N
Nele
Guest
pozdrav ljudi.dalineko zna oli je vec isprobao mogucnost postavljanja motora 60 od tamica na traktor 540 .jeli to izvodljivo i preporucljivo.hvala.
Nema kamionski snage na traktoru, jer mu je drugačije štelana krivulja regulatora.ŠANANA kaže:kod nas ima jedno par tamićevih motora T60 na IMT 558 i sve super funkcionira, samo treba bosch pumpu prilagodoti traktorskim kolima, inače u protivnom ode getriba na traktoru :!:
Nije to nikakvo kemijanje, već bi boš-majstor trebal podesiti pumpu na max 50ks. Traktor bi bilo vrlo lijepo voziti, radi velike elastičnosti motora, no trebalo bi produžiti haubu, poluge volana...a pitanje je bi li na njega pasala prednja kolijevka.Nele kaže:ok.svatio sam.nudi mi covjek traktor 540i da mu ugradi taj t60 tam. motor pa mi to malo cudno zvici ,reko hajd da vidim ljudi sve znaju.inace nism zagovornik ugradne na divlje bez konstuktora jednostavno sto nije fabricki.ok hvala sanana pozdrav.
Za pametnog vozača nema problema, kod nas u selu ima nekoliko Torpeda TD 60 06 (4 cilindra) koji imaju mjenjač od TD 45 (3 cilindra) i nikad nije bilo problema, a ljudi dosta rade s njima i do nedavno su im bili glavni traktori na imanju.stjepan kaže:ma ide to ja sam vidio traktor jurijevcu kod čovjeka 533 ugrađen motor od 558 i ide bez problema radi sitnije poslove snjim itraje već godinam