Ja sam danas mijenjao štoreta 402 za univerzala 445 DT 84 godina,kljuć za kljuć.Traktoru malo kliže lamela i nevalja akumulator,drugo sve radi,suh je svuda i kada ga gledam u usporedbi sa štorcom pa sve je isto iz vana osim što ovaj ima prednju vuču i na drugom mijestu stoji ručica za kardan,i 2 i 3 brzina je kontra od štorca,znači kao mali ursus imam brzine,i nije tako živ kao štore a dobar je motor.
Tromiji je jer su sve brzine kraće nego na Štoreu, a i 6. mu je sporija.
Naime, motor na Uniju postiže 45ks na 2400rpm, a na Štoreu 42ks na 2200rpm.
Prednost Universala je da je malo teži i dulji, kao i dvije sinkronizirane brzine. I glavno: Uni ima bolje kočnice.
Nedostatak mu je ono glupavo riješeno polužje volana na prednjoj osovini.
Štore je lakši, okretniji, agilniji. Više prikladan za livadu, dok je Uni primjereniji težim poslovima.
Ak usporedite Š404 s U445DT(C), onda je prednost na strani Štorea zbog centralnog prednjeg mosta i manjeg kruga okretanja.
Ak se bolje pogleda, u Sloveniji ima još puno Štorea. Dakle, nisu baš loši da bi ih se rješavali.
zasto prednost centralnom mostu, jer to mislis na diferencijal prednjeg pogona na sredini, zasto je to prednost
Kad već spominjemo Universala, ovaj stari "DT" most ima problema s poluosovinama.
DTC most ima planetare u prednjim kotačima, no katastrofalno mali anšlag.
Imam universal 643dt i u posljednje vrijeme imam problema sa hidraulikom, tj. sa sporošću podizanja i spuštanja. Filter je zamijenjen tako da nije problem u njemu. Da li je netko imao slični problem?
Dali si riješio problem i kaj je bilo i dali možeš poslikati gdije je bošpumpa i ove cijevi koji su spojeni na filter goriva
poslikaj koji si stavio filter za hidruliku možda ti možem ja kaj pomoči jer ja imam isto univerzal ako očeš kontaktiraj me u ppNisam riješio problem. Ponekad diže normalno a ponekad sporo. Bitno da ima snage kad diže. Poslikam sutra pa stavim slike.
Dali si riješio problem i kaj je bilo i dali možeš poslikati gdije je bošpumpa i ove cijevi koji su spojeni na filter goriva