• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

UNIVERSAL

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Ti lijevi izvlakači su jako krhki, pa treba biti jako pažljiv.....ima šema da naprimjer uzmeš torx 30 koji ima promjer zvijezde cca 5,5mm i u struku puknutog vijka izbušiš rupu fi 5mm i nabiješ čekićem torks u tu rupu....dalje je postupak jasan....naravno t 30 je samo primjer, ti uzimaš torks što veči

Da samo ti i torax moze puknut s bilo kojim nacinom da krene mora bit pazljiv i smiren i uzet si vremena!

crni100

Član
Tu od
8 Sij 2013
Poruka
161
Pozz interesuje me jeli u universala 445 laka vuca kako je nazivaju ljudi
kad je diferencijal na strani a teska vuca kad je na sredini?

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,805
možda neki jači modeli imaju u sredini, svakog U445 kojeg sam vidio ima sa strane.

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
mislio si na ovaj .to je u550 dt mozda je sa njega prebacen
imgres
cini mi se da sam i na 445 vidjao ovakav na sredini ali dal je prepravka to neznam. izgleda se ova slika nevidi , nepasuje format. ukucajte na guglu u 550 dt ima slika sa diferencijalom na sredini

Posljednje uređivanje:

danek

Aktivni član
Tu od
18 Pro 2008
Poruka
1,001
universali sa oznakom dtc imaju kardane na sredini jer dtc i to znači

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
sad ga nevidim diferencijal. na slikama ga ima i sa leve strane i na sredini .neznam sta zovete laksa vuca i teza i zbog cega.izgleda da su slike izmesane od 550 dt i 550 dtc. ima ga i sa diferencijalom sleve strane i na sredini

Posljednje uređivanje:

crni100

Član
Tu od
8 Sij 2013
Poruka
161
sad ga nevidim diferencijal. na slikama ga ima i sa leve strane i na sredini .neznam sta zovete laksa vuca i teza i zbog cega.

Vidi se vuča na slici 2 na tom linku a laka vuča kazu sasvim malo pomaze a teska je kao full

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
Vidi se vuča na slici 2 na tom linku a laka vuča kazu sasvim malo pomaze a teska je kao full
sad mi tek otvorio slike .spor net . to je dt a ovaj na slikama gde sam gledao je izgleda dtc samo je greskom ubacen tu.

crni100

Član
Tu od
8 Sij 2013
Poruka
161
sad mi tek otvorio slike .spor net . to je dt a ovaj na slikama gde sam gledao je izgleda dtc samo je greskom ubacen tu.

Da u DTC je na sredini vuca i u 445 i 550 al i u ovih na lijevoj strani mi izgleda nekako masivno taj prvi dio pa sam zato pitao moze li neko strucan potvrditi da je to laka vuca ili se to ne odnosi na universal traktore.

vica

Aktivni član
Tu od
1 Sij 2013
Poruka
3,400
ja sto sam cuo je jedino da novi model 445 sa onom ravnom maskom ima bolju vucu od starog sa spicastijom haubom . e sad dal su mislili na 445dt ili dtc svarno neznam. pre gde sam ziveo u krupnju planinski je kraj i tu je dosta univerzala 445 i svi ih hvale po pitanju vuce.cini mi se da je bio i jedan ili dva dtc . nije mi jedan kolega vise tamo on se bas naradio oko univerzala i verovatno zna za to a i sam ga je imao

jurica0301

Član
Tu od
4 Kol 2012
Poruka
149
Imam universal 643dt i u posljednje vrijeme imam problema sa hidraulikom, tj. sa sporošću podizanja i spuštanja. Filter je zamijenjen tako da nije problem u njemu. Da li je netko imao slični problem?

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
Imam universal 643dt i u posljednje vrijeme imam problema sa hidraulikom, tj. sa sporošću podizanja i spuštanja. Filter je zamijenjen tako da nije problem u njemu. Da li je netko imao slični problem?

Ako ti se to desava samo sad kad je vani hladno ulje ti je gusce pa malo stvara probleme a kad se zagrije traktor dobro jel imas i onda takvih problema ako je sve normalno onda je do gustoce ulja!

jurica0301

Član
Tu od
4 Kol 2012
Poruka
149
Ako ti se to desava samo sad kad je vani hladno ulje ti je gusce pa malo stvara probleme a kad se zagrije traktor dobro jel imas i onda takvih problema ako je sve normalno onda je do gustoce ulja!
To se događa i kad je vani toplo.

Bučo

Aktivni član
Tu od
9 Ruj 2012
Poruka
2,999
To se događa i kad je vani toplo.

Onda ti nebi znao pomoc jer tetak mi je imao problem kad bi bilo hladno da dok se ne zagrije da jako sporo dize i spusta hidraulik na 445dt a cini mi se da nije on nista dirao oko tog nego ga je kasnije prodao!

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,805
A po slikama izgleda solidno, dok ga uživo ne vidiš i ne probaš teško je nešto više reć. Ako nije izrađen može još dugo, ipak je to stara garda traktora i k tome je Fiat koji je poznat po dobrim i kvalitetnim traktorima.

komar

Član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
132
radionički priručnik motorUNIVERZAL D 115

Ima li možda netko od vas stručnjaka radioničji priručnik za motor D 115 koji se koristi na traktorima ŠTORE 402 - 404 i UNIVERZAL 445 DT i DTC. Voleo bi ga imati pre razklapanja motora. Imam katalog za ovaj motor a nigdje nisam pronašao radionički priručnik. Možda MUHANIČAR, ZJ, ....

Bio bi jako zahvalan .... Može i pp.

A SADA.......... ZIMSKE RADOSTI !!!!

Najnoviji postovi

Na vrh