• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Ulja za mješavinu , dvotaktna ulja

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,716
Možda poanta ipak nije u kvaliteti goriva i ulja već u kvaliteti materijala? :unsure:
sigurno da je i do kvalitete materijala, ali je i do kvalitete goriva i do kvalitete ulja, sad ne govorim samo o dvotaktorlima, govorim o općenito uljima i jedino koje do sada nisam primjetio promjenu unazad 30tak godina jest hipenol, odnosno njegov smrad sve ostalo je mjenjano. Evo jedan primjer istog ulja u razmaki 2 tjedna, ovo prozirno je bilo prije, ovo crno kasnije, Pantherol Ketenol 100, ulje za lance...kažu da je ovo crno bolje, meni osobno nije i prešao sam na husqy lancol

209209292_333093998396409_245414695242931481_n.jpg

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
Ja sam prošle godine uzel lancol Forol, 5 litara cca 60 kn. Mislim si, lancol, svejedno je… I onda mi otopi farbu u rezervaru ulja i okolo po motorki gde se zna malo polijati dok točim ulje. Nakon pol godine još izvadim iz rezervara krpu odljepljene boje. A prije toga je prošlo barem 100 litara raznih lancola kroz rezervar i nikad problema…

Posljednje uređivanje:

jlukaci7

Iskusan lik
Tu od
1 Velj 2012
Poruka
2,720
Onda bolje nek mi lisice po dvorišču hodiju, ja to nebi ni zabadav🙂zna se kaj valja, to ja imam. Ali kad smo kod ulja nema do xpa.
I ja imam šrafcigere u kutiji imaju doživotno jamstvo ako se ne koriste :giggle: 😪

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,781
Ja sam prošle godine uzel lancol Forol, 5 litara cca 60 kn. Mislim si, lancol, svejedno je… I onda mi otopi farbu u rezervaru ulja i okolo po motorki gde se zna malo polijati dok točim ulje. Nakon pol godine još izvadim iz rezervara krpu odljepljene boje. A prije toga je prošlo barem 100 litara raznih lancola kroz rezervar i nikad problema…
Evo jedan primjer istog ulja u razmaki 2 tjedna, ovo prozirno je bilo prije, ovo crno kasnije, Pantherol Ketenol 100, ulje za lance
Ta ulja su obično reciklažom dobivena, ionak ih praktički razljevamo po okolišu ša netrebaju biti neznam kak kvalitetna.

MadFarmBoy

Aktivni član
Tu od
2 Svi 2020
Poruka
217
Morate imati na umu da ce doci vrijeme kada necemo vise moci u trgovinama kupiti ulja za mjesavinu i lancole kakve poznajemo. Mjesavine cemo kupovati kao vec gotove, a lancoli ce biti u vidu biljnih ulja i na takvoj bazi ce ih biti. Moja neka procjena govori da ce doci do toga kroz period od 5 godina, 10 god. max. Ako imamo M-Tronic ili Autotune, prilagodbu na gorivo uređaji ce sami odraditi, a ove stare uređaje i sa klasicnim karburatorima nosit cemo serviserima da ju podese i prilagode za rad na takvu vrstu goriva.

Sto se tice lancola, Pantherol mi se nije dobro iskazao. Rijetko je i ove novije brze mot. pile ga razbacaju. Inin lancol ST 200 se do sada najbolje pokazao u mojoj praksi. Bila je akcija u TA nedavno, 90 kn 5L. Vise ga nemaju u takvom pakiranju, a pakiranje od 1L je poskupjelo i vise ga nigdje nema za 20kn. Sad sam uzeo Husqvarnin lancol i vidjet cu kako ce se to ulje pokazati.

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,716
Je, ali ipak neki kvalitet mora imat, do duse znam ljude koji sipaju motorno prerađeno umjesto lancola, jedan je cak dodavao jestivo suncokretovo.

@MadFarmBoy evo slicno je i moje iskustvo, panterol dok je bio onaj zuti imao je ljepljivost, ovaj malo gusci od prerađenog

swizach

Iskusan lik
Tu od
12 Srp 2007
Poruka
1,649
Neznam jel ko od vas koristio testerol srpski. Meni se bio super pokazao. Fin,mastan,gust ma milina. E sad kupio neki dan insad je crvene boje,rjedak skoro pa nikakav

Ghost

Iskusan lik
Tu od
10 Ruj 2021
Poruka
1,716
Koristio sam ga ja prije ali su kod nas digli cjenu pa mi jeftinije izlazio ketenol, sad mi jeftiniji husq a i ne znam da li ga ima jos u seoskpj trgovini a husq mi je ok

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,499
A kako se pokazalo PANTHEROL KETTENÖL 100 ulje za lanac? Ili Modrića ulje?

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,810
Bum ti jednu posudil kaj buš s njom plašil lisice. Možda ti se dopadne. 😉
Mislim da znam koju bi mu posudil.Tu kad upali na dvorištu lisica ne bu u krugu 5 kilometri samo mora pripazit na prozore da stakla ne pobegnu,a ak ju upali u šumi bukve same padaju a i seizmologi bi mogli zabilježit potres... :hahah:

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,717
E, bravo, baš tu. Odoše lisice u treću županiju, kaj od zvuka, kaj od dima. Toj ne treba xxxppp ulje, 😉

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
Jel ko probal sa jestivim uljem ili mješati jestivo ulje sa lancolom? Možda je glupo pitanje… 😬

Bicko

Član
Tu od
29 Srp 2018
Poruka
42
@mika To je zbilja dobra cijena. Jel valja i jel naplaćuju dostavu?
Ja koristim to ulje. Cijena je dobra (bila je prije i niža) ulje nije najbolje ali ni najlošije. Omjer plaćeno dobiveno je dobar, nije kao husq ulje za lanac al je ok. Dostava se naplaćuje al iznad neke cifre je besplatno.

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,810
@Tommy od onih navedenih ulja i mikseva ulja lanci su se grijali i rastezali, s ovim uljem je to puno manje.
E sad kolko je to do ulja kolko do lanca nebudem tvrdil ništa. Izbacivanje ulja je na svim pilama na oko 1/1. Prije sam u kombinaciji sa prije navedenim uljima i miksevima koristil Oregon ili Stihl lance(iz koluta koji je možda iz kine iako je lanac sastavljen u ovlaštenom servisu).
Paraleno sa korištenjem ovog lancola sam se prebacil na Husqvarna lance i duže mi traju.

Nikola john deere

Novi član
Tu od
1 Velj 2022
Poruka
1
Pozz danas kupljena motorna pila stihl ms 462 i rekli mi da treba tocit ulje ultra,zanima me razlika zasto nebi npr mogo tocit klasicno stihl ulje za mjesavinu

Najnoviji postovi

Na vrh