• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Ursus C-335 MALI

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,724
Žac, njega zanimaju slike raskopanog razvodnika a toga ovdje nema.
Moram pogledati u svoju dokumentaciju, vjerujem da ima slika ali mislim da slika ne treba, to nije ništ komplicirano.

jlukaci7

Iskusan lik
Tu od
1 Velj 2012
Poruka
2,704
Kak ne, danas prodaju samo orginal dijelove, a ako u dučanu zatražiš mogu postati i prva ugradnja.

Sigurno te Željac nakljukal sa bunikom za ove izjave:icon_fU:

Postar

Aktivni član
Tu od
23 Stu 2012
Poruka
221
Pozdrav svima.
Jedno pitanje, smatrate li da ima nekog uticaja na oranje kad su ursusu prosireni ili suzeni tockovi?
Meni su trenutno suzeni,tako sam ga kupio. Pa bi mozda rasirio.

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Itekako ima, ali ne možeš to raditi napamet.

Poslano sa mog LG-H818 koristeći Tapatalk

Zeljko81Bj

Član
Tu od
30 Svi 2013
Poruka
543
Jel vaši Ursusi 335 imaju izbusene čepove na bočnim reduktorima gdje se naljeva ulje na vrhu?
Ja sam ulje zamjenio kao i sve ostalo,i semerinzi su novi ali mi nije bas jasno da cim izadjem u transport da ga toliko dize gore i curi na te čepove.
Gledam na 360 ima zatvoren reduktor i ulje bez ibera neradi probleme semeringu,a zasto mali mora imati iber nije mi bas jasno.

Postar

Aktivni član
Tu od
23 Stu 2012
Poruka
221
@Zoki , znaci bolje prosireni tockovi za oranje? Napamet raditi?
Koliko vidim samo da se promene mesta srca tj srafovi plus kockasta plocica,sa spolja ka iznutra i obrnuto(zavisi dal se prosiruje ili suzava)

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Prvo ti izmjeri koliko ima od sredine jednog do sredine drugog kotača i napiši pa ćemo onda vidjeti što tebi treba.

Poslano sa mog FIG-LX1 koristeći Tapatalk

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,411
Namjesti da ti je razmak uzdužnih osi zadnjih kotača oko 1300mm (znači, metar između unutarnjih strana guma) i uživaj.

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Ne smije biti pre širok, prednji stražnji unutarnji tragovi trebali bi se podudarati.
Ako imaš dvobrazni plug tada bi centar osovine pluga trebao biti u centru traktora a prva brazda na pravoj širini.

Postar

Aktivni član
Tu od
23 Stu 2012
Poruka
221
@Marko, hocu,premericu.
@ ZJ, posto su mi 12tice gume,pre neku godinu sam ga bezveze merio tj spoljne mere,ako me secanje ne vara,nesto manje od 160cm je bilo
@Zoki,bas zbog dvobraznog pluga i pitam,prednji tockovi su gledajuci od napred,recimo da gledaju liniju sredine ka spolja zadnjih.
Brat iz familije ima isti mali ursus,samo stariji tip,i njemu je fabricki siri razmak,stim sto njemu isti djavo,posto ore sa fergusonom.
Po mom misljenju smatram da kad bi isto tako rasirio,da prednji tockovi hvataju od sredine ka unutrasnjoj liniji zadnjih tockova,onda bi bila povoljnija prica po pitanju oranja.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,411
Ako je vanjska mjera 160, onda je OK. To je 100 iznutra, a to su taman 4 brazde od po 10".
Za prednje kotače je bolje da su malo širi, tj. da gledaju prema sredini zadnjih kotača.
Na našem su traktoru bili namješteni tak da su paralelni s unutarnjom stranom, ali smo raširili prednji kraj, jer je lakše bilo upravljati u brazdi.
Uostalom, skoro svaki traktor s prednjim pogonom ima širi prednji kraj (iznutra) od zadnjega, a niti se ne da suziti.

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Kod mene na 355 su zadnji podešeni na 130 ili 135, ne sjećam se sad točno. Prednji su otprilike na sredini zadnjih.
Uvijek sam "gurao" u oranju da mi desni prednji ide uz zid brazde. Kad sam primjetio da im se unutarnja strana ne podudara orem tako da mi prednji bude nekoliko centimetara od zida brazde, da se otprilike po sredini brazde vozi. Plug se tako vuče potpuno drukčije, ne moram držati kotače skrenute, samo vrlo malo i plug dobro slaže, lanci labavi i niko nikoga nigdje ne zabacuje.

swand

Član
Tu od
2 Lis 2018
Poruka
74
Pozdrav svima
Razletio mi se motor na malom ursusu.
Očito sam kupio mačka u vreči.
Pukao blok, radilica......
Kompletni novi dijelovi za reparaturu (novi blok, nova radilica) cca 9500 kn, obrada + ruke 8500 kn. Puno novaca za stari traktor ali svejedno ga mislim složiti jer bi imao traktor sa novom mašinom za 30k kn.
Molio bih pomoć, navodno da u Madžarskoj ima nešto jeftinijih dijelova. Navodno Barcs blok cca 4000 i radilica 1000kn (kod nas 5600 + 1380)
Ako netko zna kamo otići bio bih zahvalan.
Ulogu igra i komplet novi motor ako je cijena razumna.
Nije problemi niti povući nešto direkt iz Poljske ako znate gdje potražiti.
hvala

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Jesi probao tražiti polovan blok i u njega napraviti generalku?

swand

Član
Tu od
2 Lis 2018
Poruka
74
Što si radio u trenutku udesa?

Vozio se po asvaltu na njivu. Kaže majstor da su čačkali po mašini i najvjerojatnije nisu dali trnovati blok te je zbog toga pukla radilica.
lp

Jesam, polovan blok, obrađen 3000 kn. To je ušteda od 2000 kn ali je opet polovan blok. Taj traktor ne mislim prodavati idučih 20 godina, najradije bih cijeli novi motor gore. Kažu mi da sam lud što toliko ulažem ali realno za 30k ne mogu kupiti nikaj bolje, tj opet nešto polovno u ko zna kakvom stanju. Traktor je u odličnom stanju mehanički, hidraulika dobra, kočnice, sve....samo taj nesretni motor je dao svoje.
lp

Posljednje uređivanje od moderatora:

Najnoviji postovi

Na vrh