• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Ursus C-335 MALI

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,724
Kompletni novi dijelovi za reparaturu (novi blok, nova radilica) cca 9500 kn, obrada + ruke 8500 kn. Puno novaca za stari traktor ali svejedno ga mislim složiti jer bi imao traktor sa novom mašinom za 30k kn.
Molio bih pomoć, navodno da u Madžarskoj ima nešto jeftinijih dijelova. Navodno Barcs blok cca 4000 i radilica 1000kn (kod nas 5600 + 1380)
Ako netko zna kamo otići bio bih zahvalan.
Ulogu igra i komplet novi motor ako je cijena razumna.
Nije problemi niti povući nešto direkt iz Poljske ako znate gdje potražiti.
hvala
U toj cjeni su ti ruke mnogo skupe, ma ko god da ti to radi. I nije mi jasno kaj bu obrađival ako ide novi blok i nova radilica.

Na njuškalu se nudi novi blok za 4 i 600. Neznam dali se tebi isplati vuči izvana dijelove za uštedu od 1000, 2000 kuna. Radije promjeni majstora.

Petretic549

Dobro znana faca
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,432
U toj cjeni su ti ruke mnogo skupe, ma ko god da ti to radi. I nije mi jasno kaj bu obrađival ako ide novi blok i nova radilica.

Na njuškalu se nudi novi blok za 4 i 600. Neznam dali se tebi isplati vuči izvana dijelove za uštedu od 1000, 2000 kuna. Radije promjeni majstora.

Pa kaj nije isplativije napraviti dobru generalnu na nekom polovnom bloku ? Ja ne vjerujem da bude on natukal 6-7 tisuća sati u 10 godina..

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,724
Naravno da je, ali on bloka trenutno nema. Kupovina rabljenog motora je mačak u vreči jer ja sam imal par slučajeva oštečenja bloka, čak smo jednog i popravljali ali je bilo skupo...., pre skupo.
Ja komentiram da su ove ruke koje mu je neko rekel skupe, a da na novim djelovima obrade nema pa vjerujem da bu čovjek prevaren ako to plati.

Kaj bi natukel, ko je s malim medom tolke sate natukel ima več jako umorne ruke i čezne za nečim boljim.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Nije napisano gdje je blok pukel znam da je pukla radilica jel pukel na konzolama ili klipnjača napravila bočnu rupu pa bi se možda mogel sanirati blok ?

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,481
Kolege imam problem sa hidraulikom na malom medi i nije mi jasno što se dogodilo jer sam tovario gnoj sa utovarivačem i cijelo vrijeme su poluge bile spuštene i probam podići da se premjestim i ne reagira ni malo. Otkačim utovarivač i probavam dizati hidrauliku na prazno i opet ništa ne reagira, nakon nekog vremena uspijem ga dobiti da proradi i otiđem dalje raditi i opet ista stvar, jedino sad ga više ne mogu dobiti da radi. Gdje gledati, da nije možda kakav ventil ili nešto se izmaknulo, jer ni na kiper izlaz ne ide ulje van?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,411
Da nisi isključil pumpe hidraulike na jednoj od onih ručki s lijeve strane?
Da nisi preklopil na ručici s unutarnjeg na vanjski krug hidraulike?

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,481
Nisam ništa od toga, da je barem samo to. Pokušavao sam ja ručice micati u sve položaje ali bez uspjeha. Jer ni vanjski krug ne radi, sve je totalno mrtvo. Ne vjerujem da bi pumpa otišla tako odjednom.

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Radi kardan? Pumpa bi otišla odjednom ako je puknuo filter a ona usisa špenu.

Poslano sa mog LG-H818 koristeći Tapatalk

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,724
Nije napisano gdje je blok pukel znam da je pukla radilica jel pukel na konzolama ili klipnjača napravila bočnu rupu pa bi se možda mogel sanirati blok ?
Radilica najvjerojatnije i je pukla radi neispravnog bloka.

Kolege imam problem sa hidraulikom na malom medi i nije mi jasno što se dogodilo jer sam tovario gnoj sa utovarivačem i cijelo vrijeme su poluge bile spuštene i probam podići da se premjestim i ne reagira ni malo. Otkačim utovarivač i probavam dizati hidrauliku na prazno i opet ništa ne reagira, nakon nekog vremena uspijem ga dobiti da proradi i otiđem dalje raditi i opet ista stvar, jedino sad ga više ne mogu dobiti da radi. Gdje gledati, da nije možda kakav ventil ili nešto se izmaknulo, jer ni na kiper izlaz ne ide ulje van?
Filter čist, ulja ima?

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Ako polako uključuješ pumpu sa upaljenim motorom moglo bi se čuti nekakvo krčanje zupčanika.

Majok

Član
Tu od
4 Svi 2018
Poruka
570
Ne kužim ovo "obrada + ruke 8500kn".Em nema što obrađivati na novom bloku,em tolike pare za ruke??Pa ako ide novi blok i radilica onda se tu radi samo o sastavljanju dijelova a ne popravku.Kolika njemu satnica ispada?Ko menadžeru od nekog svjetski poznatog benda?:icon_e_confused:

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Nova glava je 1100kn, ne isplati se staviti staru na novi blok.

swand

Član
Tu od
2 Lis 2018
Poruka
74
Da ne odgovaram svakom posebno.

Blok je pukao na nekom mjestu koje se teško vari i nema garancije da će biti dobro poslije vara, također dosjedi ležajeva radilice su se oštetili, blok je već prije bio saniran jer se vjerojatno smrznula voda preko zime.. Možda bi se i dalo to sve sanirati ali ja ne želim, ili ću kupiti novi blok ili polovan koji nije pucan.

8500 (sa PDV koji ću u trošak) je cijena obrade polovne radilice, polovnog bloka, glave, i ne znam čega sve još + sastavljanje i rastavljanje motora. I meni se čini puno ali sad kaj je, tu je, rastavljeno je sve i neću sad rastavljen traktor voziti nekom drugom. Bitnije mi je da se traktor složi kako treba.

Našao sam blok za 3000k kn, neoštećen, original sa 335 iz 1982. I ponuda dijelova je sada za 1100kn niža. Čekam još treću ponudu. Za sada je to cca 3500 kn niže od prvotne ponude i izgleda da nemam računicu ići van po dijelove.

Javim dalje kako je prošlo, napisati ću i trošak svih dijelova i obrada.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,411
Pa za 8500kn se da najti cijeli ispravni traktor...

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,481
Pokušao sam uključiti dok traktor radi i ima otpora, izgleda da se pumpa uključuje. Pokušao sam ispustiti ulje i procjediti ga i vratio sam ga nazad, očistio sam filter. Ulja je bilo dosta a filter nije previše onečišćen. Ali nema rezultata, hidraulika i dalje ne radi. Moram rastaviti i skinuti pumpu da vidim da se tu nije što dogodilo.

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Kakva ti je garancija kad kupiš sve novo da se ne može opet nešto takvo dogoditi?

Poslano sa mog FIG-LX1 koristeći Tapatalk

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Pa u globalu se nebi smjelo dogoditi, ali poznavajući kvalitetu današnjih djelova ništ me nebi začudilo!

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Baš zato...
Isti mačak u vreći je novo i polovno...
Malo sigurniji si kad ugradiš novo, znaš što si ugradio, a kad kupiš polovno je najviše sreća presudna.

Da sam ja u toj situaciji da mi je blok za baciti prvo bi pokušao pronaći polovni motor.

Naravno, na kolegi je da odluči što i kako hoće napraviti.

Poslano sa mog FIG-LX1 koristeći Tapatalk

Najnoviji postovi

Na vrh