H
hrvoje.crnjak
Guest
da je,a što te zanima ak smijem pitati? iz Velike Gorice sam....
hrvoje.crnjak kaže:eeeeee....imam ja tebe nekaj za pitat.....jel ide taj tvoj rođak možda na FER?
Znaj da kupina rodi na prošlogodišnjim granama, što znači da ovogodišnji izboji daju sljedeće godine rod.pozna kaže:radim jedan vrt u kojem sam zatekao kupinu. ima samo malu dekorativnu svrhu,tek toliko da ispuni prostor,ali se nalazi na vidnom mjestu tako da jednostavno mora biti tamo i mora postojati. dvije stare grane,osusene,duzine cca 3.5-4 metra sam vec izvadio,jos se jedna susi,tu rezem iduci puta.kupina je postavljena na mrezu i ima dosta novih izdanaka,duzine 1-2 metra.za sada planiram te mlade izdanke vezati uz mrezu,kazem za sada,ali sve to treba dobro obrezati,na jesen ? na koju duzinu ili koji sistem rezidbe ? pomoc ?
ma sa 1 duluma mi je opalo bila je greska agronoma on je rekao da lastere na 8 lista lomimo vrh te da ih privezemo za redove mislim zicu to je bio uzrok jer iz svake grane goni 8 drugi grana npr jedna sadnica neka ima 8 grana x 8 je 64 goni rodne grane i zato sto je navodnjavljane kap na kap te svu vodu popije ovaj izdanak rijesio sam problem grane nesmiju bit vezane jer pravi hlad kupini i drugo cuva vlagu sada svaku noc polijem sve redove i nespadaju vise kupine su se zapalile od sunca a naj manja steta je ja mislim od 150 clanova koji imaju svi po 220 sadnica je gubitak 150 tona propalo tako to je to agronom iz grada dode u selo pametovat zali boze truda i ulaganja jer svako ceka da zaradi kruh lp sorta je dobra samo kao sto sam naveo nista ne dirat grane dok traje berbaNe znam ništa o konkretnom problemu ali mi je čudno 2000t a pogotovo na 2ha.
Stavi kakvu sliku, ne mora bolest bit vezana isključivo za tvoju sortu kupine...
Ne znam ništa o konkretnom problemu ali mi je čudno 2000t a pogotovo na 2ha.
Stavi kakvu sliku, ne mora bolest bit vezana isključivo za tvoju sortu kupine...
Molim malu pomoc. Dobio sam par sadnica kupina bez trnja koje sam posadio prosle godine. Receno mi je da ih prije nego prolistaju pospricam plavim uljem sto sam i napravio.
Evo sto sam danas pronasao na dvije stabljike relativno pri kraju:
http://imgur.com/tGrIVOb
Molim pomoc. Sto je to, i kako da se toga rijesim / sprijecim sirenje. Od 3 biljke, pronasao sam to na krajevima dvije te sam odrezao skarama i bacio u kamin.