H
hrvoje.crnjak
Guest
Pozdrav prije svega! U jesen sam sam posadio manji nasad kupina,više kao pilot projekt,nedaleko Velike Gorice. Posadio sam za prvu ruku 250 sadnica, u proljeće ću još 100,iz razloga da vidim razliku između jesenske i proljetne sadnje.Neki kažu da je bolje u jesen,a neki u proljeće,pa ću vidjeti.
U sadnju sm krenuo iz razloga što bih se htio baviti proizvodnjom kupinovog vina, pa ako se pokaže profitabilnim,išao bih i na veće količine,ali za početak mislim da mi je ovo čist dost.
Da bi došao do vina, najprije trebam naučiti kako pravilmo gnojiti,obrezivati,špricati,brati itd., i na kraju kako iz ploda dobiti željeni proizvod,u mom slučaju - vino !
Svaki komentar je dobro došao,iskustva,bilo što vezano na ovu temu..
U sadnju sm krenuo iz razloga što bih se htio baviti proizvodnjom kupinovog vina, pa ako se pokaže profitabilnim,išao bih i na veće količine,ali za početak mislim da mi je ovo čist dost.
Da bi došao do vina, najprije trebam naučiti kako pravilmo gnojiti,obrezivati,špricati,brati itd., i na kraju kako iz ploda dobiti željeni proizvod,u mom slučaju - vino !
Svaki komentar je dobro došao,iskustva,bilo što vezano na ovu temu..