• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Tv serije 700

Hele

Dobro znana faca
Tu od
6 Sij 2013
Poruka
1,961
Ne znam zasto bi uzeo taj. Kao sto sam rekao ne postoji 730 iz 1989.g., moras jos ulozit u inverziju i prihvat 3 tocke. Cijenu ne treba ni komentirat.
Ako pricamo o roto malceru to bi mu trebalo bit ok.

VinkovicTomo

Novi član
Tu od
21 Srp 2014
Poruka
24
Koja je tvoja preporuka za sta da se odlucim za koju marku traktora (zasto ti je tomeka pun kufer).?

pozdrav

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Ak ideš na TV si nadji jednog od ovih:731,732,822,830.Samo mora bit u dobrom stanju bez nove farbe.

Hele

Dobro znana faca
Tu od
6 Sij 2013
Poruka
1,961
Kakav ti je razmak u voćnjaku?
Dosta mi ga je jer sam dosta očekivao, na forumu ga se hvali na pasja kola. To je traktor za manje i lakše poslove, njegove priključke...
Pukla mi je osovina vratila i kardan u zglobu (osovina zacvikala), sad ću morat mijenjat ključ, morat će i zglob na reparaturu. Ako nemaš hidro volan nakon cijelog dana frezanja te iscuka kao da si motikom kopao. Priključci preko 150kg te na maloj uzbrdici kod okretanja ostave na 3 kotača dok si rekao keks. Svaki priključak sam morao posebno pripasivat, kardan bi bio prekratak, ruke preuske (sužen je traktor na 1m)...
Ne znam, vjerojatno sam previše očekivao...
Uglavnom, ako ćeš samo malčirat sa roto malčerom to bi trebalo bit ok, čak i za 3 ha. U frezanje i ostalo na površini od 3ha se nebi upuštao sa tv-om.
Za ove cijene šta gledaš rađe uzmi 731 ili 732.

@ danek: Ne mogu sada do traktora ali ide cca ovako; spore brzine kardan 540 i 9xx, brze 1000 i 2000. U kojoj bi sad brzini trebalo frezat?

VinkovicTomo

Novi član
Tu od
21 Srp 2014
Poruka
24
Hvala Vam na ponuđenim oglasima...ako nekome nesto zapne za oko neka stavi tu nije za odmet, bit ce lakse za odluciti se...razmak izmedu redova je 4m, razmak izmedu vocaka netreba odrzavati jer je na gusto sađeno...hvala Vam na savjetima...svi su savjeti dobrodošli :smile:

pozdrav

Dali se isplati ici u Sloveniju po tomeka vidim da su tomeki iz serije 800 tamo po 3000€ a s malo radnih sati pa me zanima vaše mišljenje?

Posljednje uređivanje:

Hele

Dobro znana faca
Tu od
6 Sij 2013
Poruka
1,961
Sad pricam napamet, u brzima je kardan 1050 i 1950, da bi dobio 540 morao bi frezat skoro na leru a to bas nede.

@ vinkovic: koliko imas mjesta za traktor? Zasto ne uzet imt 539 ili nesto tako?
Isplati se u SLO, vidim da gledas preko 30k kn pa probaj kupit tv 830 ako bas kupujes vinkovica. 826 izbjegavaj a ne znam jel bi ti 822 bio dosta za 125 roto malcer.

VinkovicTomo

Novi član
Tu od
21 Srp 2014
Poruka
24
Imam 4m između redova, ali ce se s vremenom sadnice siriti i doci ce razmak na nekih 2m tak da bi mi tomo bio idealan.Imt-a nebi uzimao zato sto mi sa plantaze do dvorista veliki brijeg na kojeg sa imt-om nebi nikako izasao na kraj.Zasto 826 ne dolazi u obzir?Ili se mozda varam neznam?????

Posljednje uređivanje od moderatora:

Hele

Dobro znana faca
Tu od
6 Sij 2013
Poruka
1,961
Jel ti plantaza na kosini? Ako je, nemoj vinkovica, pogotovo ako ces imat atomizer. TV je prelagan, ja sam ga kupio od covjeka kojeg se mucio zbog kosine. Ja imam sa jedne strane malu kosinu i dosta se okrecem na 3 kotaca. Imas dosta mjesta pa si uzmi veci traktor sa pogonom na sva 4 ili ako bas hoces mali onda kakav carraro ili ferrari, dosta su tezi.

VinkovicTomo

Novi član
Tu od
21 Srp 2014
Poruka
24
Ne, ne plantaza je na ravnici ali imam uzbrdicu prema dvoristu plantaza je ispod dvorista...ako me razumijes sto hocu reci?
Tomeka bi uzeo zbog financijskih mogucnosti ocekujem da za nekih 40000kn dobijem traktor i malcer (po mogucnosti i frezu).

Posljednje uređivanje:

Hele

Dobro znana faca
Tu od
6 Sij 2013
Poruka
1,961
Ja uglavnom nebi uzimao zglobni i uzeo bi nešto veće i teže.
TV 826 ima nešto lošiji slavia-in motor, nije da nema dijelova kako neki pišu, ima, ali je sam motor nekvalitetniji od ostalih. Najveći minus je što nema 26ks kako je deklariran već ima 22ks a onda je bolje uzet 822.

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,086
Al ni 822 nema 22 ks nego manje imam ga u garaži sa ruggerini motorom jos lošiji od 826 a 826 ima 24 ks ;) slavi-in motor sličan je slanziju koji imam na 926 koji također ima 24 ks

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Imaš,samo je verovatno motor pri kraju ili nešto ne valja kod njega.Za svoga znam da dosta bolje vuče od jednoklipca na 523 koji nek bi imo 21 ks.Probano sa istom prikolicom po asfaltu u brdo.Sa time da je moj 250 kila teži od 523.

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,086
Eh puknuti malo je reć da si nam falio =P barem nama koji te znamo od prije hehe

Najnoviji postovi

Na vrh