• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Ursus C-335 MALI

Stoplin

Član
Tu od
9 Ožu 2016
Poruka
35
Znaci tokareni bi bili jaci.. budem potrazil u ducanu tokarene. Zadnja situacija ka mi je puko šeširić, skoro sam se spizdio u provaliju u sumi. Tak da nije bas zajebancija.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
To ti nema veze sa brojem opruga. Oni uspješno savladaju i 12 opruga.
Probaj odmah staviti i nove nosaće šeširiča jer ako su loši mogu uzrokovati ubrzano trošenje šeširiča.
Naravno, stavi tokarene.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
Kirš prom, Hubzin promet, Tractor pro, Traktor servis i svaki malo opskbljeniji dučan traktorskim dijelovima.

lipic

Član
Tu od
20 Svi 2012
Poruka
103
Ulje je lani stavljeno novo,kad digne teret i traktor ugasiš lagano propušta,recimo kroz sat vremena bi bilo na podu,primjetio sam da mi curi lagano ulje na lijevoj strani gdje izlazi ruka od hidraulike van iz kućišta.

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
NIsam mehaničar, ali pretpostavljam da bi tu i mogao biti problem. Kad zvadiš poklopac hidraulike sve buš videl. Pretpostavljam da je tu semering i da je on krivac za curenje, a pošto je sve otvoreno, vidi da si promijeniš sve na pumpi kaj treba. I onda bi to trebalo biti dobro.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
Najvjerojatnije manžete u cilindru, a možda i razvodnik, kuglice... naj bolje sve promjeniti kad bu širom pa i semering na pumpu hidraulika staviti novi.

Za dole na polugama bu ti jasan postupak rastavljanja kad bu poklopac hidraulika dole i ulje vani.

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
jedno pitanje za poznavaoce materije,koliko bi me izašla generalka motora malog mede bez ruku, znaći ne krpanje nego po redu pikse, klipovi, brušenje radilice, uređenje glave, dizni i boš pumpe i još kaj dodatno ide uz to sve, znaći da motor prede ko curica? Bdw, jel tko kupoval onaj set za generalku kod Antoš trgovine i jel valja to kaj ili ništ?

oficir

Dobro znana faca
Tu od
23 Velj 2013
Poruka
7,051
Jedna mala šala,
Bez ruku nemreš napraviti generalku....

Poslano sa mog G630-U20 koristeći Tapatalk

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Mislim da smo za nekih 3000kn naručivali kod kirša za polugeneralku, nova glava, karike, ležajevi radilice, brtve ali nismo složili jer se pokazala pukotina na bloku kad smo izvadili košuljice.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
Teško pitanje ali onak od oka 5 soma kuna bu valjda dost.
Ja uvjek gledam na takav zahvat crno jer neznaš kaj te čeka kad poklopce poskidaš.
Najgora solucija je upravo to kaj Zoki veli, oštećen ili puknut blok a hoče to kod malog.

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
Kawa, Ja sam nedugo tražil ponudu za dijelove za generalku, al bez klipova, od Agrimara i Agroprodaje. Razlike su u ponudama u nekim dijelovima i u cijeni. Al nemrem ( il ne znam ) to staviti ovdje. Mogu ti poslati na mail, ak te zanima !?

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Teško pitanje ali onak od oka 5 soma kuna bu valjda dost.
Ja uvjek gledam na takav zahvat crno jer neznaš kaj te čeka kad poklopce poskidaš.
Najgora solucija je upravo to kaj Zoki veli, oštećen ili puknut blok a hoče to kod malog.
Ja se toplo nadam da nebu tolko, ali nikad neznaš. Traktor je od prvog gazde, uredan, nove gume i lamela, nikad otvaran, ali je zaradil dva nova pa mu treba malo potpomognut sa start sprejom kaj kresne.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
To kaj mu treba sprej je možda samo do glave. Ugradnjom grane s grijačima to bu za tvoje potrebe možda palilo još ohoho vremena.

Za generalku kakvu si ti pital ti otprilike treba.
Sklopovi, oko tisuću kuna.
Strojna obrada radilice i uređivanje glave s novim vodilicama i ventilima još tisuću.
Filteri, ulje, ležajevi radilice, crijeva vode, termostat, antifriz, brtvila .... još tisuču.
Popravak diza i boš pumpe ako nema veliki kvar je još tisuču.

To ti je za generalku za kakvu si ti pital četiri. Ako treba usput još trap riješiti i kvačilo i još pokoja sitnica i to ti je pet.
Daj bog da ne treba ali bolje se pripremiti pa da ostane, ne budu se pokvarili.

A kaj si od onog kaj je bil u planu odustal?
Malo sam si mislil i mislim da bi bilo ipak šteta to pustiti.

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Ma nemrem ga sa cijenom vruhnuti, drži cjenu i ne pušta a i sve bi u kompletu naj rađe prodal, a meni plugovi, brane , raukombi ne trebaju. Kod ovog mi paše cijena, iskreno da ti velim za svoje godine se dobro drži, nije sažvakan, strgan, nove barumke su gore, kiler i lamele, brat bratu, pol cijene traktora vredi to troje navedeno.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
Onda neznam kaj se čeka, to je onda garant puno manje nego onaj drugi.
Za početak se poslužiš tak kak je, a pomalo buš ga posložil da zadovoljava tvoje potrebe.

Onaj set kaj si linkal nije puno ali ko zna čiji proizvodi su untra i teško je reči jel to vredi te novce.

Na vrh