Koliko se sjećam, ima nekoliko mjeseci da je Jara povlačila sa hr tržišta svoja gnojiva zbog nečega - ne znam čega. Ne mogu reći sto posto, ali mi se čini da je baš petnaestica bila u pitanju.
Sada, ja sam tu priču zanemarila, zboravila na nju, i tamo negdje koncem januara u Vž u jednom dućanu je kupila. Bila je kutinska i Jarina jedna pokraj druge - Jarina jeftiinija od kutinske - platila sam je 360 kuna sa popustom na koji je išlo još deset posto niže ako se uzelo više od dvijesto kila.(sa tih deset posto se došlo na 360)
Ne bi to bilo ništa čudnoga jer se svaka firma u neko doba odluči na akcijske cijene, da meni u uhu nije zazvonio ton i boja glasa kojim su me navodili da se odlučim za jaru a ne kutinu. Bila sam ja u tom trenutku zaboravila na one informacije o povlačenju jare sa tržišta, ali mi je zazvonilo u trenutku dok je gnoijivo već bilo potovareo i plačeno. Ostala mi je neka nelagoda zbog toga, ali se tješim da je u pitanju nešto benigno - recimo, da se deklaracija aktivne tvari ne poklapa sa stvarnim stanjem u granulama, da je vjerojatno ima premalo u odnosu na deklariranu, a nije nešto gorega - ekološki ili zdravstveno - u pitanju.
Eto, toliko o razvikanoj kvaliteti.
Što ne znači da to nije bio izdvojeni lapsus.
Kao niti da se nisu radile nedopuštene radnje za tržišta našeg i sličnih našeg renomea.