• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Ursus C-335 MALI

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
Pa .... i meni je to bilo malo čudno da je samo po vrhu dobivala. Vjerojatno nije bila dobro poštelana, jer se bolje nije mogla zbog istrošenosti onih L limića koje smo promijenili. Vidi se na limu da su polugice strugale po njemu. Sad je to kak treba biti.

Prilozi

• DSC_0211.jpg
    DSC_0211.jpg
    58.4 KB · Pregleda: 108

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
Vjerojatno ju je neko malo savinul kad su natakivali motor gore, tak na oko izgleda.
Valjda je ovaj put sveti Petar pomogel....

Sa ovakvom nebi klizilo :(happy):

lipic

Član
Tu od
20 Svi 2012
Poruka
103
Pozdrav forumaši moji !!!!!
Znam da je već sigurno ova tema nekad obrađena ali ipak bi vas pitao neke stvari u vezi hidraulike na malom medi,moj problem je u tome da mi je hidraulika dosta slaba moram dati dosta gasa da bi nešto digo,dok je ulje hladno još kako tako ali kad se zgrije onda nikako,pa me zanima kaj treba mijenjat i da li je to komplicirana stvar pa vas molim ko nešto zna neka mi javi,ako ima kakve slike ili nešto slično.:icon_pray:

lipic

Član
Tu od
20 Svi 2012
Poruka
103
Ja mislio da će se javit barem par od vas koji znaju nešto od hidraulike na malom ursusu kad ono ništa :mur:

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
Ja da znam, rado bi ti pomogel. Al pošto ne znam, bolje da te ne naputim u krivom smjeru, No, sudeći po ovome kaj si napisal, moja dijagnoza bi bila da je nešto oko pumpe. Vjerojatno neki semering !? Jer, hladno ulje je gušće pa drži bolje, a vruće je rijeđe pa ima bolji protok kroz nešto. E a to kej je nešto .... Ne znam .

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
Najvjerojatnije pumpa hidraulike ili u najboljem slučaju semering na pumpi.
Naravno, pod uvjetom da je filter čist.

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Je li netko otvarao poklopac hidraulike nedavno, koliko vremena drži teret u zraku kad podigne, kakvo je ulje?

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Svi simptomi upućuju na pumpu. Ako imaš mogučnost ispitati pritisak kod hladne i tople sve bude ti jasno. Ako je kojim slučajem pritisak ok, kaj čisto sumnjam, onda treba reparirati cilindar. Daj bože da je tak, jer to ti je najjeftinija solucija, bdw, kak je i dr. Muha napisal, provjeri filter obavezno.

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Kod kolege na malom Medi nakon napravljene generalke lampica od ulja svijetli tridesetak sekundi poslije gašenja motora. Promijenili su dva indikatora,ali i dalje je isto. Što bi još moglo biti u pitanju?

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
Možda ne opada pritisak odma pa drži još toliko !? :(think):

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Pa mora svijetlit kad je motor ugašen,jedino ako si nekaj krivo napisal

Poslano sa mog G630-U20 koristeći Tapatalk

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Da,krivo je napisano,ne upali se tridesetak sekundi!
Što bi značilo da tako dugo drži pritisak,a to nam se čini čudno,takav pritisak nije imao ni kad je bio nov,a ni ja nisam nikad vidio bilo koji traktor da tako dugo drži.

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Zavisi koje ste ulje stavili, za sto sati neće tako dugo zadržavati pritisak. Probajte pogledati dali ulje dolazi na klackalice.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Radni narode, jel mi netko može nacrtat kak ide šema brzina na malome, gdje se prebacuje brze-spore, ukljućuje, iskljućuje kardan, pumpa hidraulike? Idem dr tjedan jednog pogledati pa da se ne gubim, pošto sam na malome uvijek bil u svojstvu suvozaća pa nikad nisam obraćal pažnju.

Stoplin

Član
Tu od
9 Ožu 2016
Poruka
35
Pozdrav! Imam problem na kuplungu. Naime, pucaju mi sesirici ispod capice na korpi! Inace promjenil sam lamele i stavio svih 9 novih opruga i sad mi svako malo pukne šeširić!! Jeli možda neko zna moguć uzrok? Hvala

Stoplin

Član
Tu od
9 Ožu 2016
Poruka
35
Sad sam stavil kovane. Vec su mi 4 pukla tj probila u roku 6 mjeseci. Sad dal su tak slabe kvalitete, ili su mozda opruge prejake!!? Ili da ih probam dati istokariti? Jer nisam vidil u trgovini tokarene..

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,811
Tokareni su crni a kovani sivi i tanji i lakši.Meni su se kovani raspali samo kaj sam dvaput stisnul kuplung.

Na vrh