• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Ursus C-335 MALI

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Žac jel može kakva slika kak si ti to izvel na svojim? Ja imam otprilike viziju, ali me zanima i neko gotovo rešenje.

Poslano sa mog LG-E440 koristeći Tapatalk

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Evo ti slike kak je originalna izgledala na Štoreu.
8cdb068e.jpg

Vrlo slično ti moreš napraviti sebi.

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
Žac jel može kakva slika kak si ti to izvel na svojim? Ja imam otprilike viziju, ali me zanima i neko gotovo rešenje.

Nema problema, al mi traktor nije doma pa bum stavil sliku čim stigne. Več je ta slika ovdje negdje na forumu, al ko bi ju sad našel !?

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Zj evo slike za tebe:
Dok je zatvoreno
1d1ce7f61a9992e3ca35c5a6632e7167.jpg

Dok je otvoreno
99817e0ecbea26483a6f5300cd9490c0.jpg

A ovak bi ja napravil isto samo bi ju još par cm spustil niže
1ee60c5582c0b350e2755278ead2d44a.jpg

Koliko bi takva kuka mogla nositi bez opasnosti od pucanja, imam u planu radit karetu za nekih 3-3,5m drva i za kapčanje klasične jednoosovinke tipa imt, tehnostroj?

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Kavich 3,5 do 5 tona ide na tu vuču jedino kaj mi se ne sviđa kaj nije okretna (ako bi bila i gornja) . Rođaku zamalo jednoosovinka prevrnula 643 Uniča . Prešel sem po naseljku u potražnji donje vuče ali nema ju nitko tj neki neznaju dali je negdje zatrpana ili odnesni sakupljači sek , sirovina .

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
kawich---- Pa to ti je moja kuka !! Gdej si sčupal tu sliku ??
Da, trebala bi biti niža, jer ovak moram svaki put skidati kad kopčam kardan, ali drugačije nije moglo biti zbog prikolice.

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Zoki je gore stavil link pa sam tu ubacil sliku. Željko gornju imam, ona je okretna. Pa mogao bi izvesti i okretnu verziju samo kaj bi tad došla više prema van, ali ne opet toliko kao originalna. Mada neznam koliko je pametnu da je doljnja kuka okretna, jel ne pati tad previše bolcna na kojoj se okreče?

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
Meni je na prikolici okretna pa nemam brige s tom na traktoru. A onu gornju njegovu nisi dobil ?

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Google sve zna i sve nađe, samo treba pitati. Mislim da pod okretnom kukom nije mislio da se ona vrti nego da možeš nju montirati dole i okrenuti ju za 180° da bude gornja kuka za dvoosovinku.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Zoki, nemre to biti na ovom traktoru, jer su bolcni prenisko.

Donja je uvijek fiksna, a gornja je obično okretna.
Sve normalne nisko kvačene 1-osovinske prikolice (osim šugave IMT-ove) ionak imaju okretno rudo.

Ovakva kuka može nositi bez brige preko tone vertikalnog opterećenja. Izvedba ko Žacova bi bila dost jaka i za 200ks traktor :)
Trebalo bi ju postaviti niže, tak da možeš upotrijebiti i kardan istovremeno za, recimo, cisternu.

Neznam imaš li i koristiš li bočnu kosu?
Ak imaš ili planiraš imati, razmisli o izvedbi tak da ne smeta remenima, kak je pri meni na Štoreu izvedeno.

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
Kad smeta, maknem ju. Bogu fala, još se morem podvleči da zvadim dva osigurača , povučem dva klina i dolje je. Velim, tak mi je pasala za prikolicu. Da je niža, prikolica bi mi se "zapikavala" pod zadnji kraj, a ovak je ravna ( skoro u vagu ).

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Meni je na prikolici okretna pa nemam brige s tom na traktoru. A onu gornju njegovu nisi dobil ?
Onu gornju sam dobil, ma nabacal mi je još pol traktora u haubu dok smo ga odvozili, ali od viška glava ne boli.

Zoki, nemre to biti na ovom traktoru, jer su bolcni prenisko.

Donja je uvijek fiksna, a gornja je obično okretna.
Sve normalne nisko kvačene 1-osovinske prikolice (osim šugave IMT-ove) ionak imaju okretno rudo.

Ovakva kuka može nositi bez brige preko tone vertikalnog opterećenja. Izvedba ko Žacova bi bila dost jaka i za 200ks traktor :)
Trebalo bi ju postaviti niže, tak da možeš upotrijebiti i kardan istovremeno za, recimo, cisternu.

Neznam imaš li i koristiš li bočnu kosu?
Ak imaš ili planiraš imati, razmisli o izvedbi tak da ne smeta remenima, kak je pri meni na Štoreu izvedeno.

Ne koristim bočnu kosu. Imam nosač za nju koji sam dobil uz traktor, ali nemam ostalo. Na taj nosač budem složil onu vadil bočnu za krumpir. Tak i bude, spustil budem ju maximalno kolko mogu da se može normalno radit sa kardanom, a opet da ne smeta u oranju i slično.

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
Universal ti ima dobar oblik kuke kakav bi tebi pasal. I mali Tomo. Za Štorca ne znam ?!

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Ona gore moja slika ti je kuka od Štorea.
Osim temeljne ploče, rekel bi da je indentična Universalovoj.

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
Je... videl sam.... Jako je slična, ali se Universalova kopča bočno, ko ova moja.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Kawač, da ti ne prljam temu, pogledaj kak je pri meni kuka izvedena, a da ne smeta ničemu. Kosa more biti gore, remeni također, more se voziti prikolica s kardanom, ne smeta za špricu...
SLIKE

A kuka je zavarena na temeljnu ploču (nema 4 bolcna, kak je imala originalna, koju sam prodal).

Je... videl sam.... Jako je slična, ali se Universalova kopča bočno, ko ova moja.
Identično se postavlja, s bolcnima iznutra, samo kaj su na Universalovoj ove kocke uže.

Posljednje uređivanje:

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
Znam da je ista a pošto je najvjerojatnije tvornička neznam šta joj fali ali neću se više miješati.

Najnoviji postovi

Na vrh