E pa u tome i je bit luka @Gajtan ..... Da zaštiti tebe ak se, nedaj Bože, prevrneš ....
Fućkaj zakon kaj veli !!
I još ,sva stakla na kabini čitava (ne smije biti plastika) nesmiju se vidjet žice(mali ursus tvornički ne prelazi) retrovizori moraju imati x cm/3 i td bil sam o8.12 na tehničkom sa traktorom pa mi pokazili kaj je novog došlo .
Prijatelj koji radi na tehnickom mi je rekeo da s tim lukovima moraš na "djelomicni" atest. Mislim da je taj izraz upotrebil ali kak mi nije bilo tolko važno nisam slušal detalje a niti zapamtil baš sve kaj je rekel. Ja bum za svojeg 558 uzel originalni luk s plocicom tak da ne moram se zaje... Ako hoceš mogu nazvati prijatelja u ponedjeljak pa ga pitam...
Ak ti nebi bilo teško puno bi mi pomogel. Pitaj i za cijenu i kaj sve treba od papiri.
Uzel bi orginalni luk al mislim da za to godište ni ne postoji.
U Ponedjeljak ču još nazvat firmu KARAS. Oni rade lukove za traktore
pa da vidim kaj mi oni budu rekli.
A kak rijesiti da nemam vise toga luka na traktoru?
Naime, traktor je registriran davne 82. dok je i kupljen nov, ali pred par godina je neko mojega pametnoga oca sjebo na tehnickom i rekao da mu treba taj luk i ovaj ga napravio i ovi ga potom uveli u prometnu..
Jel da ga sad samo skinem ili? (kad vec pise u prometnoj, bez kabine, sa zastitnim lukom)
Ni meni nije jasno kako do toga datuma traktori ne moraju imati to, a ovi dalje da, i to mi nitko nikad nece moci objasniti..
A meni taj luk smeta vise nego koristi, taj traktor radi uglavnom na ravnici, a kad kosim neke vocnjake s njim, poludim zbog toga luka..
tino de poslikaj prihvate dolje
A kak rijesiti da nemam vise toga luka na traktoru?
Naime, traktor je registriran davne 82. dok je i kupljen nov, ali pred par godina je neko mojega pametnoga oca sjebo na tehnickom i rekao da mu treba taj luk i ovaj ga napravio i ovi ga potom uveli u prometnu..
Jel da ga sad samo skinem ili? (kad vec pise u prometnoj, bez kabine, sa zastitnim lukom)
Ni meni nije jasno kako do toga datuma traktori ne moraju imati to, a ovi dalje da, i to mi nitko nikad nece moci objasniti..
A meni taj luk smeta vise nego koristi, taj traktor radi uglavnom na ravnici, a kad kosim neke vocnjake s njim, poludim zbog toga luka..
Pozdrav svima.
Uvezel bi Valpadnu 555 81g al nema zaštitnog okvira. Zval sam na Agronomski fakultet i rekli su mi da oni daju podatke o traktoru uz napomenu da nema zaštitni okvir. Pital i na tehničkom i na 2 mjesta dobil 2 različita odgovora. Ima li neko konkretnih saznanja ili iskustva.
Ista ti je prića sa kamionima koji prije 5 godina nisu morali imati boćnu zaštitu za podljetanje, ali ako ga uvoziš rabljeno moraš montirati zaštitu i platiti atestiranje iste.