• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Uzgoj i hranidba pilića ( ne tov)

zivina

Novi član
Tu od
16 Svi 2014
Poruka
6
Znaci kad je toplo mogu da ih pustam? A kad da prestanem da im dajem koncentrat i pocnem da im dajem zitarice?

Peradarka

Član
Tu od
6 Velj 2014
Poruka
199
prvih mjesec dana koncentrat,drugi mjesec se postupno prelazi na žitarice,prvo tri na jedan koncentrat/žitarice,pa pola pola,i onda jedan na tri,dok se ne prijeđe u potpunosti na žito

piliće puštam van nakon dva mjeseca i u početku malo pripazim na njih da ih odrasla perad ne tuče,jer su mi svi skupa po cijelom dvorištu,ali brzo se priviknu jedni na druge :)

zivina

Novi član
Tu od
16 Svi 2014
Poruka
6
A posle kolko tacno dana kada napune mogu da ih pustam napolje, odvojeno od matorih kokosaka? :(wasntme):

Peradarka

Član
Tu od
6 Velj 2014
Poruka
199
ne znam kako drugi rade,ali čim malo opernate i kad je toplo,da nije mokro i da ne pada kiša pilići mogu van,jer njima je potrebno od malena da čeprkaju po zemlji,ja svojima u gajbu prospem proso i pijesak da imaju za perušanje,mada to nije to kao kad su na zraku

zivina

Novi član
Tu od
16 Svi 2014
Poruka
6
Ne znam kako da napravim neki mali pilicarcic gde ce da spavaju kad ih pustim,koliki bi trebao velik da bude .. pilica imam oko 40-ak vecih od 1,5 meseca i malih koji su se tek izveli 10-ak... :)
I kad da ih pustim da spavaju u takom pilicarcicu napolju u ogradjenom prostoru?

zivina

Novi član
Tu od
16 Svi 2014
Poruka
6
Sa koliko starosti pocinju mladi petlici obicnih koka i kikireza da pevaju? I kad pronose mlade koke? :(happy):

Peradarka

Član
Tu od
6 Velj 2014
Poruka
199
ovisi o pasmini,nesilice pronesu već s 4-5 mj,neke sa 7 mjeseci,ovisi i o vremenu,ako je zima ili jake vrućine neće nesti,a i kako kome dođe,meni je pjetlić od 2,5 mj gazio kokicu,ak ništa drugo bar se držao svoje vrste(australorp),ja sam umrla od smijeha

nemoj biti nestrpljiv,sve u svoje vrijeme :)

Peky

Član
Tu od
8 Sij 2020
Poruka
142
Meni domaci pilici slabo napredovali, koliko bi u prosjeku od domaci koka pilici trebali biti teski sa 4 mjeseca?

robelar

Dobro znana faca
Tu od
11 Lis 2014
Poruka
1,933
Jel zna netko kako da spasim deset zakrzljalih grahorastih pilica. Teski su oko 30 dkg, jedu ali ne napreduju. Opcenito su mrsavi tako da im se osjeti kost. Kak ih spasiti ili nema svrhe.

Najnoviji postovi

Na vrh