• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Umjetna gnojiva

MaTiJa NH

Dobro znana faca
Premium
Tu od
6 Kol 2008
Poruka
1,906
Urea je 360 kn a Kan je 260 kn , tako sam ja pred 2 tjedna po toj cijeni kupio

golman7

Član
Tu od
11 Ruj 2011
Poruka
605
Jel tko koristio gnojivo od Yare u big bag,vrecama?Kak je u transportu ste vagali i nametali u vreca kod sijanja?Imam ponudu,3200kn,za tonu uree,u tim vrecama..

dejan.d

Aktivni član
Tu od
28 Pro 2011
Poruka
940
BB su ok ak imaš viličar. Razlika kod tone ti je jedno 10 €. Neznam kaj bi ureu koristil kod sijanja.

Posljednje uređivanje:

golman7

Član
Tu od
11 Ruj 2011
Poruka
605
Razlika u toni Yare i Kutinske uree je 400kn,stim da je ova u vrecama,25kila.To je u ducanu.A imaju i 600kila Yara,po 3450kn.Malo je problem te velike vrece.Mislio sam na sijat rastepacem,ne u sijacicu.

fric1993

Aktivni član
Tu od
26 Kol 2010
Poruka
1,400
Razlika u toni Yare i Kutinske uree je 400kn,stim da je ova u vrecama,25kila.To je u ducanu.A imaju i 600kila Yara,po 3450kn.Malo je problem te velike vrece.Mislio sam na sijat rastepacem,ne u sijacicu.

Kod koga si pital

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
Gdje kupujete umjetna cijene i adrese gdje je najpovoljnije ???
Nafta džaba a umjet skup lopovluka

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
Pusti ti trgovce kaj pričaju. Oni i hrđavi čavel fale da je zlatni. Samo da prodaju. Svi kažu da je Yara puno bolja i ne vjerujem da će ti itko reći suprotno. Naravno, korisnici, ne trgovci.

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Koliko se sjećam, ima nekoliko mjeseci da je Jara povlačila sa hr tržišta svoja gnojiva zbog nečega - ne znam čega. Ne mogu reći sto posto, ali mi se čini da je baš petnaestica bila u pitanju.
Sada, ja sam tu priču zanemarila, zboravila na nju, i tamo negdje koncem januara u Vž u jednom dućanu je kupila. Bila je kutinska i Jarina jedna pokraj druge - Jarina jeftiinija od kutinske - platila sam je 360 kuna sa popustom na koji je išlo još deset posto niže ako se uzelo više od dvijesto kila.(sa tih deset posto se došlo na 360)
Ne bi to bilo ništa čudnoga jer se svaka firma u neko doba odluči na akcijske cijene, da meni u uhu nije zazvonio ton i boja glasa kojim su me navodili da se odlučim za jaru a ne kutinu. Bila sam ja u tom trenutku zaboravila na one informacije o povlačenju jare sa tržišta, ali mi je zazvonilo u trenutku dok je gnoijivo već bilo potovareo i plačeno. Ostala mi je neka nelagoda zbog toga, ali se tješim da je u pitanju nešto benigno - recimo, da se deklaracija aktivne tvari ne poklapa sa stvarnim stanjem u granulama, da je vjerojatno ima premalo u odnosu na deklariranu, a nije nešto gorega - ekološki ili zdravstveno - u pitanju.

Eto, toliko o razvikanoj kvaliteti.
Što ne znači da to nije bio izdvojeni lapsus.
Kao niti da se nisu radile nedopuštene radnje za tržišta našeg i sličnih našeg renomea.

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Ma kako nije, sjećam se isto tako još iz doba moje mladosti kada je u tapašnju PZ stiglo pet šlepera kutinskog umjetnog koji je bio predodređen za izvoz, ali u izvozu nije završio. I mi seljačiči svi sretni pohrlili kupiti to - kao, e, sada ćemo i mi dobiti nešto kvalitetno. Tek puno godina kasnije, kada me iskustvo naučilo kako to ide sam shvatila da gnojivo nije otišlo u izvoz zbog loše kvalitete pa nije na provjeri dobilo prolaz.
a mi bedačeki......
A i jedne godine se sjećam dok smo još sa plugom odoravali krumpir kada se vadio na jesen - razorao je plug red, a ono, sve fino granulirano mineralno ko kada si ga na proljeće posijao. Uopće se nije rastvorilo.

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,872
Znači ti neki stranci ipak osjećaju neku odgovornost prema kupcu pa ne neki način priznaju da su pogriješili ali to kod naših ljudi ne postoji. I to nije slučaj samo sa petrokemijom.
Da ne ispadne da imam nešto protiv naše tvornice, kupujem naše gnojivo sve dok se ne uvjerim da je drugo bolje.

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Stranac je stranac,ali naši su vragovi.
Recimo da je jedna tura te Yare bila stvarno zahebana,da su u tvornici gadno zeznuli,poslali ju ovamo pa kasnije naredili opoziv,naši distributeri dobili naredbu da se riješe te robe (zbrinu ju propisno),a oni prepakovali i prodali? Ne bi bilo ni prvi ni zadnji put.
Kao što sam napisao nedavno,i mi smo ove godine uzeli i Yaru i Kutinu,ali i samome mi je bila sumnjiva cijena,pošto znam koliko je Yara do nedavno koštala...

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Ja sam uzela u Cipru, a Cipro je generalni zastupnik Jare za Hr, i taj navijački ton koji je odavao da se žele pod svaku cijenu riješiti te zalihe koju su imali mi je govorio da nešto ne štima.
A šta da kažem - proradila mi valjda lakomost pa se mozak uključio dok je već bilo kasno.

Inače, rasijala sam ja tu Jaru u plastenicima i vidim da posađeno fino reagira, habitus sjajno napreduje, tako da ne mogu tvrditi da je gnojivo promašaj. Prije bih rekla da u njegovom sastavu ima nečega nedopuštenoga nego da je manjak količine aktivne tvari u pitanju, ali ja kao laik i bez analize ne mogu znati šta, a niti to sa sigurnošću tvrditi.

Najnoviji postovi

Na vrh