• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Ulja za mješavinu , dvotaktna ulja

vikendpoljo

Dobro znana faca
Tu od
2 Tra 2023
Poruka
127

Husqvarna preporučuje ovo ulje za strojeve do 55 cm3. Može li mi neka dobra duša reći u čemu je razlika između takvih i malo većih motora da bi trebalo ići drukčije ulje?

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,809
Manji motori manje zapremine reproduciraju manju snagu (logično), manje opterećenje i forsiranja (NE logično!). Tako da bio motor manje ili veće zapremine , maje ili veće snage i jedni i drugi su pod opterećejem i u forsiranju pa prema tome povlače na sebe lakše i teže uvijete rada (prema svojim moućnostima)!

Različita ulja različito se manifestiraju u radu različitih motora kao isto tako kod motora različitih brendova motora i isto tako o postotku ulja za mješavine u nekim od određenih motora. :cool:

4340

Iskusan lik
Tu od
2 Ožu 2018
Poruka
537
Toči se ulje samo iz original posude jer original je navodno najbolje (i najskuplje) navodno i pila najduže tako traje🤔 ????

Prilozi

• IMG_20250729_100017.jpg
    IMG_20250729_100017.jpg
    61.1 KB · Pregleda: 33
  • IMG_20250729_100032.jpg
    IMG_20250729_100032.jpg
    28.6 KB · Pregleda: 32

Nik89

Aktivni član
Tu od
22 Velj 2022
Poruka
189
Ovaj kanister koliko dugo imate? Kakve su ove “lulice” stanju nakon uporabe, odnosno kakve su gumice jel i dalje dobro drže?

4340

Iskusan lik
Tu od
2 Ožu 2018
Poruka
537
Točilice su stare sigurno 6,7 godina samo više, karnister je manje jer sam prije imao većeg kojeg sam prodao prijatelju koji se više bavi šumom i taj je još uvijek čitav, a stalno je u pogonu . Točilice brtve ko i prvog dana jedino na ovoj od ulja kad se natoči ostane kap dvije koje treba obrisati. Taman se natoči da ništa nejde van, a da je pun rezervar. Meni je to odlično jedina mana je da treba biti oprezan sa karnisterom jer ako padne sa višeg na točilicu sigurno će puknut kaj nije baš jeftino.

Najnoviji postovi

Na vrh