• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Ursus C-335 MALI

swand

Član
Tu od
2 Lis 2018
Poruka
74
Mislim da ide tako, gledam na svojoj slici al se ne vidi.

Ma inkos mene se ne vidi, sve sam slikao osim te oosovine :(

@swand: Ja ne znam je li ja ne razumijem tvoj post, ili si generalku motora platio preko 15000 kuna?

Da, 15700 ( minus pdv)
Svi mi kazu da subruke trebale biti 2000 manje, ali kaj je tu je.
Nema govora o kupnji drugog. Ovaj je radio savršeno, nije lupao, nije dimio, palio na srufom okretaju. I onda se razletio, radilica kad je pukao je i blok. Htio sam nov motor a bogami sam ga inplatio :)
Traktor nije za prodaju racunam da ce iducih 20 godina sluziti za kosnju trave. Naravno uz osrzavanje i popravke koje cu raditi sam.
Sada rjesavam hidrauliku a iza toga montiram servo :)
Gušt mi je a i antistres :)

Posljednje uređivanje od moderatora:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,782
Molim.pomoc.
Reparirao sam cijelu hidrauliku. Kocku također. Sve sam.slikao ali na slici se ne vidi položaj "excentra" na kocki. Znaci da li excentar ide prema dolje (prema poklopcu) kao na slici ili ide kontra? ( Sad je na 7 sati a mogu ga postaviti da bude na 11 sati)
Mogu ga postaviti na oba načina.

Hvala
Ako se ja ne varam to se drugačije ni nemože okrenuti jer ako je naopako zapinje u cilindar :icon_scratch:
Kak god, ja mislim da je na slici pravilno okrenuto.

swand

Član
Tu od
2 Lis 2018
Poruka
74
Pokušati ću staviti cilindar pa usporedim.
Hvala na odgovoru.

Ovo je jedna fotka s neta, osovina je na 4sati 8treća ručica je dolje)
Tako je i kod mene na ovaj način koji sam postavio

Pregledao sam dosjed kuglica i izgleda ok ali kuglice imaju špicu, u presjeku izgledaju kao romb. Jel ima neki set kuglica i opruga ili da tražim kuglice ležaja?

Prilozi

• Capture.JPG
    Capture.JPG
    14 KB · Pregleda: 49

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,782
Ja ti se u vure ne kužim, a u ovom slučaju su vure upitne jer su zavisne od položaja ručica ..... isto kak ni u strane svijeta.... recimo istočnozapadno od nečeg....

Kuglica imaš za kupit garant u Virju, to ti nije daleko i obavezno stavi nove. Hubzin promet.

swand

Član
Tu od
2 Lis 2018
Poruka
74
Hidraulika radi kako treba. Hvala svima.

U potrazi sam za kabinom. Veličina kabine mi nije toliko bitna koliko su mi bitna široka vrata. Čini mi se da veliki ursus ima šira. Jel to paše gore bez nekih većih preinaka? Ili imate neku drugu ideju.
Lp

Zeljko81Bj

Član
Tu od
30 Svi 2013
Poruka
543
E bome si ti njega uredio pajdo,taj nesme da stane iduci 20 godina taman da tuces sa njim tisucu sati godisnje.

swand

Član
Tu od
2 Lis 2018
Poruka
74
Nadam se da će me dobro služiti. Bome sam se istrošio na njega.

cadjo

Novi član
Tu od
5 Srp 2018
Poruka
6
Koliko hipenola ide Ursusa c-335?

Poslano sa mog Lenovo TB-8504X koristeći Tapatalk

cadjo

Novi član
Tu od
5 Srp 2018
Poruka
6
Odlicno,hvala vam :)
Inace ovih dana je pila otisla na generalku,rade se komplet kocnice,hidraulika,volan.Triba viditi zasto na nizbrdici ispada iz druge brze pod opterećenjem I otvoriti masinu koja inace pali vrhunski ali baca malo ulja pa sumnjamo na uljne prstenove.
Nakon toga porediti instalaciju struje (staviti nova svitla I jos neke sitnice) I registrirati ga.
Javim kompletne troskove

Poslano sa mog NEM-L21 koristeći Tapatalk

Petretic549

Dobro znana faca
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,436
Hidraulika radi kako treba. Hvala svima.

U potrazi sam za kabinom. Veličina kabine mi nije toliko bitna koliko su mi bitna široka vrata. Čini mi se da veliki ursus ima šira. Jel to paše gore bez nekih većih preinaka? Ili imate neku drugu ideju.
Lp

Taj traktor bi izgledal mrak sa ovom širokom kabinom ;) A vjerujem da bi pasala možda samo nosače bi bil problem upasati, nemam baš vizualni uvid kak on izgleda odzada :/ al viđal sam takve male ursule na youtubeu sa tim kabinama.

https://www.njuskalo.hr/dijelovi-traktore/kabina-traktor-blatobranima-oglas-13684061

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,495
Ja sam svog malog :p kupio upravo s kabinom, i isključivo sam tražio s kabinom. Bila je original ali sam ju svejedno nakon pola godine skinuo i prodao. Sigurno sam uštedio već dosad godinu dana svog zivota otkad je nemam jer ulaženje i izlaženje iz kabine traje cijelu vječnost zbog skučenosti, a kabina i šuplja na sve strane.

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Koristim traktor par mjeseci bez kabine pošto sam radio remont i kabina nije došla na red da se uredi i vrati na traktor.
Sad tek vidim koliko mi nedostaje. Koliko god bila skučena i šuplja...

Petretic549

Dobro znana faca
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,436
Kabina preko zime je kaj se mene tiče obavezna jer kak god se mi jako obukli napuhalo bu nas garant ma kolko god kabina bila šuplja i ono malo površine kaj sprečava vjetar puno znači. Jedino ak nekome smeta zračni otpor zbog kabine to je već onda druga pjesma :icon_weed:

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
I po ljetu bi radije kabinu nego bez nje. Bolje je skinit vrata i koliko-toliko imas propuh, a bez kabine sunce ravno u tebe udara...

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,495
Da li se 335 ovaj noviji s kvadratnom osovinom naprijed, može spustiti na prednoj i zadnjoj osovini? Malo bih ga raširio i spustio ako se može nekim čudom...

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Mogli su se stari podići, ali ne i spustiti.

damirko

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2016
Poruka
1,495
Sta mislis jel on stabilniji od 533/539 na bocnom nagibu... Sad je na sirini oko 155 cm, kotači su u ravnini s blatobranima, nije raširen

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Znači, razmak kotača je 130cm?
Raširi ga na 140 i bude znatno stabilniji, a ima veću prohodnost od 539.

Najnoviji postovi

Na vrh