Kićo kaže:
Bobo kaže:
Mast koju sam kupio u Rumi je neka turska, LUBCO ili tako nesto (ne mogu na google nista pronaci) zelena i pravo kruta i s njom sam i ljeto i jesen izgurao bez problema. Svaka preporuka za tu mast svakome tko ide u Rumu na vasar
Ovu mast se moze kupit u "Masivi" u Bjelovaru cijena oko 25 kn/kg. Od istog proizvodjaca (turski Lubco) imaju i motorna i ulja za transmisije. Kupio sam transhidrol 85 i cijena mu je 150kn/10lit. :shock: (Inin je 250-290kn) Trgovac mi veli da se nista nebrinem da se moze mjesati sa Ininim i da se ne pjeni, veli stvar provjerena 100%. Vec ga duze vremena prodaju i vidim da ide ko ludo. Kao da je nesto rijedje od Ine a ta zelena mast sto pominjes mi se cini malo gusca ali mast je mast. :roll:
Za ulje ti ne bih znao reci, tesko mi je kupiti neko drugo, da nije INA. Ne znam zasto?
Mast kazes 25kn/kg, kad odbijes PDV, to je 20kn/kg, a u Rumi je 9.5Kn/kg i jos usput nakupujes kojecega i svacega na vasaru za razliku u cjeni za sam o16kg masti... Kupis jos jednu kantu masti, pa ti put ispadne besplatan
Vjeruj mi, masi za podmazivanje sam isprobavao svakakve i INA se pokvarila 300% u zadnjih godinu-dvije. OLMA oker boje je u usporedbi s INA masti bila 3 puta bolja, ali i 3 puta skuplja, pa dodjes skoro na isto. Ova zelena je tjerala kombajn u soji i berac cjelu jesen i jedina zamjerka je bila ta da sam morao kantu i mazalicu drzati na toplom jer kad vani smrzne, mast OKAMENI i nema sanse da ju tiskas u prazno, a kamo li u lezaj
Kad podmazujem bilo sto, cekam da se negdje pojavi stara mast i prekidam mazanje. INA mast tako utiskam u neki lezaj i vrsim kombajnom cjeli dan da sutra ujutro u lezaj moram stisnuti pumpu 3, 4 pa cak i 5 puta jer je pre rijetka i ispada iz lezaja. Ovu zelenu utiskam, i nakon cjelog dana rada ujutro 1 eventualno dva puta stisnem i to je to. Puno duze traje u lezajevima i ja ti za mast mogu garantirati da je dobra.
INA mast mjesam s hipenolom i to sipam u kojekakve reduktore (malceri, rasipac za gnojivo i sl.) i po meni jedino za to i valja.