• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

UNIVERSAL

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,788
Je, seger, ali na gornjoj osovini, na donjoj je vrag od matice ....
Evo slika kak bi to izgledalo, ako je tak kak slika govori.

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Hm, ne vidim sad preko mobitela najbolje.
Na donjoj kardanskoj je isto seger, bar na onoj mojoj slici. Znači ide matica, zupčanik pa seger.
Misliš da treba i gornju skidat da bi mogao doć do donje osovine?

Poslano sa mog F5321 koristeći Tapatalk

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,788
Kaj jedan seger, sad gledam u katalog dijelova. Dva su segera. Mada mi se čini da bi to sve skupa prešlo van, ali bi trebalo maticu odšarafiti koja se vidi na slici koju sam postavil iz radioničkog priručnika.

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Da točno, krivo sam napisao. Dva su segera.
Mislim da ću skinut poklopac pa malo sam proštudirat kaj i kako.
Ne da mi se razdvajat traktor a moral bi ju promijeniti jer je već jako zglodana.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,788
Mislim da kroz poklopac nebu kruha več da treba skidati reduktor pa kroz poklopac ali poklopac diferencijala.

Ja bi ju radije nadovaril nečim kvalitetnijim pa obrusil, možda bu duže trajala nego nova.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Muha, pa kaj ne izgleda to slično kak na mojem?
Kaj se neda izvaditi zadnji poklopac diferencijala, pa onda kardanska van?

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Jel pod poklopac diferencijala mislite na onaj dio gdje je zadnja kuka pa iza nje onaj poklopac?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Da, na toga mislim, na kojemu stoji ono ispupčenje i kardanska osovina.

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
To nije problem skinut, mene više brine matica i ona dva segera, ako ih i skinem kakve su šanse da ih vratim natrag?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Ne kužim?
Ti segeri drže lagere, a ti mijenjaš osovinu. Otpustiš maticu, skineš zupčanik s nje i izbiješ osovinu van.
Kad vraćaš, podigneš distanc piksu u os s lagerima i gurneš osovinu nutra.

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Hm, sad kad malo razmislim i ponovo proučim sliku to bi moglo tako nekako i biti.
Ako se matica da otpustit odozgora a ako se ne moraju dirat ta dva segera to bi moglo u konačnici bit čist lako za zamjenit.

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Jel ima netko šemu pritezanja vijaka glave motora na U-445?

Imam od IMT-a, jel mogu nju koristit?

dado1

Novi član
Tu od
16 Velj 2018
Poruka
15
Pitanje, univerzal 340, curi mi ulje na karteru blizu getribe , ima rupa 5 mm, neznam treba li ona biti tamo ili ne, rupa je dosta visoko, neznam je li netko prije mene stavio tamo kakav šaraf ili je tako original bilo. Susjed ima univerzala 445 i kod njega tog nema

Posljednje uređivanje:

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Obično je u toj rupi osigurač (rascjepka).
Ili curi na semeringu ili na gumenom dihtungu koji ima oblik polumjeseca. Ako je semering onda traktor na pola i zamajac mora ić dolje, ako na gumi curi onda samo karter ide dolje

dado1

Novi član
Tu od
16 Velj 2018
Poruka
15
Rupa je čista i sad je odjednom počeo curiti, znači unutra treba biti neki osigurač , jel se on može samo staviti s vanjske strane

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Rascjepka služi samo tome da nejde smetje unutra.

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,801
Ak ti curi ulje na tu rupu, curit će ti bila ona ili ne bila unutra.
Vjerojatno je semering propišao tako da će traktor morat na pola da se to zamjeni.

Dobrica

Član
Tu od
14 Pro 2015
Poruka
82
Rascjepka služi samo tome da nejde smetje unutra.
Zar nije da rascjepka služi tome da se nikad ne začepi rupa i da bilo kakvo ulje i tekućina, koji se eventualno nađu nutra, mogu van iz zvona? Možda sam u krivu, ali mi se čini da mi je jedan stari majstor tako rekao.

Najnoviji postovi

Na vrh