• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

UNIVERSAL

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
32,142
Malo, jako malo. Kaj ja znam točno, ali da bi se napunila motor treba raditi u leru cca 10 minuta.

Zagorec85

Član
Tu od
1 Ožu 2020
Poruka
55
Pozdrav
Opet se obračam na vas s pitanjem i novim problemom na 445 DTC. Kad traktor radi u "leru", čuje se iz dela spojke-kvačila ropot, zelo glasan...kad potisnem papučicu-pedal kvačila i kad osjetim mali napon, taj ropot utihne, kad pustim pedalu se čuje skoraj ništa...
Zanima me kaj bi lahko bio vzrok? Ležaji na spojni osovini? Potisni-druk-ležaj? al sumljam da druk ležaj se ne bi vrtio, prostog hoda je više nego 4 cm, šta bi značilo da nije u stiku sa prclima na korpi...šta mislite?
Ja imam isti problem,jel ovo riješeno i kako?

Ja imam isti problem,jel ovo riješeno i kako?
Naime čulo se lupanje pa je rastavljeno.Bio loš lager na spojničkoj pa je su promijenjene obe gornje osovine i svi ležaji u mjenjaču i oba sinhrona jer je jedan bio loš.
Nakon kaj se traktor zagrijao opet se čuje.
Jel može biti do kvačila.Lamele su dobre.
Razmišljam da rastavim napola i onda upalim motor bez mjenjača pa da čujem što lupka?

Zagorec85

Član
Tu od
1 Ožu 2020
Poruka
55
Jel lupka i kad je kvačilo stisnuto?
Ne,čim malo stisneš kvačilo stane.
Otvorio sam poklopac ručice mjenjača jer sam mislio da je u getribi problem ali lagano stiskam kvačilo i prestane lupati a spojnička se i dalje vrti tak da ne vjerujem da je do getribe.

Zagorec85

Član
Tu od
1 Ožu 2020
Poruka
55
Jel to bas lupa ili više kao zvecka?
Pa više na zveckanje ili kao da nešto nije u balansu.
Sad kad sam stisnuo kvačilo i okretao spojničku kao da se čuje onaj gumeni ublaživač da zvecka
A obje gornje osovine su nove.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
32,142
Zvecka kad je na ripnama, još ako si ga na suho nataknul gore.... mora zveckati.
Neznam, nemrem sto posto reči ali mislim da se ja nebi bas jako s zveckanjem zamaral.
Probaj malo špricnuti nekim sprejom kronere na spojki i na lameli.

Zagorec85

Član
Tu od
1 Ožu 2020
Poruka
55
Zvecka kad je na ripnama, još ako si ga na suho nataknul gore.... mora zveckati.
Neznam, nemrem sto posto reči ali mislim da se ja nebi bas jako s zveckanjem zamaral.
Probaj malo špricnuti nekim sprejom kronere na spojki i na lameli.
Na suho da.
Još ga i očistil čistačem za kočnice.

Zagorec85

Član
Tu od
1 Ožu 2020
Poruka
55
Sad sam videl da ima vjerovatno još jedan problem.
Ono kučište lagera i spojničke po kojoj druk lager klizi vjerovatno nije u centru.
Izgleda da se nekad prije nešto desilo pa su taj dosjed gdje sjeda kučište dovarivali.

Najnoviji postovi

Na vrh