• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Ugradnja zamjenskog motora na MIO Honda F620

bubamarac

Član
Tu od
23 Tra 2012
Poruka
745
Remen rješen-pločom!!
Bija danas do honde u solinu, i tražim remen, kaže lik da je zatvorila Sava Kranj, i da nezna di bi me posla, i sl...:icon_hang:

S pločom mogu pitat remen za f620....

Fali još onaj federčić da vraća gas, jer mi je ovaj sadašnji nikakav,(od štipalice):(giggle): i fali onaj prihvat sajle mesingani.
To još možda rješim probušenom vidom, od neke prednje kočnice s neke bicikle ili na neki sličan način...
Fale limovi koji drže remen (kod motora), kad je kumplug odvojen, morat ću to rekonstruirat..Bit će pipavo za oba mista na remenici...:icon_e_confused:

S pločom sam mora raskrojit onaj komad za priključke i ponovo ga zavarit malo dalje na onom profilu.

Ulje mu je to koje je, a uputu sam dobija za agregat!!!:icon_lol::(clap):
Ima elektro šemu, ali nisam vidija koje ulje piše.možda i piše neko.

bubamarac

Član
Tu od
23 Tra 2012
Poruka
745
Danas rješen gas, i palo prvo probno frezanje.
Tribalo je malo približit motor, da "kumplug proradi".Radi i bez onih limića šta drže remen, odvaja.
Kako je izvod s radilice, i razrada u toku, stavija sam na manju remenicu na motoru.Da ne mučim nov motor.

Mrcina!!!:icon_twisted:

Na 20tak% gasa u trećoj (sporoj) ne osjeća teret, a zemlja je bila malo i mokrija, frezana s malim mijom, prije par miseci.
Dakle bar 10tak centi nije bilo frezano nego je bilo utvrdo.

Sa bržom remenicom ćemo se igrat nakon razrade motora i nakon prvog frezanja polja koje je dosad frezala muta preplitko.

Fali "dlaku" utega naprid, ne puno, vidit ćemo to rješit.
Nakon frezanja, ručne vile od 25-30cm, ne dobave tvrdo, to je skroz ok.
Veliki su noži.

Primjetija sam da su u mene osovine freze iz dva djela, i da ima unutar cijevi druga neka cjev ili nešto, morat ću rastavit da vidim šta je tu šta.

Eto bija sam kuka kako ću morat nešto kemijat da mogu kombinirat broj noževa, a dobija sam frezu s već rješenim tim problemom.
Valjda.:icon_rolleyes:

Blokade rade uredno, brzo sam se privika na njih, jedino neznam jel normalno da odvoje samo nakon cenat hoda štipalice ili je to previsoko naštimano?

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Spojke za isključivanje lijeve - desne pogonske osovine imaju mali hod ručice za isključivanje. Samo provjeri da da ti nisu previše zategnute, kad probaš da imaju zeru praznog hoda. :icon_thumright:

bubamarac

Član
Tu od
23 Tra 2012
Poruka
745
Kako rade te blokade?
Troši li se šta unutra njihovom upotrebom, ili mogu "šarat do mile volje bokom":icon_twisted:??
(šaranje bokom je kad sidneš na motor od 750ccm ili više, i gasom ga bacaš u bok)

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Ma, moreš šarat kuliko ćeš ! Taj model ima dva pogonska lanca. Deblokade rade na vrlo jednostavan način, na osovini na kojoj dođu lančanici dođu sa svake strane po jedan kontra element u obliku piksle koji je uzubljen i na njega je spojena preko vilice poluga koja izlazi van mjenjača (za prihvat sajle spojke), kad se stisne spojka isključuje se iz pogona lijevi - desni pogonski lanac.:icon_rolleyes:

bubamarac

Član
Tu od
23 Tra 2012
Poruka
745
Ok, hvala, samo me zanimalo jel to osjetljiviji sklop, i kad mi je zgodno, da ga na ručke guram, umisto blokada, ali kad kažeš da nije,(da se ne troše kakve lamele unutra), još bolje..
Još me nešto zanima, mada sam vjerovatno malo i dosadan više, ploča koju sam montira ispod motora malo je drugačija od one originalne.
Originalna je 2mm deblja,(5mm), i time jača.ima 4 rupe i 4 vide koje su zavarene u ploču da motor legne 100%..Da mu ne smetaju glave od vidi.
U mene su samo rupe.I lim 3mm, kojeg sam ima u garaži.
Lim se savija ponešto i prilagodija, motor je sad čvrst na ruku, sve to izgleda skroz ok, samo mi se čini da ploča uzima vibracije u radu, šta je meni na ručkama super, a i getribi.
Samo jel motoru to super???Da ga čvrsta getriba ne stabilizira više nego da mu da malo više drmusanja.Nije to puno, ali bi moga osjetit.
Osobno mislim da motoru nebi tribalo smetat, al eto želim mišljenje iskusnijih.:icon_winkle:

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Bolje bi bilo da je taj lim originalni ili da si stavio deblji. To što malo vibrira nije toliko problem (jedino da se previše savija, pa da to utječe na simetriju remenica), u tom slučaju bi se remen više trošio i sa vremenom taj lim bi negdje puknuo. Ako imaš mjesta ispod tog lima samo zavari dva kutna profila 1,5 - 2 cm i imat ćeš puno stabilnije postolje.:(nerd):

bubamarac

Član
Tu od
23 Tra 2012
Poruka
745
Ako je samo to, nediram ništa!!Lim mi je 3mm, 260x100, ne mislim da će puknit.
Čini se dovoljno robustan.Inače je njime motor izbačen nekih 65-70mm naprid.Kako je sad lim po sredini onih, kanala, motor je vani 3-4cm..Inače je ispod njega isto lim od 3mm, ali perforiran, na kojeg dodje motor inače.Samo je u mene "problem" šta nisam varija one vide da mi motor leži na ravno.pa leži na 2 vide, a ploča se savila da stegne i druge 2..Ma dobro je to ako ne smeta motoru u radu, da se ne troše kakvi djelovi dodatno od mrvu više vibracija..
Ništa ne diram!!
Sad ću morat jedino, još neke priključke prilagodjavat..
Živija!!!:icon_pidu:

bubamarac

Član
Tu od
23 Tra 2012
Poruka
745
Zamjenski motor gledajte (ne) uzet, s uljnim filterom, i bez pokazivača goriva.Isti ispadne čim upalite motor, i tad na rezervoaru imate rupu skoro 30tak mm veliku, i trebate čep od pluta ili neki pametniji pokušaj zatvaranja iste...:icon_fU:

MarioZg1

Član
Tu od
19 Sij 2015
Poruka
126
Sto se tice navoja na osovini (unutarnji) nije nikakav cudni ili colni nego je samo finiji navoj. Pokazivac goriva je los i moj je pukao odmah i u rupu odnosno onu gumu sam stavio plasticni cep koji inace sluzi za kao cep za okrugle cijevi. Ako treba znam di ih ima. Uljni filter bi bio puno bolje rjesenje jer zahtjeva manje odrzavanja od ovog. Ja svoga ispusem ili isperem "brake cleanerom" i to je to. Ja sam gas vrlo jednostavno rjesio sto je i popraceno slikama u temi "MIO 265" jedino sto kod mene nije sajla nego zica u buziru i to je tako orginal i nema potrebe za federom. Sto se tice ulja meni je covjek koji mi ju je prodao rekao da moze bilo koje samo da je polusintetsko i da ga se promijeni nakon desetak sati sto cu i napraviti. Gdje si uzimao masinu? E da jos sam se sjetio te masine su razradjene i bilo je ulje u njima ali za transport nesmije biti.

bubamarac

Član
Tu od
23 Tra 2012
Poruka
745
Nisam, Brgude, tija onako napisat, ispalo je tako, tribalo je stajat sa uljnim filterom a bez pokazivača stanja goriva.:(y):
U nas je +40, nisam baš u svako doba dana uračunjiv ni kad su temperature na kojima ne kuva mozak.:icon_twisted:

Dlesa, dobija sam uputu za održavanje agregata, šturu do bola....

Mašinu sam uzea priko njuškala, jednu od onih iz oglasa, tzv.,muller, crvenu s bilim rezervoarom.

Filter zraka je obična spužva bit će isprana benzinom, ili mješavinom da bolje lovi prašinu, kao šta se to radi na skuterima od 50ccm...

Posljednje uređivanje:

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767
Ma, h...š motokultivator po toj vrućini, rađe se drži hladovine (uz pokoju biricu), da ne dobiješ sunčanicu.:(sweat):

bubamarac

Član
Tu od
23 Tra 2012
Poruka
745
Ma ja to pomalo, po uru uru i po prije mraka, iza mora.Na sunce i vrućine i računam da spali travu.
Neće bit puno muke kad se jednom prodje u duboko, kad joj skinem njuf..:icon_twisted:

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Moj mladi susjed K. je prije otprilike 2 godine, platio takav motor 800 kuna, za 2 - 3 mjeseca su mu za njega trebale nove karike, koštale su ga isto, 800 kn, više nema takav zamjenski motor na toj frezi... stavio je jedan drugi...

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,767

motor-robin-subaru-sp-170-6.0-hondu-f600-620-slika-72454613.jpg motor-robin-subaru-sp-170-6.0-hondu-f600-620-slika-72132447.jpg
Ako želite ne imati problema ugradite si na svoju Hondu neki od ovakvih motora.;)

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
@brgud vrag nek nosi posel i Hondu ;); nego kaj ti je to gore Loncin ili?
@vlč.puknuti da bi ti znal kaj moj sused dela s tom frezicom, ti bi se križal ne jemput nego pet put na jemput, tiraju kaj vraga :ROFLMAO::devilish:

Na vrh