayal (naj jeftinija)
Još koji proizvađač?

LP Batek

tomo522

Aktivni član
Tu od
8 Sij 2012
Poruka
699
Ja sam na prošlom tomi 522 imao prednje trayal a zadnje mitas i ove trayal su mi bile puno bolje a jevtinije

Darko123

Član
Tu od
7 Lis 2013
Poruka
380
Na mom tomi su zadnje TRAYL a prednje GALAXY i mogu ti reci da cu obje marke dobre:icon_thumright:

belscak

Član
Tu od
5 Svi 2010
Poruka
78
Danas počeo sa pripremom haube za obnovu.Što mislite dali je potreban špric-kit ili samo temeljna i može boja gore i koju boju preporučate?
r1afds.jpg

2jcixxh.jpg

24qllcy.jpg

wc1dlz.jpg

Darko123

Član
Tu od
7 Lis 2013
Poruka
380
Pripremio si dobro ne mora spric-kit on se stavlja da bolje prione boja,ofarbaj u zutu ili narandzastu:icon_thumright:

belscak

Član
Tu od
5 Svi 2010
Poruka
78
Hm,ja mislio preporuku za koju kvalitetu boje što moram paziti a boja če biti zelena mislim da je ral 6002

Posljednje uređivanje od moderatora:

ARNO

Dobro znana faca
Tu od
10 Sij 2011
Poruka
1,585
Zavisi koliko želiš napraviti kvalitetno ,,,, još nekvalitetnije i naj jeftinije i brže je dikrektno lak boja :icon_e_geek: ali ako si već uložio trud i želiš napraviti najbolje koliko možeš onda prvo temeljna , dobro prekitati gdje treba , tada špric kit i nakon toga boja ,,,, tako urađeno če ispasti nešto skuplje i vremenski duže ali će biti ljepše oku :eek::

Na vrh